Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Nákladní lodě

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
TomHlach

Re: Nákladní lodě

Příspěvek od TomHlach »

Zdravím všechny, potřebuji opět radu ke stavbě "Neptuna". Všiml jsem si, že na nákladních lodích se docela často objevují kolem hatch covers trubky, vedoucí rovnoběžně s nimi. Přijde mi to jako celkem zajímavý detail, který rozbije dost problematicky monotónní palubu, jenže.. od kud vedou a kde končí? Našel jsem na každé fotce jen jejich průběh, ale nenašel jsem nikde kde začínají a kam vedou, zda je to prostě "z paluby zpět do paluby" nebo jinak. Děkuji za radu.

Obrázek
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
ZBl

Re: Nákladní lodě

Příspěvek od ZBl »

Takovouhle potrubní magistrálu jsem osobně na žádné nákladní lodi (kromě tankerů) neviděl. Pamatuji, že běžně bývaly na palubě protipožární rozvody (na fotce zřejmě červené potrubí). Ostatní nevím.
Možná se věci změnily a dnes jsou po palubě vedena i jiná potrubí (palivo, oleje, balasty, atp.) Ty klasicky bývaly vedeny vnitřkem trupu.
Zdenek
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“