Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Laminátové desky - Lamitec Pardubice
Re: Laminátové desky - Lamitec Pardubice
Jak jsem slíbil tak plním.
V červnu jsem jel kolem Pardubic tak jsem se rozhodl koupit nějaké lam. desky v Lamitecu. Na internetu se dají najít kontakty, včetně otevírací doby http://www.firmy.cz/detail/172421-lamit ... emtin.html.
Nejlepší je zavolat tam a tak nejpozději den dopředu poslat emailem, které desky chcete, oni je zabalí a připraví, takže když jsem tam potom dojel jen jsem je zaplatil, naložil a odjel...
Co se týká firmy tak sídlí v areálu Synthesie v Semtíně. Vjezd je bránou nazvanou UMA (umělé materiály). Na vrátnici se musíte registrovat a dostanete propustku k vjezdu. Chci upozornit, že tam nesmí děti do 18 let a alergici. Vrátná mi jen tak lakonicky řekla, no to víte včera mát tu zrovna unikl fosgen... Od brány je to cca 300m doleva. Tam stačí vlézt do budouvy a najít pana Přibyla, je velmi ochotný a slíbil, že i když těch pár kusů pro ně nejsou extra kšefty tak jich tam několik nechá bez mědi pro modeláře...
Rozměr desek je přesně 1160 x 1070 mm (1,24 m2). Tloušťky jsou různé, vím o rozměrech 0,2; 0,5; 0,76; 1 mm, na ostatní jsem se neptal. Ceny jsou v Eurech, ale přepočítávají je aktuálním kursem.
A teď to hlavní. Ceny (jak jsem psal v Eurech a bez DPH):
0,2 mm - 4,95 za m2
0,5 mm - (přesnou cenu nevím, mám ji na faktuře a tu nemůžu najít, je to však v poměru mezi 0,2 a 0,76 mm)
0,76 mm - 10,50 za m2
1,0 mm - 13,83 za m2
Pozor velikost desky není 1 m2 ale je trochu větší...
Co jsem zjistil tak je možnost, že to pošlou přepravní službou kamkoliv, ale cenu za dopravu neznám.
V červnu jsem jel kolem Pardubic tak jsem se rozhodl koupit nějaké lam. desky v Lamitecu. Na internetu se dají najít kontakty, včetně otevírací doby http://www.firmy.cz/detail/172421-lamit ... emtin.html.
Nejlepší je zavolat tam a tak nejpozději den dopředu poslat emailem, které desky chcete, oni je zabalí a připraví, takže když jsem tam potom dojel jen jsem je zaplatil, naložil a odjel...
Co se týká firmy tak sídlí v areálu Synthesie v Semtíně. Vjezd je bránou nazvanou UMA (umělé materiály). Na vrátnici se musíte registrovat a dostanete propustku k vjezdu. Chci upozornit, že tam nesmí děti do 18 let a alergici. Vrátná mi jen tak lakonicky řekla, no to víte včera mát tu zrovna unikl fosgen... Od brány je to cca 300m doleva. Tam stačí vlézt do budouvy a najít pana Přibyla, je velmi ochotný a slíbil, že i když těch pár kusů pro ně nejsou extra kšefty tak jich tam několik nechá bez mědi pro modeláře...
Rozměr desek je přesně 1160 x 1070 mm (1,24 m2). Tloušťky jsou různé, vím o rozměrech 0,2; 0,5; 0,76; 1 mm, na ostatní jsem se neptal. Ceny jsou v Eurech, ale přepočítávají je aktuálním kursem.
A teď to hlavní. Ceny (jak jsem psal v Eurech a bez DPH):
0,2 mm - 4,95 za m2
0,5 mm - (přesnou cenu nevím, mám ji na faktuře a tu nemůžu najít, je to však v poměru mezi 0,2 a 0,76 mm)
0,76 mm - 10,50 za m2
1,0 mm - 13,83 za m2
Pozor velikost desky není 1 m2 ale je trochu větší...
Co jsem zjistil tak je možnost, že to pošlou přepravní službou kamkoliv, ale cenu za dopravu neznám.

