Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Stavba modelu v kategorii Ex 500
Stavba modelu v kategorii Ex 500
Ahoj clapi.
Potřeboval bych poradit. U nás v DDM máme kroužek lodních modelů a já
vedu modely letecké.
Chtěli bychom si s nimi zasoutěžit v kategorii Ex 500 a postavit si
nějaký vlastní model .
Proto jsem se Vás chtěl zeptat, jestli jako lodní modeláři, nemáte
někdo nějaký osvědčený model , plán případně stavebnici podle kterého
bychom loď mohli postavit.
Děkuji za informaci Jirka9 J. Hradec
Potřeboval bych poradit. U nás v DDM máme kroužek lodních modelů a já
vedu modely letecké.
Chtěli bychom si s nimi zasoutěžit v kategorii Ex 500 a postavit si
nějaký vlastní model .
Proto jsem se Vás chtěl zeptat, jestli jako lodní modeláři, nemáte
někdo nějaký osvědčený model , plán případně stavebnici podle kterého
bychom loď mohli postavit.
Děkuji za informaci Jirka9 J. Hradec
Re: Stavba modelu v kategorii Ex 500
Pokud vím, tak stavebnice je jen jedna - Vydra. Je to plastový výlisek.
Plány pro EX500 jsou k mání ve staré řadě plánků Modeláře. Např. Jantar (jezdí dobře). Případně tady je naše EX500ka - https://www.mo-na-ko.cz/lode-Kanadan.htm
Plány pro EX500 jsou k mání ve staré řadě plánků Modeláře. Např. Jantar (jezdí dobře). Případně tady je naše EX500ka - https://www.mo-na-ko.cz/lode-Kanadan.htm
Jachta Xenie také vyhovuje pravidlům EX500 a je vhodná i pro začátečníky, jak je uváděno v textu plánku - viz odkaz: http://eshop.rcrevue.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
Ať se daří.
Zdenek
Ať se daří.
Zdenek
- Karolinus I
V podstatě jde použít jakýkolv model max. délky 500 mm a přidat podélný kýl 40 mm.
A je To . . . .!
- Pepa Darvaš
Mám takový dojem, že jsem nechal formu na EX 500 Ladousovi. formu dělal Láďa Macháň, já jsem z ní udělal poměrně hodně trupů. S dětmi jsem pak montoval pouzdro s hřídelí a kormidlo. Kluci si pak slepovali nástavbu z laminátových desek a barvili si je. Zkus se zeptat jestli ti neudělá pár trupů. Já jsem za jeden účtoval asi 400,- už si to nepamatuji.
- Pepa Darvaš
Ten plastový bych asi nedoporučoval, vím, že na slunci se plast rád kroutí, ale je to individuální, nemám s touto kategorií moc zkušeností.
plasťáků jezdí v této kategorii spousta, některé (většinaPepa Darvaš píše:Ten plastový bych asi nedoporučoval, vím, že na slunci se plast rád kroutí, ale je to individuální, nemám s touto kategorií moc zkušeností.
Děkuji Všem za odpovědi . Opravdu nevím co vybrat. Skusil bych kontaktovat toho Laďu ale nevím jak JirkaPepa Darvaš píše:Mám takový dojem, že jsem nechal formu na EX 500 Ladousovi. formu dělal Láďa Macháň, já jsem z ní udělal poměrně hodně trupů. S dětmi jsem pak montoval pouzdro s hřídelí a kormidlo. Kluci si pak slepovali nástavbu z laminátových desek a barvili si je. Zkus se zeptat jestli ti neudělá pár trupů. Já jsem za jeden účtoval asi 400,- už si to nepamatuji.
- Pepa Darvaš
On se ti ozve, asi má moc práce. Nevím Sváťo ,nemám s tím zkušenosti. Co jezdily moje holky, tak jsme měli laminátový a nebo od Pepy Navrátila dřevěný a olaminovnaný.
- petr hájek
a já si do tedka opravdu myslel , že právě tyhle ex500 si děcka stavěli sami od píky.....Pepa Darvaš píše:On se ti ozve, asi má moc práce. Nevím Sváťo ,nemám s tím zkušenosti. Co jezdily moje holky, tak jsme měli laminátový a nebo od Pepy Navrátila dřevěný a olaminovnaný.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
jinak velmi vhodná lodička je tato:
http://gb.trapletshop.com/pocomoko
a stáhnout plánek se dá třeba odtud:
http://www.saurodecol.com.br/nauti/downloads.html
kýl bych pustil dolů pro směrovou stabilitu, já to stavím s klukama na kroužku jako rádiáky , velikost se upraví na tiskárně.
http://gb.trapletshop.com/pocomoko
a stáhnout plánek se dá třeba odtud:
http://www.saurodecol.com.br/nauti/downloads.html
kýl bych pustil dolů pro směrovou stabilitu, já to stavím s klukama na kroužku jako rádiáky , velikost se upraví na tiskárně.
