K pájení mědi - ptal jsem se lidí tady ve firmě a není to nic jednoduchého, protože měď má velkou tepelnou vodivost a než se materiál prohřeje, už je teplo odvedeno.
V průmyslové výrobě se to při svařování řeší tak, že se měď zahřívá na 450°C a teprve pak se svařuje, v domácích podmínkách doporučují při pájení zahřívat materiál "ještě jinak".
Druhou variantou je postup, kterým pájí trubky topenáři - spojí trubky, plamenem je zahřejí "do ruda" a pak spoj objedou cínem. Říkají tomu "kapilární pájení", protože cín zateče do spoje a po vychladnutí jsou trubky spojeny na věčné časy. Opět se ale pracuje s plamenem a ne s pájkou.
V domácích podmínkách vidím jako nejlepší řešení lepidlo :-)
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Smit Bronco - prostor pro reakce čtenářů
Re: Smit Bronco - prostor pro reakce čtenářů
Kamoš spájkuje leptané stavebnice na obrátenej žehličke (zapnutej). 8-)
- petr hájek
tak tohle by mě zajímalo trošku detailněji , nemáš možnost od kamoša získat popis a dát ho sem jako čtivo?marian_r píše:Kamoš spájkuje leptané stavebnice na obrátenej žehličke (zapnutej). 8-)
Mě přijde že žehlička je s teplotou nízko na cínové pájení a druhá věc co mi nejde na rozum je, že netuším jak spojené součástky z té žehličky sundat aniž by se ten roztavený cín nepustil. Znamená to, nechat vždy žehličku vychladnout?
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
http://www.trminek.cz/view.php?nazevcla ... 2005020001petr hájek píše:tak tohle by mě zajímalo trošku detailněji , nemáš možnost od kamoša získat popis a dát ho sem jako čtivo?marian_r píše:Kamoš spájkuje leptané stavebnice na obrátenej žehličke (zapnutej). 8-)
Mě přijde že žehlička je s teplotou nízko na cínové pájení a druhá věc co mi nejde na rozum je, že netuším jak spojené součástky z té žehličky sundat aniž by se ten roztavený cín nepustil. Znamená to, nechat vždy žehličku vychladnout?
PeterP
Nedá mi to, musím Ti to Jardo pochválit. Lodička je pěkná, práce pečlivá a čistá. Paráda!
Zdenek
Zdenek
To jsi to neviděl zblízka :-)Zdenek Bílek píše:Nedá mi to, musím Ti to Jardo pochválit. Lodička je pěkná, práce pečlivá a čistá. Paráda!
Zdenek
... ale jo, snad to nebude tak hrozné, ale než se dohrabu k provedení jako mají jiní, to bude ještě trvat (třeba už ten příští, no nebo asi ani ten ne), ale snažím se.
Zachovejte paniku :-)
Jezdí Ti to Jardo pěkně, jen co je pravda.
Ale hnedle se "položím na otázku": co ten příďový pohon, zkoušel jsi ho už?
Zdenek
Zdenek
Zdenku, ne, on tam zatim ani není.Zdenek Bílek píše:Jezdí Ti to Jardo pěkně, jen co je pravda.
Zdenek
Aktuálně to má protitahy a obratnost je dobrá. Nevím jestli se dokopu ten příčňák dodělat.
Zachovejte paniku :-)
Gratulujem.
Pekne to chodí, točí a vzhľadom na minimálne náklony pri prudkých manévroch, usudzujem, že je to veľmi stabilné. Loď sedí na vode, ako pribitá ...
Vyzerá to tak, že si výberom predlohy vsadil na dobrého koňa
Pekne to chodí, točí a vzhľadom na minimálne náklony pri prudkých manévroch, usudzujem, že je to veľmi stabilné. Loď sedí na vode, ako pribitá ...
Vyzerá to tak, že si výberom predlohy vsadil na dobrého koňa
PeterP
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17 Odpovědi
- 203719 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od MB/RomanT