NeJaToD team
Paráda, zrovna jsem řešil, kde to seženu... Zásah zhůry!
Děkuji moc.
Děkuji moc.
Laminátové desky prodávají v těchto tloušťkách: 0,2; 0,5; 0,76; 1,0; 1,5; 2,0 a 3,0mm.
Jinak ke zpracování desek:
do tloušťky 1 mm lze tvar z desky vystřihnout nůžkami a dokončit zabroušením, je to neuvěřitelně rychlý způsob práce oproti pracnému a hlučnému řezání. Vnitřní otvory se samozřejmě musí vyřezat pilkou, tam to již nůžky nezvládnou. Vydatným pomocníkem je samolepící pápír, na který se vyjede požadovaný tvar a pilníkem se pak dobrousí na hranu čáry. V případě že jde hůře sundat, stačí nahřát fénem a je dole hned.
Severan.
do tloušťky 1 mm lze tvar z desky vystřihnout nůžkami a dokončit zabroušením, je to neuvěřitelně rychlý způsob práce oproti pracnému a hlučnému řezání. Vnitřní otvory se samozřejmě musí vyřezat pilkou, tam to již nůžky nezvládnou. Vydatným pomocníkem je samolepící pápír, na který se vyjede požadovaný tvar a pilníkem se pak dobrousí na hranu čáry. V případě že jde hůře sundat, stačí nahřát fénem a je dole hned.
Severan.
Pánové mohu se zeptat čím se ty desky dají spolehlivě slepit? mysíl spolehlivě a rychle. Drží to vteřiňákem nebo pouze epoxidem?? Běžně pužívám desky PHS (tvrzený polystyrén), ale ten je měkký a nenosný, tam kde potřebuji pevný díl bych chtěl použít tyto desky..
díky za rady
pajan
díky za rady
pajan
Já je lepím vteřinovým lepidlem, nejdřív ale musíš lepenou plochu trochu zdrsnit a odmastit hlavně. Kde je více namáhaný spoj, tak kdyžtak dám epoxyd a nebo spoj vyztužím.
Jinak v rozích si lze pro zvýšení pevnosti vypomoci vlepnim nosníku či pojištěním pomocí 5ti minutového epoxydu. Řadně odmasti i kvůli následnému stříkání (i přebrušuju).
Severan
Severan
Dnes jsem se pokoušel dovolat do firmy LAMITEC-Czechisolit v Pardubicích a byl jsem neúspěšný. Nakonec jsem se dozvěděl, že tato firma již skončila. Nepodařilo se mi zjistit, zda-li někdo místo ní vyrábí laminátové desky.
od firmy lamitec jsem dostal dopis cca pred rokem ze konci, ale ze prokracuji jako jina firma se stejnym sortimentem. mam ten dopis nekde doma... je ale mozne ze skoncila i tato firma... byla by to skoda...

NeJaToD team
Protože jsem se nemohl dovolat na číslo LAMITECu uvedené na internetu, zkusil jsem napsat E-mail na pana Přikryla (rovněž z internetu), ale okamžitě jsem dostal odpověď, že moje zpráva je nedoručitelná. Zkoušel jsem zavolat na ústřednu firmy Synthesia a paní na ústředně mi řekla, že už tam tato firma není. Ptal jsem se, zda-li je místo LAMITECu někdo jiný. Paní na ústředně nevěděla o žádné jiné firmě.
Sortiment laminátových desek je nyní k sehnání u firmy Lamplex:
http://www.lamplexce.cz
http://www.lamplexce.cz
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
jj ladousi to jsou oni... mam ten odkaz doma a nemohl jsem ho najit u strejdy googla... 

NeJaToD team
Chlapi díky za kontakt. I když jsem se snažil vše nejdříve najít na Mo-na-ku, nepodařilo se mi najít tuto informaci. Možná jsem nehledal pořádně.