Potvrzuji, že forma se nachází v KLoM Písek. Nejrychlejší cesta k potřebnému počtu trupů povede zapůjčením formy, ať si jich Jirka9 do konce dubna 2015 udělá co libo.Pepa Darvaš píše:Mám takový dojem, že jsem nechal formu na EX 500 Ladousovi.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
to Pocomoco je pěkný model, jako F4 bude fajn, ale na EX500 je nevhodný.
- petr hájek
kuli vysoké kajutě?????SH píše:to Pocomoco je pěkný model, jako F4 bude fajn, ale na EX500 je nevhodný.
možná i ta kajuta ale hlavně tvar trupu, je moc bachratá ale jinak dobrý odkaz na plánky ;-))petr hájek píše:kuli vysoké kajutě?????SH píše:to Pocomoco je pěkný model, jako F4 bude fajn, ale na EX500 je nevhodný.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
- petr hájek
mě přišla extrémě štíhlá na ústřicolovce....ale je to možné volnásky jsem opustil u házedel....
Pocomoco se mi taky líbí ale jestli je nevhodný .SH píše:to Pocomoco je pěkný model, jako F4 bude fajn, ale na EX500 je nevhodný.
Ale uvidím jak se domluvím s Ladousem někdy zítra by mi měl napsat co a jak Jirka
To já házedla s klukama a někdy i holkama stavím házedla pořád. Vlastně jsou to jejich první modely ,aby se postupně naučily stavět podle plánů. pak přecházíme na volné větroně a RC modely.petr hájek píše:mě přišla extrémě štíhlá na ústřicolovce....ale je to možné volnásky jsem opustil u házedel....
Jak kdo chce. Jirka
- Pepa Darvaš
No nevím Petře jaké máš s dětmi zkušenosti, ale co jsem měl kluky v kroužku, tak si dělali jen ty vnitřnosti a nástavby. Při dvou hodinách týdně by takovou loď stavěli dva roky, ale oni chtěli rychle jezdit. Tak jsme to řešili s těmi hotovými trupy. Také jsme s kolegou měli kluky co stavěli speciály klasicky, tj. žebra a lišty, ale to je již přes třicet let. To byly právě ty modely podle návrhu Pepy Navrátila, já jsem pak z jedné udělal formu.Stavěli si pak modely na ovládání F2-Ž. Ale vím, že co měli vedoucí z Moravy kluky, tak si je stavěli kluci sami klasikou. Je to všechno na vedoucím jak ty děti připraví, já jsem s nimi raději jezdil na soutěže.petr hájek píše:a já si do tedka opravdu myslel , že právě tyhle ex500 si děcka stavěli sami od píky.....Pepa Darvaš píše:On se ti ozve, asi má moc práce. Nevím Sváťo ,nemám s tím zkušenosti. Co jezdily moje holky, tak jsme měli laminátový a nebo od Pepy Navrátila dřevěný a olaminovnaný.
- petr hájek
mám tu 3 kluky ze sousedství první má po 5 dvouhodinovce pocomoko ve stadiu potaženého trupu na kostře, druhý po3 dvouhodinovkách má kostru a třetí se chytá od minula ale ten má po tátovi trup který jsem kdisi jeho tatíkovi nechal a byl to můj potpronový prvozkušební...ten jsme minulou schůzku repasovali po prokousnutí rotvíkem....., každopádně ty první 2 stavějí klasiku z přepážek a nosníků, jen přepážky jsme s kýlem spáchali z extrudovaného PVC z reklamek3mm a latky z balzy 3x3 potah 2mm balza, napuštěná 285 s acetonem , příště bude jedn olaminovývat a druhý potahovat.
jde jim to od ruky dobře a vidím to že na jaře budou jezdit
jde jim to od ruky dobře a vidím to že na jaře budou jezdit
Jirka9 včera obdržel trup ze zmiňované formy. Ať se stavba zdaří!ladous píše:Potvrzuji, že forma se nachází v KLoM Písek. Nejrychlejší cesta k potřebnému počtu trupů povede zapůjčením formy, ať si jich Jirka9 do konce dubna 2015 udělá co libo.Pepa Darvaš píše:Mám takový dojem, že jsem nechal formu na EX 500 Ladousovi.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Trup došel dnes . Děkuji Jirka
Hlásím, že forma byla na dobu neurčitou zapůjčena do J. Hradce.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5 Odpovědi
- 7486 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ladous
-
- 1 Odpovědi