Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Odpad ze všech témat

Do těchto míst budou přesouvany příspěvky, které se adminům nepovedlo zařadit jinam a které porušují pravidla DF.
MoNaKo

Re: Odpad ze všech témat

Příspěvek od MoNaKo »

Naposledy upravil(a) ladous dne sob říj 25, 2014 10:43, celkem upraveno 1 x.
MAHO

Příspěvek od MAHO »

Test
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

jo tak to u se doneslo i ke mě ...... ale jestli je tohle to kam se lodičkařina ,,ubere,, pak se já uberu nejspíše k militantní formě rybářského sportu.......
proboha chápu , že dnešní doba je rychlá ale že by za mě to nejlepší z celého lodního projektu ,,našpricoval nějakej rep-rap a spol.,, a já na to jen čučel to bych fakt musel uznat že nejsem modelář ale maximálně programátor-kreslič.... ato fakt nechci (teda já osobně) jinak at si každej špricuje co chce....
tyhle technologie chápu v mistech modelů které jse nutno vysochat jako technologickou nutnost ale rozhodně né designové části kde by se měl projevit styl konstruktéra a né optimalizace programem .
Ono už dnes je tento úpadek vkusu patrný i na velké části aut na silnicích ....prostě když se do mašiny naládují požadavky a dodá se struktura pro výpočty logicky vypadne výsledek který nemá individualitu a pár povrchových kosmetických detailů to nespraví......
Bohudík to není jen můj názor , potvrdil mi ho i jeden z mých zákazníků-přátel a člověk který nejen že design vyučuje ale vlastní i designový a architektonický atelier a jehož projekty například brázdí naše silnice i tratě.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
petr hájek

P.S.
snekuůůůůů po vánocích se ti ozvu zda mi vytiskneš ............ :cool: :D
Snek

Příspěvek od Snek »

petr hájek píše:jo tak to u se doneslo i ke mě ...... ale jestli je tohle to kam se lodičkařina ,,ubere,, pak se já uberu nejspíše k militantní formě rybářského sportu.......
proboha chápu , že dnešní doba je rychlá ale že by za mě to nejlepší z celého lodního projektu ,,našpricoval nějakej rep-rap a spol.,, a já na to jen čučel to bych fakt musel uznat že nejsem modelář ale maximálně programátor-kreslič.... ato fakt nechci (teda já osobně) jinak at si každej špricuje co chce....
tyhle technologie chápu v mistech modelů které jse nutno vysochat jako technologickou nutnost ale rozhodně né designové části kde by se měl projevit styl konstruktéra a né optimalizace programem .
Ono už dnes je tento úpadek vkusu patrný i na velké části aut na silnicích ....prostě když se do mašiny naládují požadavky a dodá se struktura pro výpočty logicky vypadne výsledek který nemá individualitu a pár povrchových kosmetických detailů to nespraví......
Bohudík to není jen můj názor , potvrdil mi ho i jeden z mých zákazníků-přátel a člověk který nejen že design vyučuje ale vlastní i designový a architektonický atelier a jehož projekty například brázdí naše silnice i tratě.
To že nechápeš, že jde o tvůrčí proces je tvůj problém. Naopak to rozvíjí dovednosti mládeže a někdo si z takových projektů odnese do budoucího života třeba nové povolání jako programátor, strojař, konstruktér, obsluha CNC, elektronik, dizajnér a kupa dalších...

Připomínáš mi některé, kteří stejně dupali po školních Piacax a nechápali didaktické možnosti projektu a na co je to vlastně dobré.

Na druhou stranu to přinutí dotyčné něco nastudovat, vytvořit a nesklouznout na hospodskou dráhu .....

A kolikrát i ten 3D výtisk bude vypadat a fungovat ve výsledku lépe, než ručně vysochaný model :)

Prostě to ber jako mechanickou hračku s didaktickým potenciálem a nezasírej porosím toto vlákno.

Děkuji Šnek
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
petr hájek

chápu pokrok...... ocenuji ho...... ale toto není pokrok , toto je cesta k neschopnosti vytvořit něco vlastníma rukama a cesta k naprosté závislosti na zásuvce či akumulátoru .
Proboha snad nejsme ještě všichni uplně zpitomělí moderností která je v módě.......
Jen na okraj:
http://imwm.org/the-stone-printed-by-3d ... echnology/
tak tudy snad né kolegové i když jako filozofické vyjádření současného trendu je to velmi výstižné
Snek

Příspěvek od Snek »

Ladousi, az budes mit chvilku casu, tak prosim smazni moje vlakno na monaku, opravdu nemam zajem dale ve vlaknu pokracovat. Nebo odmaz prispevky ufona a moje reakce na nej a vlakno zamkni.
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Sneku nevím proč tě to vytáčí. Je to jen názor který Tvé vlákno nijak nepoškozuje. Já osobně si myslím, že 3D tisk má v naší modelařině velký prostor. Je to pokrok a my s ním nic nenaděláme. Osobně bych tiskárnu velice rád koupil, jenže mám problém v tom kreslení. Umět kreslit v 3D mám ji doma. Tak jako se dřív stavěly modely z balzy, překližky a jiných materiálů, dnes jsou materiály taky jiné. Můžeš si koupit hotový model, nebo polo stavebnici, nebo stavebnici a nebo si seženeš plánek a uděláš si ten model klasickým způsobem a nijak tím vývoj neutrpí. Nenech se odradit Sneku jiným názorem, kdyby tě Petr nějak napadal, ale má jen jiný názor. Tak příště nám zase něco ukaž. Mě to velice zajímá.
petr hájek

pokud jsem urazil něčí city k supertechnologii svým vlastním názorem, který ale nikomu nevnucuji pak se omlouvám......

Možná by stálo za to, někdy si zasoutěžit ve stylu postav skořepinu trupu dle zadaného obrázku a soutěžící by byli kdokoli s PC a tiskárnou a na druhé straně kdokoli s klasickým modelářským vybavením. ;)
Docela by mě zajímalo, jaký čas by to zabralo oběma stranám, pokud by nebylo předem připraveno nic pro PCzpracování kromě klasického výkresu na papíře. :)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

petr hájek píše:pokud jsem urazil něčí city k supertechnologii svým vlastním názorem, který ale nikomu nevnucuji pak se omlouvám......
Ach ano, svůj názor jsi nikomu nevnucoval. Jen jsi ho umocnil názorem pana zákazníka a celý příspěvek vyzněl tak, že začínáš novodobý hon na čarodějnice. Takový příspěvek, nezlob se na mne, se za konstruktivní kritiku, která by byla pro Snekem zahájené téma přínosem, považovat nedá.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
SH

Příspěvek od SH »

ladous píše:
petr hájek píše:pokud jsem urazil něčí city k supertechnologii svým vlastním názorem, který ale nikomu nevnucuji pak se omlouvám......
Ach ano, svůj názor jsi nikomu nevnucoval. Jen jsi ho umocnil názorem pana zákazníka a celý příspěvek vyzněl tak, že začínáš novodobý hon na čarodějnice. Takový příspěvek, nezlob se na mne, se za konstruktivní kritiku, která by byla pro Snekem zahájené téma přínosem, považovat nedá.
ač se s PH neshodnem téměř na ničem a cokoliv napíše jeden vytáčí toho druhého, tak tentokrát bohužel má pravdu a řekl to velmi slušně.

Co napsal Snek je pravda... nové technologie, postupy atd. ale to je jen A)

to, co napsal PH je to B) které se rádo opomíjí.... díky těm novým technologiím se u začátečníků naprosto ztrácí cit pro materiál, že nejde v reálu udělat cokoliv co si na monitoru namaluju, že existuje něco jako pružnost a pevnost materiálu, že některé části prostě musí mít svůj průřez a nejde ho zmenšit tak jak si představuje a pod.
.... pokud ten díl bude vyrábět ručně, tyto zákonitosti pochopí rychle....

Další negativum je sklouznutí ke stavu, kdy i obdélníček je vyráběn na 3D tiskárně nebo CNC fréze. Je to pohodlnější... Styl "s kanónem na vrabce"...

Je to super technologie.... ale ne jako začátečnická a pro začátečníky.
petr hájek

ladousi...... nemám nic proti přesunutí a klidně to čin i nadále kupodivu jsem ale zjistil existenci této rubriky ..... když jsi před časy zrušil podobnou, byl jsem z těch kdo se snažili o znovuzavedení, leč tenkrát to nějak nebylo vyslyšeno.....
to že jsem napsal i názor pana zákazníka nevidím jako nátlak spíše je to alespon pro mě potvrzení že najsem sám kdo tuto problematiku vnímá jako já.... a použil jsem tohoto názoru i jako pohled toho kdo s PC konstruováním není na štíru a né jako já osobně což je o mě všeobecně velmi dobře známo.
a děkuji za podporu SH moc pěkně jsi to napsal a vzhledem k našim dlouhodobým neshodám si toho cením oto více . Pokládám to za objektivní názor.
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Nezačala se zeměkoule otáčet na druhou stranu? Tak vzácná shoda se u vás dvou nevidí moc často ;)
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
petr hájek

:lol:
Snek

Příspěvek od Snek »

SH píše: Co napsal Snek je pravda... nové technologie, postupy atd. ale to je jen A)

to, co napsal PH je to B) které se rádo opomíjí.... díky těm novým technologiím se u začátečníků naprosto ztrácí cit pro materiál, že nejde v reálu udělat cokoliv co si na monitoru namaluju, že existuje něco jako pružnost a pevnost materiálu, že některé části prostě musí mít svůj průřez a nejde ho zmenšit tak jak si představuje a pod.
.... pokud ten díl bude vyrábět ručně, tyto zákonitosti pochopí rychle....
No vidíš a tady si přsně odporuješ :)

RepRap tisk je právě o tom že dotyčný musí pochopit a zvládnout minimálně
- jak se materiál chová při tisku
- jak tisk pro daný materiál a svůj RepRap nastavit
- jaký materiál zvoli aby mechanicky odpovídal požadavku
- jak zkonstruovat model aby šel vytisknout z daného materiálu
- jaký směr v daném místě modelu volit, aby byl pevný při předpokládaném namáhání (materiál má vlákna)
- jakou výplň tělesa zvolit, aby byla dosažena požadovaná pevnost a hmotnost "výtisku"
- jaké podpěry mosty volit aby to šlo vůbec vytisknout
- a mohl bych pokračovat :)

Pokud se ti to zdá málo didaktické pro pochopení pružnosti+pevnost+konstrukce, tak už fakt nevím co vlastně chceš.

Mně to přijde pro rozvoj člověka daleko přínosnější, než když si postaví koupený model od Vladyky ....

Spíše mi přijde, že píšeš o něčem o čem vůbec nic nevíš a nebo nejsi kamarád s výpočetní technikou obecně, případně konkurencí :(
petr hájek

koukám že to bereš dosti osobně sneku....... tiskni si co libo a z čeho libo, i mě by se občas nějaká součástka takto zhotovená hodila , ale popravdě opravdu rád si ji zkusím vymyslet tak, aby se dala vyrobit ručně , hezky a kvalitně a pokud možno bez strojního vybavení tudíž s minimálními vstupními náklady a v neposlední řadě tak, aby samotné konstruování rozvíjelo obecný přehled u tvůrce .
Poslat data nahledaná na širém prostranství internetových debat do mašiny bude umět každej v...... , ale vymyslet co jak postavit bez nutnosti elektrické zásuvky, to už bude brzy velký problém.
Sestavování lodí od Vladyky jako prvotních modelů také neuznáváma nepodporuji, ale umět si vyřezat přesně součásti z desky překližky, balzy nebo lisovaného PVC a umět si díly poskládat ručně tak aby byl výsledek tvarově přesný a pohledný pokládám za mnohem užitečnější pro dnešní PC mládež než ji ještě více připoutávat ke klávesnici a monitoru.
Pokud bych šel do základu myšlenky pak můj názor je :

Děti by měli umět manuálně vytvořit totéž co následně budou konstruovat a vytvářet v rep-rapu.

Pokud to vidíš také tak pak se shodnem, pokud né máme prostě jiný úhel pohledu na perspektivy práce s mládeží a diametrální rozdíl bude i ve výsledném rozvinutí motoriky, představivosti, logických posloupností a znalosti použitelnosti materiálů u našich nedorostlých svěřenečků .....
Podle toho se řídím a řídit se dále hodlám a mám pocit že nejsem zaplať bůh sám .
SH

Příspěvek od SH »

Snek píše:......Mně to přijde pro rozvoj člověka daleko přínosnější, než když si postaví koupený model od Vladyky ....

Spíše mi přijde, že píšeš o něčem o čem vůbec nic nevíš a nebo nejsi kamarád s výpočetní technikou obecně, případně konkurencí :(
:)

- jezdit s hračkou od Dickie je lepší než nic...
- koupená stavebnice (Vladyka hotové modely pokud vím neprodává, to jen na okraj...) je přínosnější než loď od Dickie...
- model postavený podle cizího plánu je přínosnější než stavebnice....
- model podle vlastního návrhu je přínosnější než....
- ... a tak by šlo pokračovat.
kam zařadit RepRap nevím... záleží to od toho, co považuješ za splnění slova "přínosnější", co má být cílem modelařiny, co má být cílem modelářské práce s děckama.

Když budeš potřebovat počítačového odborníka na CAD/CAM... RepRap je vysoce přínosný... Když budeš potřebovat řemeslníka, je jeho modelařina alá RepRap kontraproduktivní... potřebuješ, aby byl schopen chytit nářadí do ruky a nezmrzačit se.

A Tvůj názor o tom jak nic nevím a bojím se konkurence.... :) No, jak to říct. Vidím, jak vypadají modely a hlavně jak fungují (spolehlivost, upadávání dílů, poruchy) z kroužku kde mají CNC a RepRap a bohužel tam opravdu nějaký pokrok nevidím.
A konkurence? Jaká? Ta, která mě opravdu ohrožuje, ta maká v dílně klasickými postupy. Možná se to v budoucnu změní.... ale zatím tomu tak není.
petr hájek

i já musím souhlasit s SH .....
Bohužel dnešní svět spěje k tomu aby nebylo třeba řemeslníků....... výrobky spějí k jednorázovému použití a následné recyklaci..... a tady se odborníci na podobné technologie jistě uplatní dokonale.......
Ondras71

Příspěvek od Ondras71 »

kloun Obrázek
,,To muselo dát práci! A přitom taková blbost..."
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

Ondras71 píše:kloun Obrázek
Mě nefunguje.
A je To . . . .!
Ondras71

Příspěvek od Ondras71 »

Obrázek
Ondras71

Příspěvek od Ondras71 »

Nejde to vložit, zlobí PC, zkouška příště s dalšími foto
Ondras71

Příspěvek od Ondras71 »

Stále bojuji s ukládáním obrázků.. Obklad klounu a zadního vazu je lištami ořech síly 0,5x3 mm, stejnými lištami je prováděna i druhá obšívka.
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) ladous dne pát úno 06, 2015 15:29, celkem upraveno 1 x.
Ondras71

Příspěvek od Ondras71 »

Druhou obšívku jsem provedl jen pod vodorysku v úmyslu spodek trupu, který bude natřený na bílo, podruhé neobkládat a jen jej přemelit. Ukončení lišt na přídi jsem se pokoušel hákováním..
https://forum.mo-na-ko.cz/portal/img/m ... c3a6h3.jpg https://forum.mo-na-ko.cz/portal/img/m ... v1c1h4.jpg https://forum.mo-na-ko.cz/portal/img/m ... s19vo5.jpg
petr hájek

No když vidím letopočet konce, tak teda ještě dlouho fungovat bude...... ;)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Koš“