Máš pravdu, větší model je mnohem lepší, na jízdu i efekt....
tak pak nevrhuji udělat jednoducho verzi USS Iowa kde bude je základ, detaily a jiné díly si pak možeš dodělat v budoucnu.
Nebo varianta číslo 2, vyber velkou lo´d , ale jednoduchou.
Vysílač je težké vybírat, na lodě je standart F 14 ale myslím že tomu pomalu ale jistě bude brzo odpískáno....
dnes já sám přemýšlím o 2,4 giga...ovšem slyšel jsem že je to vhodné pouze pro letadla, na zem, na zemi to dělá neplechu, nevím co je na tom pravdy, nezkoušel jsem to...
Otázka zní, zda budeš chtím nějaké funkce, protože pak už to chce podle toho kupovat vysílač....
Ale blbou F 14 Futabu seženeš za pár korun, není třeba kupovat novou, to můžeš, až budeš mít třeba více modelů...pro začátek to myslím stačí...
s měřítkem je to jednoduché, musíš vědět , jak loď má být velká, z toho udělaj měřítko, které bude odpovídající...standart měřítka jsou ...: 1:100, 1:72, 1:144, 1:96, 1:150, 1:200 z toho bych asi vycházel, co pak příjde nejlepší...
JH píše:To Merrimack: Právě jsi mi připomněl jedno krásné přísloví - "Poslouchej rady zkušenějších a pak si to udělej podle sebe"..... ale ne, vím že máš naprostou pravdu, zkušenosti bych měl sbírat na jednodušších modelech. Můj problém je ale v tom že na stavbu větší válečné lodi jsem už jaksi natěšený, větší loď se na vodě chová realističtěji než malá a lehká, lze s ní zajet dál od břehu beze ztráty orientace kde je příď a kde záď, větší funkční prvky se lépe vyrábí než drobné,.... Ale nakonec proč ne, nějaký dělový člun by snad byl dobrým kompromisem kde bych si mohl vyzkoušet i mechanismus dělové věže. Díky za nabídku trupu, ale právě ten bych si měl vyzkoušet a získat tak praxi pro větší loď. Taky si nejsem jistý jestli bych chtěl na oné lodi dělat
všechny detaily - ano, je to hezčí, ale nebude to maketa do vitríny ale funkční model, u kterého pět metrů od břehu drobné detaily zcela splynou s okolní zástavbou a u kterého se nechci bát že při každém druhém doteku o něco zavadím a ulomím to. Bude to zpočátku určitě otázka rozumného kompromisu s tím že postupem času detailů bude přibývat tak jak bude přibývat zkušeností.
To DDG 51: Dík za nabídku, určitě se domluvíme. Vím že máš dokonalé plány pro model 1:100 a taky hodně detailů, ale v současné době si neumím představit že bych stavěl tak velkou loď - přinejmenším ne sám bez zkušených poradců

, ale než se prokoušu přes mé první pokusy tak možná změním názor, kdoví.
Díky vám všem za odpověď a přeji hezký den