Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Springer: Odražeče (nástavce) pro vodní pólo
Re: Springer: Odražeče (nástavce) pro vodní pólo
Pomalu se u svého Springera dostávám do fáze, kdy by to chtělo vymyslet, z čeho vlastně budou ty odražeče (nástavce) pro to vodní pólo? Někde jsem zaznamenal, že by snad měly být pružné, ale hlavně by asi nebylo od věci, kdybychom je měli všichni co nejvíce podobné - myšleno ohledně materiálu, vnější rozměry jsou jasné ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Tak jsme se s RomanemT a dalšími aktéry Springer Cupu 5. září 2010 v Písku definitivně shodli, že by to ty odražeče asi opravdu chtělo. Jelikož nás to hraje zatím pět a půl, tak by možná nebylo od věci, aby to pro všechny z nás vyrobil jeden modelář, až se dohodneme na provedení.
V originále snad má jít o jakési pružiny, ale nějaká zahradní hadice, nastrčená na kousek dřevěného kolíku, by snad mohla fungovat také.
I bez těch odražečů dostávají modely dost zabrat, takže rozhodně nemůže jít o nic tvrdého, co by zdemolovalo půlku nástavby při prvním ťuknutí.
V originále snad má jít o jakési pružiny, ale nějaká zahradní hadice, nastrčená na kousek dřevěného kolíku, by snad mohla fungovat také.
I bez těch odražečů dostávají modely dost zabrat, takže rozhodně nemůže jít o nic tvrdého, co by zdemolovalo půlku nástavby při prvním ťuknutí.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Jak zabrat? kousky nástavby co jsi mi urval jsem už přilepil :-) = na fotbal vyrobím jinou.....
možná by stačily tykadla i kratší....jde o to udržet míč alespoň v mírném oblouku jízdy....hadice se mi zdá tvrdá- idealní by byla opravdu pružinka s kuličkou na konci...ale jaká a kde aby bylo pro všechny
jinak maso a prima zábava......nejlepší co jsem s loděma zažil - couvačka poslepu v TT je pro 3 letý holky, tohle je vyloženě pro drsňáky...
možná by stačily tykadla i kratší....jde o to udržet míč alespoň v mírném oblouku jízdy....hadice se mi zdá tvrdá- idealní by byla opravdu pružinka s kuličkou na konci...ale jaká a kde aby bylo pro všechny
jinak maso a prima zábava......nejlepší co jsem s loděma zažil - couvačka poslepu v TT je pro 3 letý holky, tohle je vyloženě pro drsňáky...
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
V podstatě by stačily maximálně 4 páry přenosných tykadel. Stejně ještě dlouho potrvá, než budeme hrát ve větším počtu než dva na dva.
uvažuju ještě o jednom sc jen na fočus + springer cup....v pohodě stačí ta 400 1:3.........
a kolik že je ta rozteč?
a kolik že je ta rozteč?
"Nástavce pro tlačení míče musí mít rozteč 180mm, délku 80mm, průměr na koncích min.15mm a musí být umístěny 15mm nad palubou. Měly by být demontovatelné."
Celá pravidla jsou pak zde:
portal/page.php?id=9
Celá pravidla jsou pak zde:
portal/page.php?id=9
Myslim že těch 15mm nad palubou nebude moc fungovat, nemělo by to být 15mm nad hldinou? Nebo bude muset být ten míč lehčí.
Ve světě ten míč nenapouštějí do půlky vodou... Dle zkušeností, co dělá lehký míč, mám podezření, že to hrají snad jen za absolutního bezvětří.bohoš píše:Nebo bude muset být ten míč lehčí.
Neřešme nyní výšku, nýbrž celkové provedení.
možná by někdo gramotný se mohl zeptat na cizojazičném foru......z čeho že ty pružiny jsou...
Sice jsem se Romane neptal, ale pokud mě smysly a paměť (ta by mohla, mrška) nešálí, dělají to z něčeho, co vypadá jako ohýbací pružiny na trubky.
Zdenek
Zdenek
Předpokládám, že mluvíte o těchto nástavcích:

NeJaToD team
ano - to je ono- ale kde to roste?
Co pružiny na pantografových stolních lampách?
chtělo by to nějakou jednotnou pružinu - tj asi i místo kde ji může koupit- objednat- každý
tohle jsem nasel na anglickych strankach, mozna to tam nekde prodavaji, protoze to vypada ze na vsech lodich co jsem na fotbalek videl byly stejne nastavce
zkusim nekde pohledat
zkusim nekde pohledat

NeJaToD team
http://www.rcgroups.com/forums/showatt. ... 1159399649 zde jsou ty nastavce popsany, ale na vyrobce / prodejce jsem jeste nenarazil

NeJaToD team
tak uz jsem na to prisel. jedna se o "zarazky za dvere" aby nemlatili do zdi nebo nabytku...
https://www.hardwareworld.com/Brass-Spr ... FKLMH.aspx
idealni by bylo najit neco podobneho zde...
https://www.hardwareworld.com/Brass-Spr ... FKLMH.aspx
idealni by bylo najit neco podobneho zde...

NeJaToD team
no ty jsi ale šikula! Díky- budu pátrat....
Já už pátrám hodinu a půl.RomanT píše:no ty jsi ale šikula! Díky- budu pátrat....
Dodatečně děkuji za odkaz, protože jsem se s prodejcem domluvil. Mám tedy doma 10 párů odražečů z pružin, což by na několik let naší poptávku mohlo uspokojit.Snek píše:Tady je v aukci na ceskem serveru zarazka z Ivvova odkazu, 4 kusy 40kc http://www.ikup.cz/item.php?id=640684 bohuzel uz ukonceno.
Odražeče mohou být lehce putovní, protože se k modelu přišroubují pomocí jednoho vrutu o průměru cca 3 mm a délce 15 mm (až po několikerém vyšroubování a našroubování přestane vrut držet, tak lze otvor zmenšit vlepením kousku špejle). Základna odražeče má v průměru 25 mm, takže bude z opěrných koz většiny Springerů přesahovat do stran, leč na funkci to nemá vliv. Délka celého odražeče je slabě pod 8 cm, na konci je na pružině gumová čepička o průměru nějakých 12 mm, takže újmy na modelech by měly být při rozumné rychlosti a snaze nevysklít konkurenci okna naprosto minimální.
Dnes jsem koupil ve Vietnamském supermarketu tyto zarážky dveří

vlnovec píše:Dnes jsem koupil ve Vietnamském supermarketu tyto zarážky dveří portal/img/gallery/pix.gif portal/img/gallery/pix.gif

Odražečů už máme po republice docela dost, jen na to vodní pólo se pořád nemůžeme nikde sejít ;-(. Co do počtu současně hrajících Springerů zůstává Fotbálek na Floře z 22. září 2007 nepřekonán.
Laďo , jsem jak trotl ale kolik je ten závit? 4mm? A neměl by jsi jedny pro mě ? Skusím se dostavit do Písku .....
On je u těch odražečů původně vrut, ale při jeho náhradě jsem jako rozumné minimum dal šrouby s M4, protože M3 by nemusely hru vydržet. Takže si připrav cca 10 mm dlouhý závit M4 a v Písku odražeče dostaneš.MB/RomanT píše:Laďo , jsem jak trotl ale kolik je ten závit? 4mm? A neměl by jsi jedny pro mě ? Skusím se dostavit do Písku .....
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek