Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

"Problém" s regulátorem Supra 25LR - návod?

Vše co se týká elektroniky pro lodní modely (RC soupravy, přijímače, vysílače, serva, regulátory, baterie atd.)
Odpovědět
RiMr

Re: "Problém" s regulátorem Supra 25LR - návod?

Příspěvek od RiMr »

Zdravím.
Mám takový problém s regulátorem Supra 25LR. Je to tenhle od firmy TEMA:

Obrázek

Vyhrabal jsem ho ze starých zásob a chci ho použít pro oživení loďky pro kamarádovi děti na prátdniny. Regulátor byl cca 2 roky v šupleti v krabičce a než byl do šuplete dán, tak fungoval.
Ovšem teď neposlouchá a já nevím, jestli je to tím, že definitivně odešel do křemíkového nebe kam chodí všechny kalkulačky, nebo je jen potřeba naprogramovat. Mám totiž matně pocit, že jsem na něm něco "napípával"...
Protože úplně tuhý není. BEC funguje, napájí přijímač, který napájí a řídí ostatní serva, jen ten hlavní motor se ne a ne roztočit... Po zapnutí regu sebou motor nepatrně cukne, pípne a toť vše...
Proto se ptám. Nemáte náhodou někde založený ještě návod k tomuto regu, kde bylo popsané (asi) programování?
Kdybyste ho někdo našel, byl bych nesmírně vděčen! Nebo možná to někdo ví "z hlavy"?
Nový se mi kupovat nechce, už tak to dost "sponzoruju" :-)

Díky moc.
Ríša.
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Tak jsem ještě zjistil, že když připojím regulátor ke svému rádiu, tak to šlape...
Když to připojím ke staré 35MHz, tak regulátor pípne, trošičku cukne hřídelí a dost... Serva chodí jak mají...
Našel jsem v archívu recenzi tohoto regu v RC Revue, kde píšou:
"Řídící signál z přijímače je kontrolován, a pokud je šířka pulzů z přijímače jiné šířky než 0,9 až 2,2 ms, je signál považován za nekorektní a motor se nespustí."
Tak si říkám, nemůže to být ONO?
Souprava je sice obyčejná, přebytek z RTF setu letadla, ale byla v mnoha modelech, včetně letů s letadly na hranici viditelnosti, ovládání střídavých regulátorů, nikdy s ní (s přijímačem) nebyl nejmenší problém...
Anebo jde prostě o to, reg znovu "napípat"?
Jakýkoliv nápad uvítám...
Dík.
Ríša.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Já mám novější verzi s chladičem. Funguje bez problémů. Pokud návod najdu, dám jej na sken a buď ho pošlu v Sz nebo jej umístím do galerie.
Zdenek
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Díky moc, návod už mi poslal výrobce.
Leč moje pokusy skončily na závěru, že KONKRÉTNÍ regulátor s KONKRÉTNÍ RC soupravou prostě nejede... Na jiné soupravě fachčí jak hodinky, na "té" soupravě JINÉ regulátory fachčí jak hodinky, ale spolu, spolu nic...
V návodu je, že se při zapnutí regulátoru (zapnutý vysílač s plným plynem) ozve jedno pípnutí a pak další pípnutí, jak nastavujeme plný plyn, neutrál a zpátečku. na jiné soupravě to tak i funguje. Ale na "té" soupravě to pípne jednou a dál nic...
Tak nevím. Asi dám soupravu zpátky do šuplíku a koupím na webu nějaký levný jiný reg...
Ante

Příspěvek od Ante »

mrkni jestli nemáš reverzovaný kanál na plyn
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Nemám, zkoušel jsem :-(
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

prostě ten regl zná zákon a na 35mhz v lodi nepracuje.........:lol:
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
RiMr

Příspěvek od RiMr »

Sákryš, velký bratr v relé!!! :D :D:D
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Elektronika“