- Pepa Darvaš
Dovolím si malou připomínku:V Semtíně tato firma již nesídlí.Německá firma Lamitech zkrachovala a pánové .Přikryl a Havránek jsou na telefonu ,který je uvedený na jejich webových stránkách.Je nutné volat den dopředu vědět kolik toho chcete vzít a pan Přikryl vám řekne částku ,kterou si připravte přesně.Firma má sklad u Mlýnů ,je to kousek od Zlaté Štiky.To vám každý poradí.Ladous dal jejich web.
Pánové, obnovuji toto vlákno neb mě postihl akutní nedostatek silnější lamino desky.
oslovil jsem pana Přibyla z Lamplexu a poslal mi nové ceny:
tlouš'tka kč/m2 bez DPH cena za celou desku (1,2948m2, 20% DPH)
0,5mm 310 Kč 482 Kč
0,8mm 340 Kč 529 Kč
1,5mm 450 Kč 699 Kč
2,0mm 540 Kč 839 Kč
Rozměry desek 1040x1245mm. Uvedené desky má skladem.
Pokud bude mít někdo zájem, tak bych mohl v průběhu února do Pardubic zajet a nějaké desky přivést. Převzetí ale max na trase Pardubice - Praha. Desky jedině celé. Pokud chcete méně, musíte si sehnat někoho, kdo se s vámi o zbytek podělí. Posledně mi tam některé desky nastřihali napůl, ale nevím jestli to pujde i tentokrát, zatím mi v emailu napsali ze to nezajišťují, ale poslal jsem doplňující dotaz
Takže pokud by se někdo chtěl závazně připojit k objednání těchto desek, dejte sem vědět kolik jaké desky chcete, kdy a kde si to převezmete (doma to moc dlouho mít nemůžu, neb tento koníček už je delší dobu pod útlakem paní domu
)
oslovil jsem pana Přibyla z Lamplexu a poslal mi nové ceny:
tlouš'tka kč/m2 bez DPH cena za celou desku (1,2948m2, 20% DPH)
0,5mm 310 Kč 482 Kč
0,8mm 340 Kč 529 Kč
1,5mm 450 Kč 699 Kč
2,0mm 540 Kč 839 Kč
Rozměry desek 1040x1245mm. Uvedené desky má skladem.
Pokud bude mít někdo zájem, tak bych mohl v průběhu února do Pardubic zajet a nějaké desky přivést. Převzetí ale max na trase Pardubice - Praha. Desky jedině celé. Pokud chcete méně, musíte si sehnat někoho, kdo se s vámi o zbytek podělí. Posledně mi tam některé desky nastřihali napůl, ale nevím jestli to pujde i tentokrát, zatím mi v emailu napsali ze to nezajišťují, ale poslal jsem doplňující dotaz
Takže pokud by se někdo chtěl závazně připojit k objednání těchto desek, dejte sem vědět kolik jaké desky chcete, kdy a kde si to převezmete (doma to moc dlouho mít nemůžu, neb tento koníček už je delší dobu pod útlakem paní domu

NeJaToD team
takže doplňující info. "V novém skladu nemají střihací nůžky." Takže odběr desky jen v celku, případné krácení, dělení a jiné sdílení s jinými je již na vás...

NeJaToD team
taky doplňující info:
desky, které jsem tam kupoval loni (až teď jsem se k nim dostal, zpracovával jsem starší zásoby) jsou podstatně měkčí při stejné tloušťce. Např tuhost staré 0.5 a nové 0.75 je přibližně stejná, nebo stará 0.7 a nová 1.0.... asi v rámci "úspor" je míň vrstev tkaniny....
Na něco je to dobré.... na něco špatné...
desky, které jsem tam kupoval loni (až teď jsem se k nim dostal, zpracovával jsem starší zásoby) jsou podstatně měkčí při stejné tloušťce. Např tuhost staré 0.5 a nové 0.75 je přibližně stejná, nebo stará 0.7 a nová 1.0.... asi v rámci "úspor" je míň vrstev tkaniny....
Když jsme u sklolaminátu - sklotextilu. Pro moraváky bude možná zajímavá adresa : Hupl.cz
elektroizolanty - sklotextil
loni jsem si u nich objednal sklotextil E 11 a za dva dny si jel pro něj, ale i posílají. Mají pilu - bez problému naformátují.
