Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Vyber RC soupravy
Re: Vyber RC soupravy
Ahoj vsem,
potreboval bych poradit s vyberem RC soupravy.
Dal jsem si limit +- 3000,- (zase nic extra nepotrbeuji)
Ve sve podstate jsem zuzil vyber na:
http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/856 ... de-1-.aspx
a
http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/587 ... 05-ms.aspx
ted ovsem vaham, kterou zvolit.
Zatim to potrebuji k lodi (rekreacni jezdeni) a jeste casem planuji nejake mini el. letadlo a mozna el. auto (ale to ostatni ma zatim cas)
nebo pokud byste meli nejaky dobry typ kolem 3000,- rad ho uvitam,
Diky
a
Zatim to potrebuji k lodi (rekreacni jezdeni) a jeste casem planuji nejake mini el. letadlo a mozna el. auto (ale to ostatni ma zatim cas)
Diky
Ten Hitec Optic 6 Sport bych vynechal, jelikož nemá ani výměnný VF modul a to je v dnešní době zlevňování modulů pro 2,4 GHz značně nevýhodné.
Daleko vhodnější by byl Hitec Optic 6, ideálně už s nějakou syntézou (http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/587 ... 0mhz-.aspx), ale tam se cenově dostaneme s přijímačem o tisíc korun výše.
U té DX-5e bych viděl problém maximálně v tom, že je to jeden z prvních typů RC souprav na pásmu 2,4 GHz, takže ještě nemusí poskytovat u modernějších typů běžné funkce, ale to by asi lépe poreferoval někdo z uživatelů.
Nicméně z výčtu plánovaných modelů je zřejmé, že prakticky lze jít pouze cestou 2,4 GHz, ev. pásma 40 MHz - to jen na okraj, aby bylo legislativě učiněno zadost ;-).
Daleko vhodnější by byl Hitec Optic 6, ideálně už s nějakou syntézou (http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/587 ... 0mhz-.aspx), ale tam se cenově dostaneme s přijímačem o tisíc korun výše.
U té DX-5e bych viděl problém maximálně v tom, že je to jeden z prvních typů RC souprav na pásmu 2,4 GHz, takže ještě nemusí poskytovat u modernějších typů běžné funkce, ale to by asi lépe poreferoval někdo z uživatelů.
Nicméně z výčtu plánovaných modelů je zřejmé, že prakticky lze jít pouze cestou 2,4 GHz, ev. pásma 40 MHz - to jen na okraj, aby bylo legislativě učiněno zadost ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Jestli Optic 6,tak ne Sport-mám,stačí jen na základní fce letadla.DX5 je sice v pásmu 2,4,ale k disposici je jen 5 kanálů,což není vždy dostačující,raději bych si doplatil ten nepatrný rozdíl Optic 6 proti Optic 6 Sport,možnost toho přídavného modulu je vynikající třešinka na dortu a uspokojí tě jak v lodích,tak i v letadlech i autech.
Ja vlastním Optic 6 aj Dx5e. Dx-ku používam iba do lodí a som maximálne spokojný aj čo sa dosahu týka.Na lodi až tak moc kanálov nepoužívaš takže úplne stačí 5 kanálov. Optic 6 mám moduláciu FM QPCM 40MHz. Lietam s nou lietadlo Minimag od Multiplexu a som maximálne spokojný. Takže ak plánuješ niekedy v budúcnosti aj lietať tak jednoznačne Optic 6 je tam velký výber mixov ktoré isto dokážeš využiť. Sú aj iné RC súpravy ale ty si pozdvihol vo výbere tieto dve,Takže dávam bod pre OPTIC 6- 40 MHz
Dekuji vsem za tipy.
Zatim to vypada na ten Optic, tech par stovek si dle vasi rady doplatim.
