burun píše:pro JanVara,
to je dobře, že tam nedáš tu 45. Ta 40 bude až dost. Nevím kolik točí ta Tvoje plánována 600 (550) , ale 600 s 10500 ot./min s dvoulistým šroubem 40/34 (40/0,85) má příkon cca do 70W, což už je na chlazení a při vyšších otáčkách což předpokládám, že Tvůj motor bude mít, bude příkon mnohem vyšší.
Žáden rychlík to nebudeš mít, to by jsi potřeboval tak příkon od 150 W ( BLDC Heli motor s 3s ), ale pěkné poježdění - pěknou plavbu ano.
Ať Tvoje loď pluje
p.s. Mezera mezi hranou točícího se šroubu a dnem Ti stačí 5 - 4 mm. Tu kardanovou spojku moc " nelámej " oproti ose hřídel - motor. To spíše namontuj motor na úhelníkový motorový držák, který bude šikmo.
tohle začnu řešit, až dodělám loď. Jo je to nějaká 550, bohužel parametry už jsou pryč, tak se bude měřit (zbylo mi to z letající potfory) až na to zbude chvilka času, IMHO, když to utáhlo dvoukilovej větroň, tak to jedenapůlkilovou loď utáhne taky (myslím).
Je mi jasné, že podmínky pro motor budou hodně jiné, než v té "lítací potfoře", s chazením se počítá (byť jen na efekt, šstříkající voda z "výfuku").
A ano, s těmi 4mm mezi dnem a šroubem (vrtulí) počítám.
p.s.
zatím mne nechte na pokoji, však ty "blbé dotazy" teprve přijdou

Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.