Pane jo,chvíli tu nejsem a tolik připomínek. :shock: :shock: :shock: Jen houšť !!!

A do mě! 8)
Stavím v rámci náhlého momentálního přebytku času(změna práce a bydliště) U XXI od Robbe.1:40,d 2,1m
Ty knoflíkové baterky mě taky napadly,možná by odpadl časovací mechnismus el.impulsu.Petře-můžeš uvést,jaký motorek pohání jak těžkou lodičku,ev.typ(kvůli posouzení odporu kýlu)? A pak ty šrouby-injekčních jehel mám hafol,horší ten fosforbronzový plech(zdroj?)
Ivane,budu vděčný.Stavím v rámci náhlého momentálního přebytku času(změna práce a bydliště) U XXI od Robbe.1:40,d 2,1m
Milane děkuji moc! Jen co se dostanu k lepšímu PC,to v kolbence se kouše a kouše. :twisted: :twisted:

tak to projdu
PetrP-ááá,tady se objevil i historický znalec a tak "vítej v klubu"
"pro pohon a to nehašené vápno a karbid"-německá torpéda byly v experimentech i v praxi právě karbidová(teď jsem zapoměl chem.složení),nicméně s malou účiností.Šumák-potaš měl v sobě další příměsi a tím pádem s menší účinností,než čistá chemikálie(navíc běžně k mání)Mě napadla komůrka-dělená na dvě části,při které by reagoval Na s HCl ev soda + HCl,ev.pevný H2O2(na odbarv.vlasů)ev.kapalný(existuje 30%)V daný moment-a to je "otázné"jak,by hrot inj.microjehly propíchl přepážku komůrky z latexu(obyč.kondom

)Obávám se ale jisté latence odpalu v torpédometu-než vznikne dostatečný tlak plynu