Zkouším si nakreslit (už to v podstatě mam) plánek na říční remorkér. viz téma v tomto fóru. Chtěl bych model o délce 650mm, sirka 135mm. Když jsem zkoušel rozmístění el. součástek tak to vycházelo do doby než přišlo na radu servo, mam doma jedno od Graupnera C577, bohužel je moc vysoké, páka vychází nad palubu.
Všude jsem viděl osy otáčeni serv svisle.
1/ můžu ho položit aniž bych uškodil výchylkám kormidla?
2/ mam si sehnat jiné servo? Jaké? Jakou by melo mít sílu?
předem děkuji za rady
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Servo - kormidlo
Re: Servo - kormidlo
Servo může klidně pracovat hlavou dolů a výchylky budou pořád stejné. Stačí jen správně nasadit páku na čep serva.
K ovládání kormidla stačí i velmi malá serva (pro Váš člun)
K ovládání kormidla stačí i velmi malá serva (pro Váš člun)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
když bych použil k pohonu motor MIG400 s převodovkou myslim ze to je 1:3 budu potřebovat chlazení?
Servo lze položit, ale musí se vzít ohled i na to, jak bude namáháno táhlo, popř. zda se nebude někde o něco zasekávat...1/ můžu ho položit aniž bych uškodil výchylkám kormidla?
Já při této montáži používám pouze ocelový drát v bovdenu, který podle potřeby ohnu do pák serva a kormidla. Bovden na několika místech zajistím tak, aby lanko přenášelo požadovanou sílu a nekroutilo se 8). Na "nezávodní" modely to plně postačuje.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Mám remorkér podobné velikosti i s obdobným převodem a motorem Speed 400. Chlazení motoru jsem doposud nevyužil.když bych použil k pohonu motor MIG400 s převodovkou myslim ze to je 1:3 budu potřebovat chlazení?
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12 Odpovědi
- 15256 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od midshipman
-
- 3 Odpovědi