Pripadne pokud by mel nekdo typ na nejaky jiny model v cene kolem +- 3000,- prosim napiste.Nebaziruji pouze na techto modelech, spis mi jde o co nejlepsi pomer cena vykon a sirsi vyuziti (casem letadlo, ci auto)
Zatim to vypada na ten Optic, tech par stovek si dle vasi rady doplatim.
Pripadne pokud by mel nekdo typ na nejaky jiny model v cene kolem +- 3000,- prosim napiste.Nebaziruji pouze na techto modelech, spis mi jde o co nejlepsi pomer cena vykon a sirsi vyuziti (casem letadlo, ci auto)
Osobně bych v téhle době už rádio na klasické frekvenci nekupoval. Spektrum DX5e je ten nejzákladnější vysílač od Spektra, z hlediska kvality a spolehlivosti vysílání naprosto srovnatelný s ostatními vysílači Spektrum ale má nemá možnost žádného pokročilého nastavení a nemá ani paměť na víc modelů.
Takže pokud máš jen jeden model tak je Spektrum DX5e naprosto v pohodě a pokud by ti časem přestal vyhovovat tak ho můžeš vyměnit třeba za DX6i aniž bys musel měnit přijímače. Jestli ale máš víc různých modelů nebo potřebuješ složitější nastavení tak bych šel rovnou do DX6i.
Takže pokud máš jen jeden model tak je Spektrum DX5e naprosto v pohodě a pokud by ti časem přestal vyhovovat tak ho můžeš vyměnit třeba za DX6i aniž bys musel měnit přijímače. Jestli ale máš víc různých modelů nebo potřebuješ složitější nastavení tak bych šel rovnou do DX6i.
To není tak jednoznačné. Díky pásmu 2.4GHz začíná být na 40ce volněji, dají se koupit dobré soupravy za rozumný peníz atd.Kovboj píše:Osobně bych v téhle době už rádio na klasické frekvenci nekupoval.
.... za předpokladu, že se Spectrum bude za 2-3 roky ještě vyrábět... To je problém všech souprav v pásmu 2.4 - jakmile si koupíš systém jednoho výrobce, jsi mu vydán na milost a nemilost. Změna na něco jiného znamená vše vyházet a nakupovat znovu.Kovboj píše:Takže pokud máš jen jeden model tak je Spektrum DX5e naprosto v pohodě a pokud by ti časem přestal vyhovovat tak ho můžeš vyměnit třeba za DX6i aniž bys musel měnit přijímače.
A DX5e je opravdu jenom na lodě, úplně primitivní souprava co se týče nastavení, mixů, pamětí... Ale na druhou stranu ta cena je vééélmi dobrá a donedávna jsme s takovými soupravami (analog) jezdili a nikomu to nevadilo.
Zas až tak razantní přechod na 2,4 neprobíhá, na druhou stranu se ale čím dál tím víc prodávají nejrůznější RC sety na nejrůznějších frekvencích. Takže možná je v tomhle pásmu volněji na závodech, ale obecně spíš možnost rušení od jiného "modeláře" podle mě stoupá.SH píše:To není tak jednoznačné. Díky pásmu 2.4GHz začíná být na 40ce volněji, dají se koupit dobré soupravy za rozumný peníz atd.
.... za předpokladu, že se Spectrum bude za 2-3 roky ještě vyrábět... To je problém všech souprav v pásmu 2.4 - jakmile si koupíš systém jednoho výrobce, jsi mu vydán na milost a nemilost. Změna na něco jiného znamená vše vyházet a nakupovat znovu.
DX5e je nejzákladnější rádio, pro vstup do 2,4GHz technologie při jednom modelu ideální. Za cenu za jakou se tady koupí vysílač včetně přijímače s plným dosahem koupíš třeba od Futaby samotný přijímač.
To že jsou 2,4GHz technologie vzájemně nekompatibilní je i podle mě průšvih, ale na druhou stranu nevím proč by mělo zrovna Spektrum končit. Nestojí za ním žádná maličká firmička na pokraji krachu ale velká distribuční firma Horizon Hobby která vyrábí dost velký modelářský sortiment ve kterém sama rádia se systémem Spektrum čím dál tím víc používá. Patří pod ně třeba značky jako E-flite (letadla a vrtulníky E-flite), auta Losi nebo lodě ProBoat.
Diky vsem za postrehy,
nakonec jsem se rozhodnul pro pouzitou: Spektrum DX6i
Nabidla se mi za myslim celkem priznivou cenu cca 3500,- coz je v mnou pozadovane cenove hladine a vykon by mel byt tez dostacujici.
Hlavne moznost vetsiho nastavovani a pameti na modely nakonec zvitezila
Nabidla se mi za myslim celkem priznivou cenu cca 3500,- coz je v mnou pozadovane cenove hladine a vykon by mel byt tez dostacujici.
Hlavne moznost vetsiho nastavovani a pameti na modely nakonec zvitezila
Rozhodně dobrá volba :-) Jenom si ještě před koupí ověř jestli není z vadné série - viz třeba http://www.astramodel.cz/manualy/spektr ... l%20CZ.pdfShi-So píše:Diky vsem za postrehy,
Opravu výrobce provádí zdarma, ale mohlo by to znamenat že bys byl zase třeba měsíc bez vysílače. Nové i starší vysílače mimo uvedenou sérii jsou naprosto OK.
... prodává nikoliv vyvíjí a vyrábí. Tedy kdykoliv může začít prodávat cokoliv jiného - obchodně výhodnějšího. Ale to je již volba každého nakupujícího.Kovboj píše:...ale velká distribuční firma Horizon Hobby která vyrábí dost velký modelářský sortiment ve kterém sama rádia se systémem Spektrum čím dál tím víc používá. Patří pod ně třeba značky jako E-flite (letadla a vrtulníky E-flite), auta Losi nebo lodě ProBoat.
pokud chceš soupravu i na letadlo tak zapomeň na 40 mega a kupuj 2,4giga ale nekupuj spektrum, jdi do futaby a ta se dá sehnat šestikanál za rozumný peníz na modelbazaruShi-So píše:Ahoj vsem,
a
Diky
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Futaby Fasst rozhodně nejsou špatné, ale zrovna ve srovnání šestikanálů (Spektrum DX6i versus Futaba 6EXP) jednoznačně vyhrává Spektrum - lepší cena, lepší výbava, přehlednější nastavování, kvalitnější displej plus i širší nabídka levnějších přijímačů... Srovnatelné jsou možná sedmikanály (DX7 versus 7CP), Futaba pak vede ve vyloženě high-end soupravách v cenách v řádu desítek tisíc.sas píše:pokud chceš soupravu i na letadlo tak zapomeň na 40 mega a kupuj 2,4giga ale nekupuj spektrum, jdi do futaby a ta se dá sehnat šestikanál za rozumný peníz na modelbazaru
koukam, ze uz je to, co clovek ,to nazor:-)
Ale muj limit 3500,- DX6 Spektrum splnuje a vzhledem k tomu, ze jsem puvodne uvazoval o nizsim modelu, jsem rad, ze se povedl tento....
Navic, ja zatim nepotrebuji nic extra, do zacatku to myslim bohate staci.
Snad nejvic me tesi moznost nastaveni vice modelu, planuji do budoucna koupit vice prijimacu a nemuset pak vubec nic prehazovat.
Ale muj limit 3500,- DX6 Spektrum splnuje a vzhledem k tomu, ze jsem puvodne uvazoval o nizsim modelu, jsem rad, ze se povedl tento....
Navic, ja zatim nepotrebuji nic extra, do zacatku to myslim bohate staci.
Snad nejvic me tesi moznost nastaveni vice modelu, planuji do budoucna koupit vice prijimacu a nemuset pak vubec nic prehazovat.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13 Odpovědi
- 20762 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od SH
-
- 9 Odpovědi