Přední strana

je to tříboďák.... háklivé na nastavení, na vyvážení, na vlnky.... jedna blbá vlnka a je to na zádech a zpět se to samo nepřevrátí.T.Vilcsek píše:V článku píšou, že s tím benzínem 6,5 to jezdí 80-90 km/hod. na třičtvrtě plynu. Mi bude stačit, když to bude jezdit asi jako blecha. Zkusím co mám a pak se uvidí. Bude to jenom na hraní pro děcko, žádné úspěchy v rychlostních soutěžích nečekám.
a když je dobře vyvážený tak jezdí pěkně.... ale Kanaďanka je mu malá, koupaliště ve Žlebu kde to bylo focené taky. A to jezdí tak na 3/4 plynu. Na plný to chce vzlétnout. Asi by to chtělo dodělat nějaké přítlačné křídlo. Stačí ale posunout baterky o kousek a je z toho nezvladatelná mrcha.
odkazy najdeš v tom vláknu.

ahá.. takže to není dotaz ale popis stavby.... už mlčím.T.Vilcsek píše:Se stavbou jsem už začal minulý týden, takže to i dodělám.
Nepůjde dát servo na ležato?T.Vilcsek píše:Boky jsou z 3 balzy, dno je z 2 balzy. Zrcadlo je 3 balza.
Zjistil jsem, že ve zmenšeném tam nevejde standart servo na kormidlo. Asi tomu budu muset udělat na závěr nějaký zvýšený poklop, nebo dát mini servo.
Trubka pro plováky je 5 mm, po zvětšení z nákresu vycházela 10 mm, sice ji mám, ale připadalo mi to nějaké moc hrubé.
Hřídel je nerez od MP Jet se závitem M4. Přeměřoval jsem to v prodejně (pvmodel.cz) podle nákresu a prodavač mi řekl, že tam musím dát minimálně 4 mm hřídel nerez, na menším by se to ukroutilo. O čem to mluvil mi došlo až později.
To přítlačné křídlo je zajímavý nápad. Já bych to pro začátek zkusil ukecat dovažováním.

a proč? Jako zátěž jsou lepší olověné broky. Dáš si je kam chceš....Pepa Darvaš píše:....Ta trubka z uhlíku jak píše Petr by se mohla vsunout .
Nešlo by trochu upřesnit, jaký je rozdíl v namáhání serva na ležato oproti na stojato. Já měl domnění, že to funguje stejně.PetrL3 píše:U tohohle bych mini servo nedával, jedině 2 paralelně, nebo jedno, ale s délky pák v silově příznivějším poměru na úkor max. úhlu zatočení.
Servu na ležato bych se u takto namáhaných pák vyhnul, abych se při výchylkách úhlu mezi pákou (jak serva tak kormidla) a táhlem co nejméně blížil nule nebo 180 st.