Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Mierka modelu

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
mitom

Re: Mierka modelu

Příspěvek od mitom »

Len tak pre zaujímavosť...
V akých mierkach (měřítkách) najčastejšie staviate svoje modely? Aké sú zaužívané mierky pri modeloch lodí?
Alebo staviate len tak, aby mali "primeranú" dĺžku?

V akej mierke by ste stavali loď, ktorá má v reále 150m?
Váham medzi 1:150 a 1:120...
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Je to na uvážení každého modeláře.Jsou tací ,co nebudou stavět menší než dva metry a naopak tací ,co nepostaví loď delší než jeden metr.Také hodně záleží ,co stavíš,já ku příkladu mám doma asi deset lodí různých délek ,je mi uplně jedno ,jaké to má měřítko ,prostě se mi loď líbí a tak jí postavím.Musíš samozřejmě na velkou loď být zařízený,tj ,mít přepravní bednu ,auto se zahrádkou ,nebo vlek. A hlavně , mít kde skladovat aby nepřekážela a neprášilo se na ni.Když postavíš velkou loď ,třeba 1.100 tak ať má aspoň jeden a půl metru.Pokud se rozhodneš pro menší měřítko ,hodně záleží na typu lodi.Jinak se staví rybářský člun o délce skutečné lodi kolem třiceti metrů a nebo bitevní lod ,která má min.dvěstě metrů.Takže bych osobně volil 1.100 hodně zdaru do stavby Pepa Darvaš
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Změř si nejdříve kufr v autě, případně zadní sedadlo. Jak velký model tam vejde. A ještě se zeptej doma. Taky záleží na očích a rukách.
Ivankap
Ivan
mitom

Příspěvek od mitom »

Ako som písal, loď by mohla mať cca 1 - 1,25 metra. Len som chcel vedieť, aké mierky sú zaužívané (asi nikto nestavia 1:132,7 a pod.)
A pokiaľ sa do toho vôbec pustím tak to bude ľadoborec Arktika (čo som už spomínal v inom vlákne).
Bol by to statický model, ale s predprípravou na RC. A práve preto - ak by som s tým niekedy išiel k vode, tak aby som trocha rozmerovo "ladil" s ostatnými modelmi...
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Nikdo měřítka nepředpisuje, jsou jen "obvyklá" měřítka 1: 25, 30, 33, 50, 75, 100, 150 atd. V Céčkách i 1:1500. Pokud to postavíš a pak vypočteš třeba 1:134,2 nikdo Ti nic neřekne, ani na soutěži NAVIGA. Klidně a hlavně pěkně stav.
Ivankap 8)
Ivan
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Koukám, že jsi se rozhodl pro ledoborec Arktika, máš k němu nějaké podklady? Myslím hlavně barevné. Dostala se mi do rukou ruská stavebnice tohoto ledoborce, jen nejak pozapomneli na barevné schéma.
díky ivvo
Obrázek
NeJaToD team
mitom

Příspěvek od mitom »

Iba posťahované obrázky z webu a plán z
http://mkmagazin.almanacwhf.ru/ships/arktika.htm
Takže jediné, čo Ti môžem poradiť je google a trpezlivosť. O Akrtike toho ale moc nenájdeš. Skôr o jej sesterskej lodi "Yamal".
Mimochodom - za cca 18000 USD sa na Jamale dá ísť na 2-týždňový výlet na severný pól. Tomu sa hovorí dovolenka - a nie sa potiť niekde pri pyramídach... :D
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

taky jsem pravě nebyl moc úspěšný v hledání, jen několik málo nekvalitních fotografií a ty jsou ještě většínou z dálky...
jinak ten výlet to by byla docela drahá dokumentace detailů :D
Obrázek
NeJaToD team
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“