Z odstřihu jsem si navybíral ještě kousky různé síly.
ať vaše lodě plují
elektroizolanty - sklotextil
loni jsem si u nich objednal sklotextil E 11 a za dva dny si jel pro něj, ale i posílají. Mají pilu - bez problému naformátují.
Z odstřihu jsem si navybíral ještě kousky různé síly.
ať vaše lodě plují
Taky přidám....
http://www.labara.cz/cs/vrstvene-izolan ... ut=default
Sklotextit FR 4 je asi to co nejvíc používáme. Sídlí kousek od Velké Bíteše.
Bral jsem od nich 0,2 a 0,3 (Sklotextit G10). Jednání vstřícné, ceny slušné.
http://www.labara.cz/cs/vrstvene-izolan ... ut=default
Sklotextit FR 4 je asi to co nejvíc používáme. Sídlí kousek od Velké Bíteše.
Bral jsem od nich 0,2 a 0,3 (Sklotextit G10). Jednání vstřícné, ceny slušné.
- Pepa Darvaš
Je to daný tím, že ty tvrdší desky jsou od německýho výrobce i když se to dělalo u nás v Pardubicích.Ty druhý desky se dováží z Číny.Mají trošku jinou barvu a jsou měkké.Ti co to prodávají(Přibyl, Havránek) měli jěště starý zásoby.SH píše:taky doplňující info:
Pepa: ano, desky jsou žlutější.... ale jak to máš poznat, když objednáváš poštou? A v té době jsem to netušil... teď bych se zeptal, domluvil.
Začínám být na pojem Čína alergický....
Začínám být na pojem Čína alergický....
poprosil bych Pepu a SH by uvedli příklad "co na co" tj - 05 k ničemu, 08 na nástavby, 1,5 na paluby ....mám nějaký zbytek ještě žluté staré a ta je OK na všechno ...je mi jasné že nic není universální ....jinak jednu desku bych si vzal .....
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Romane, to se nedá tak napsat....
Já volím tloušťku předně podle měřítka... plechové zábradlí na výletní lodi 1:50 nejde udělat z 1mm laminátu... to by byl pancíř...
Jako druhé kritérium je pevnost (aby se to nekroutilo) a váha by se loď nepřevrátila. Nestavím totiž remoše 1:25 kde je to jedno. Nic ve zlým...
Zatímco předchozí (německý) laminát mi v 90% případů po vybrání "modelové" tloušťky vyhovoval i pevnostně, čínský musím použít tlustší... a hmotnost se tím dostává na hranici použitelnosti. Pro mě.
Pokud ale laminát použiješ na ohýbané plochy, třeba obšívku šarpiového trupu, je menší tuhost výhodou. Tam naopak německá 0.2mm byla papír a 0.5 už tvrdá a nic mezi tím. Kdežto s čínskou 0.5 si dovedu představit práci jako s tvrdší, řekněme 1.0mm překližkou.
Já volím tloušťku předně podle měřítka... plechové zábradlí na výletní lodi 1:50 nejde udělat z 1mm laminátu... to by byl pancíř...
Jako druhé kritérium je pevnost (aby se to nekroutilo) a váha by se loď nepřevrátila. Nestavím totiž remoše 1:25 kde je to jedno. Nic ve zlým...
Zatímco předchozí (německý) laminát mi v 90% případů po vybrání "modelové" tloušťky vyhovoval i pevnostně, čínský musím použít tlustší... a hmotnost se tím dostává na hranici použitelnosti. Pro mě.
Pokud ale laminát použiješ na ohýbané plochy, třeba obšívku šarpiového trupu, je menší tuhost výhodou. Tam naopak německá 0.2mm byla papír a 0.5 už tvrdá a nic mezi tím. Kdežto s čínskou 0.5 si dovedu představit práci jako s tvrdší, řekněme 1.0mm překližkou.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 1766 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ESN
-
- 13 Odpovědi