Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Loď na 6,5 ccm motor
Re: Loď na 6,5 ccm motor
Hoj
Prosím poraďte
Chtěl bych si postavit loď na spalovací motor. Mám k dispozici motor o objemu 6,5 ccm. Představoval bych si nějakou jachtu , nebo kluzák. Nechci , aby to vypadalo vyloženě jako rychlík (katamarán) ! Není to na žádné soutěže , ale na pohodové poježdění. Potřeboval bych poradit nějaký plánek na tuto loď ? Vůbec nedokážu odhadnout velikost lodi na tento motor.
Prosím poraďte .
S pozdravem Supík
Prosím poraďte
Chtěl bych si postavit loď na spalovací motor. Mám k dispozici motor o objemu 6,5 ccm. Představoval bych si nějakou jachtu , nebo kluzák. Nechci , aby to vypadalo vyloženě jako rychlík (katamarán) ! Není to na žádné soutěže , ale na pohodové poježdění. Potřeboval bych poradit nějaký plánek na tuto loď ? Vůbec nedokážu odhadnout velikost lodi na tento motor.
Prosím poraďte .
S pozdravem Supík
Pokud nečiní problémy konstrukční úpravy plánů, tj. zesílení motorové přepážky apod., tak lze vyjít klidně z plánů na libovolnou jachtu s elektromotorem. Pokud by to problém činilo, tak se plán jen těžko sežene. Dle typu plavidla bych to viděl na 70 cm - 100 cm délky.
Cca před rokem se tu někde řešil mahagonový člun na spalovací motor, tak se koukněte do historie.
Cca před rokem se tu někde řešil mahagonový člun na spalovací motor, tak se koukněte do historie.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Hmmm. Stavět k motoru loď mi připadá jako dost nešťastný postup. Navíc se spalovákem se předem vyřazuješ z mnoha akcí a koleduješ si o problémy s rybáří, rekreanty a pod.
Nicméně, pokud jsi už rozhodnutý, doporučuji staré časopisy Modelář, kde vycházelo poměrně dost plánků.
Radek
Nicméně, pokud jsi už rozhodnutý, doporučuji staré časopisy Modelář, kde vycházelo poměrně dost plánků.
Radek
no nevím, ale pod pohodovým ježděním si představuji něco, co neřve, nemám u toho problém se startováním, nemusím se bát, že mi to uprostřed rybníka chcípne, nemusím řešit problém s chlazením, při vystavení na poličce (tj. 99.99% času) to nesmrdí, nemusím se hádat s rybáři atd.mat100 píše:.... Není to na žádné soutěže , ale na pohodové poježdění. ...
Prostě suma sumárum - motor bych vyčistil, nakonzervoval, na pěkném prkénku vystavil na poličce a postavil si nějakou pěknou loď, co se Ti líbí, a do ní dal odpovídající pohon, nejlíp elektro.
Když pominu to, co tu ostatní přede mnou napsali, tak můžu poskytnout následující informaci. Pamatuju si, že jachta MIstrál (plánek řady Modelář, číslo si nepamatuju) byla určená pro motor 10 ccm. Snad by se z toho dalo vyjít, pokud bys trval na pohonu spalovacím motorem.
Zdenek
Zdenek
Nebudeme předstírat, že je zde na MoNaKu mnoho příznivců lodních modelů se spalovacími motory, ale pár se jich po republice najde a tu a tam uspořádají nesoutěžní akci:
http://rcrebels.cz/forum/viewtopic.php? ... 9e6f2448b8
Ovšem případnému zájemci musí být předem jasné, že za podobnými srazy bude muset třeba přes půl republiky a pro domácí ježdění bude mít také omezený počet vodních ploch.
Nevím jak v Brně na Splaviskách, ale v Praze na Lužinách se spalovací motor na vodu nedostane.
Případné další odborné dotazy bych pokládal na citovaném DF.
http://rcrebels.cz/forum/viewtopic.php? ... 9e6f2448b8
Ovšem případnému zájemci musí být předem jasné, že za podobnými srazy bude muset třeba přes půl republiky a pro domácí ježdění bude mít také omezený počet vodních ploch.
Nevím jak v Brně na Splaviskách, ale v Praze na Lužinách se spalovací motor na vodu nedostane.
Případné další odborné dotazy bych pokládal na citovaném DF.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Děkuji všem za odpovědi
Mám 2 lodě s elektromotorem , ale stále mě přitahuje zvuk burácejícího motoru. Prostě pohodové poježdění bez zkuku motoru se nekonná.
Děkuji za nápady
Mám 2 lodě s elektromotorem , ale stále mě přitahuje zvuk burácejícího motoru. Prostě pohodové poježdění bez zkuku motoru se nekonná.
Děkuji za nápady
hmmm každý má jiné představy o pohodě.mat100 píše:Děkuji všem za odpovědi
Děkuji za nápady
Připrav se ale na časté konflikty u vody s rybáři i okolojdoucími, těžko budeš vysvětlovat mastné skvrny od nespáleného ricínu na vodě. A dej pozor, ať třeba nechtěně nezkazíš ostatním modelářům v Tvém okolí vztahy s majiteli vodních ploch.
Pokud vlastníš svůj rybník, tak jako bych nic neřekl...
Odkud jsi? Ladousova rada spojit se s hochy na rc-rebels není od věci. Ti budou určitě vědět, kde je možno jezdit se spalováky bez problémů.
mimo téma: Ne všichni jsou z města, třeba u nás v okolí Jindřichova Hradce je vhodných vodních ploch spoustu.
Plzeň - jihSH píše:hmmm každý má jiné představy o pohodě.mat100 píše:Děkuji všem za odpovědi
Děkuji za nápady
Připrav se ale na časté konflikty u vody s rybáři i okolojdoucími, těžko budeš vysvětlovat mastné skvrny od nespáleného ricínu na vodě. A dej pozor, ať třeba nechtěně nezkazíš ostatním modelářům v Tvém okolí vztahy s majiteli vodních ploch.
Odkud jsi? Ladousova rada spojit se s hochy na rc-rebels není od věci. Ti budou určitě vědět, kde je možno jezdit se spalováky bez problémů.
- Morpheus141
jen pro upřesnění, 6,5 motor neburácí, ale ječí jako hysterická ženská. Takže jestli chceš burácející motor tak si kup Chopera nebo kamion.mat100 píše:Děkuji všem za odpovědi
Děkuji za nápady
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
v Plzni je hodně rychlíkářů, myslím že i spalovacích, takže se s nimi kontaktuj a poradí Ti mnohem lépe než místní elektro-(polo)maketová sešlost.mat100 píše:Plzeň - jihSH píše:hmmm každý má jiné představy o pohodě.mat100 píše:Děkuji všem za odpovědi
Děkuji za nápady
děkuji za rady
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 30 Odpovědi
- 53127 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš