Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Přečasování stejnosměrného elektromotoru
Re: Přečasování stejnosměrného elektromotoru
Většina stejnosměrných elektromotorů je od výrobců nastavena na optimální výkon pro otáčky vpravo. Sea Star je dvoumotorovou loď kde je na pravé straně lodní vrtule pravotočivá ( při otáčkách motoru doprava pojede model dopředu ) a na levé straně je lodní vrtule levotočivá ( tzn. pro jízdu vpřed se musí motor točit doleva ). Pokud chci plout s modelem maximálně rovně, je potřeba zajistit, aby se oba motory točily požadovaným směrem, měli stejné otáčky a výkon. Pro dobrou jízdu nestačí na motoru na levé straně provést přepólování. Motor víc jiskří, může to rušit příjem signálu a při jízdě je loď lehce nakloněna na levý bok a mírně uhýbá doleva. Je to tím, že motor na levé straně má menší výkon a otáčky. Je tedy potřeba tento motor přečasovat.
Tuto zprávu jsem dostal při prohlížení detailů k jedné lodi. Potřeboval bych vědět jak ten motor přečasovat. Prosím o radu ( co nejrychleji opravdu nevím si stím rady). Jak mám motor SPEED600/7,2V přečasovat ???
Tuto zprávu jsem dostal při prohlížení detailů k jedné lodi. Potřeboval bych vědět jak ten motor přečasovat. Prosím o radu ( co nejrychleji opravdu nevím si stím rady). Jak mám motor SPEED600/7,2V přečasovat ???
Elektronická Sekretářka Nojby pro neznalé: JSEM MUŽ
Ahoj, mrkni na tyhle stránky, sice je to k RC autům, ale informace, které potřebuješ tu určitě najdeš.
http://masters.cz/kompendium-rc-elektromotory
Každopádně potřebuješ pohyblivé zadní čelo. Takže budeš muset asi motor upravovat. Já bych to řešil převodovkou a nebo koupit časovatelný motor a dát tam kotvu s vynutím, které budeš potřebovat.
Severan
http://masters.cz/kompendium-rc-elektromotory
Každopádně potřebuješ pohyblivé zadní čelo. Takže budeš muset asi motor upravovat. Já bych to řešil převodovkou a nebo koupit časovatelný motor a dát tam kotvu s vynutím, které budeš potřebovat.
Severan
Časovatelnej motor seženeš za cca 500,- Kč a stříďák stojí krapet víc + régl, kterej je taktéž krapet drážší než pro stejnosměrný.
Severan
Severan
- petr hájek
to jiskření je asi způsobené tím jak je přitlačován uhlík na komutátor .uhlíky jsou nalisovány n apružné planžety a opačných otáčkách planžeta začne vibrovat protože už po komutátoru uhlík neklouže tak hladce jako ve směru.
K tomu, aby nedocházelo k vibracím by bylo nutné mít motor, který má uhlíky přitlačovány přesně v ose komutátoru.
Jde podle mě o totéž jako když otočíte gramofonovou deskou proti jehle, ten zvuk je vždy silnější než ve směru správném.
K tomu, aby nedocházelo k vibracím by bylo nutné mít motor, který má uhlíky přitlačovány přesně v ose komutátoru.
Jde podle mě o totéž jako když otočíte gramofonovou deskou proti jehle, ten zvuk je vždy silnější než ve směru správném.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Motory s časováním mají uhlíky v ose tlačené pružinou. Každopádně správně načasovat motor vyžaduje vybavení. Pokud je motor nový, tak není asi ještě zajetý a je to jedna z možností důvodu jiskření. Dobrá je destilka na zajetí nebo druhý motor, který se přes spojku napojí na nový a pohání nový nezajetý motor, tím dojde k usazení uhlíku bez opálení..to jiskření je asi způsobené tím jak je přitlačován uhlík na komutátor .uhlíky jsou nalisovány n apružné planžety a opačných otáčkách planžeta začne vibrovat protože už po komutátoru uhlík neklouže tak hladce jako ve směru. K tomu, aby nedocházelo k vibracím by bylo nutné mít motor, který má uhlíky přitlačovány přesně v ose komutátoru. . .
Severan
- petr hájek
ta destilka je asi nejlepší odplavuje odbroušený materiál z uhlíků a ten nezanáší komutátor.
... a postará se o korozi a vyplaví mazivo z ložisek. Období nadšeného zabíhání v destilce už končí, není to tak ideální, jak byse zdálo.ta destilka je asi nejlepší odplavuje odbroušený materiál z uhlíků a ten nezanáší komutátor.
To není pravda. Většina motorů typu plechovka je nastavena na "0", tj. točí stejně vlevo i v pravo.Většina stejnosměrných elektromotorů je od výrobců nastavena na optimální výkon pro otáčky vpravo. ...
Napadla me prevodovka 1:1 jenom na otoceni otacek. Oba motory se budou tocit stejnym smerem, ale srouby proti sobe.
ano je to tak motory mají stejné otáčky v obou směrech,SH píše:To není pravda. Většina motorů typu plechovka je nastavena na "0", tj. točí stejně vlevo i v pravo.Většina stejnosměrných elektromotorů je od výrobců nastavena na optimální výkon pro otáčky vpravo. ...
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
- petr hájek
pak už jen jiskření uhlíků při běhu proti srsti může způsobovat ztráty oproti běhu po směru , ale to se dá zvládnout záběhem motoru nejlépe ve vodní lázni.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek