Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Nástavby
Re: Nástavby
Co se týče prostoru,s tím nemám problém.Co se týče rovnoměrnosti síly materiálu-myslím si,že se to dá zajistit přikrytím horním sklem,v tom rozměru už bude i něco vážit.Bublinky se dají vyřešit válečkováním + dotlačením sklem.Otázka je,k jakému účelu to bude.Osobně plánuji z toho paluby.K přesnosti- ze strany skla je to velmi přesné,to strach nemám.Svou práci počítat nemohu-1.mě to baví a výborně u toho relaxuji,2.vzhledem k rychlosti tuhnutí pryskyřice-do 30min,je to zanedbatelná položka.Problém vidím spíše v tom, že při tom samému to půjde ztěžka-přenos tkaniny,položení tabule skla nahoru,...Jak říká klasik-samému se dobře jen s....
Takže mě to bude stát nějakou deci dobrého červeného pro dobrého kamaráda 
- Šiška Roman
Mohu se zeptat na podrobnosti toho parafínového oleje z lékárny za 80 Kč/l?Přesné označení,kde se dá koupit atd.?Šiška Roman.
Zajdeš do lékárny a chtěj 1 l - x l obyčejného Pafinového oleje/odb.Oleum parafinum/to stačí.Cena se může lišit lékárna od lékárny.V nejhorším by to mohli objednat,nejpozději do 2.dne,některé to mohou mít,když ne skladem(a to bych se moc divil,kdyby ne,protožeje to součást každé druhé masti a mazání)tak do odpoledne,podle závozu od distributorů.
- Pepa Darvas
dávám za pravdu Přémovi ,občas si také nějakou tu laminátovou desku na skle vyrobím a potvrzuji ,že to jde .Většinou potřebuji jen jednu stranu hladkou ,takže naseparuji sklo separátorem od Havla a potom pokládám látku ,prosytím pryskyřicí a roztahuji válečkem na leštění fotek.Je lehčí než kuprexit.
1.Děkuji za dání za pravdu
2.Když už máš zkušenosti a "spolupráci"s Havlem,doporučuji vyzkoušet HavelPol2-bezkonkurenční cena a velmi dobrá viskozita-řídkost.Lepší než lamit.Navíc se tvrdí peroxidem téměř v homeopatických dávkách,zdá se mi,že to smrdí-voní méně.Ten váleček na fotky mě taky napadl,ale zdálo se mě to drahé,vzhledem k čištění-ev.zatečení do ložisek a pak ztvrdnutí,samozřejmě + aceton.Tak jsem to vykoumal velur.válečkem 150 mm v OBI,...l5Kč. 8)
Tak jsem to pánové spočítal- 2mm laminátová deska mě přijde v 2mm síle 183 Kč/M2,bez pořizovacích nákladů za sklo,váleček a aceton,ev.čas :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Tak,a nemusím počítat a shánět levná EU.A kooooonečně budu i v té vatě!!!

Mám nápad-zkusím,co to udělá v protahovačce.Jakou šíři desky a ev.délky by jsi potřeboval?Ale 2mm rozdíl v síle by to nemělo být.Určitě to minim. z jedné strany bude velmi rovné,+- 0,5mm.Na palubu mi ta síla bude stačit i v tebou uvedených dimenzích.I plotna překližky má diferenci až 1mm v síle.Na co taková přesnost,není -li to tajemství?Nástavby děláš na přesno z vnější strany,z vnitřní většinou není nic vidět.
A pevnostně-? Asi jak na co.
Propána Jána,člověk má nápad a už aby sháněl rodný list,potvrzení o zdravotní a psychické způsobilosti,morální bezúhonnosti,vykázal čerstvou-max.3měs. trestní bezúhonnost,potvrzení manželky,potvrzení sousedů,hygienické schválení,...ještě něco k živnost.listu!!!!!
:shock:
Tak doufám,že vás chlapci bude víc,abych nedělal víc papírů pro úřad než vyráběl a hýčkal svého koníčka!A co pak mé chuderky lodičky?

Propána Jána,člověk má nápad a už aby sháněl rodný list,potvrzení o zdravotní a psychické způsobilosti,morální bezúhonnosti,vykázal čerstvou-max.3měs. trestní bezúhonnost,potvrzení manželky,potvrzení sousedů,hygienické schválení,...ještě něco k živnost.listu!!!!!
Hladký povrch z obou stran není problém.Ale ta přesnost síly?
Děláš si srandu,nebo nevíš?To je sice běžná strojařská přesnost,tak na letadla,ale na lodičky? To by mě zajímalo,jak takové pásky v takových rozměrech řežeš a brousíš s takovou přesností.To bych musel mít horizontální frézu,(při síle 0,2mm bez šance ufrézovat) a cena určitě i v těch 3mm nebude 500.Počítej se strojní hodinou 1000-1500 Kč(jako u Mercedesu
)Na tu "vatu " mi snad bude stačit dodávat každému na přání "polotovar"a každý ať si to ofrézuje jak potřebuje.Chudák Seveřan.Kam až se dostal
Od lodiček k potěšení ke kosmickým lodím
Dobrej nápad - kosmický lodě, požaduji přesnost v 0,0001 mm.Chudák Seveřan.Kam až se dostal![]()
![]()
Od lodiček k potěšení ke kosmickým lodím
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Severan
- petr hájek
na to vrchní sklo by stačilo silikonem nalepit výztuhu ze svařených ,,jeklů", a přesná tloušťka se dá dodržet vložením dorazů z plechů(třeba trafo) mezi obě desky skla po obvodě tkaniny.
Jen je nutné dávat více pryskyřice , aby se přítlačnou deskou vytlačila ven.Jinak deska se dá položit i jednou osobou bez bublin , ale musí se pokládat od jednoho rohu, to znamená nejdříve roh ,pak jedna hrana a pomalu pokládat na celou plochu,důležité je nikdy nestlačovat vrchní desku větší silou než je ta která na celek bude působit až do ztvrdnutí.
Zatížíme - li více a v průběhu tuhnutí odlehčíme může dojít ke zpětnému nasátí vzduchu do okrajů laminátu.
Pokoušel jsem se takto kdysi vyrábět destičky o rozměru cca500 x 500mm, celkem ůspěšně jenom vté době byla na trhu jen epoxy1200 a tak se při pokládce musel používat fén nebo jinak nahřívat.
Později jsem se pokoušel stejným způsobem vytvářet velmi hladký povrch na dýhu a také ůspěšně.
Jen je nutné dávat více pryskyřice , aby se přítlačnou deskou vytlačila ven.Jinak deska se dá položit i jednou osobou bez bublin , ale musí se pokládat od jednoho rohu, to znamená nejdříve roh ,pak jedna hrana a pomalu pokládat na celou plochu,důležité je nikdy nestlačovat vrchní desku větší silou než je ta která na celek bude působit až do ztvrdnutí.
Zatížíme - li více a v průběhu tuhnutí odlehčíme může dojít ke zpětnému nasátí vzduchu do okrajů laminátu.
Pokoušel jsem se takto kdysi vyrábět destičky o rozměru cca500 x 500mm, celkem ůspěšně jenom vté době byla na trhu jen epoxy1200 a tak se při pokládce musel používat fén nebo jinak nahřívat.
Později jsem se pokoušel stejným způsobem vytvářet velmi hladký povrch na dýhu a také ůspěšně.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Co si mám pod tím představit?Později jsem se pokoušel stejným způsobem vytvářet velmi hladký povrch na dýhu a také ůspěšně.
Severan
- petr hájek
představ si vysoce leštěný stolek po kterém ti přeběhne zapnutý mafl :twisted: !!!!
To pak znamená položení nové dýhy nebo rozvod.
Taky bych to tak viděl u malých rozměrů tabulek.V plánu by však bylo cca 1600x1000 mm. Odhaduji,že to sklo pak by mělo být pancéřované,cca 15-20mm silné.Jen si netroufnu Boříkovi teď slíbit požadovanou přesnost,průhyb skla,a hlavně jeho nerovnost,tam si myslím 0,5mm není problém.A navíc,jen mě tato diskuse inspirovala.Ale opravdu s Pertinaxem,Novodurem v silnější formě je problém,a to i v Olomouci,kde je leccos a hodně po ruce.Já takovou přesnost osobně na paluby nepotřebuji.
To musel bejt nářezpředstav si vysoce leštěný stolek po kterém ti přeběhne zapnutý mafl :twisted: !!!!
Takže jsi položil dýhu a zatížil sklem. Budu si to pamatovat. Co kdyby...
Severan
Tak mě právě před chvílí došli desky. Vypadají suprově. Už se těším až je začnu řezat
Severan
Severan
Nařež jim i za mě !!!!
Dej vědět,jak dlouho-počet-délka řezů ti ten kotouček vydržel.Chystám se totiž do Hulína do Pilany,ať nekoupím nějaký "bazmek".
- petr hájek
Jako profy-modelář si ůčtuju 180,- až 250,- na hodinu,podle složitosti a jedna deska 500x500 se dá stvořit za 15-20 minut čistého času.
To pro upřesnění nákladů při výrobě.
Mno nevim jestli je toto priblizeni na miste. Myslim si ze vyroba desek ma spis vic spolecnyho s strojarinou nez modelarinou......Jako profy-modelář si ůčtuju 180,- až 250,- na hodinu,podle složitosti a jedna deska 500x500 se dá stvořit za 15-20 minut čistého času.
Takze to klidne muzu priblizit i ja, bude to stejne mimo misu. "Jako profy Software Engeneer si uctuju 400-700 Kč/h, jedna deska 500x500 mm se da vyrobit za 15-20min"
NEBO
"Jako pseudo strojar si uctuju 60-80 Kč/h, jedna deska 500x500 mm se da vyrobit za 15-20min"
Kolik ta deska vlastne stoji??? :-) :-)
Nebrat osobne prosim :-)
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
Tak se tabule rozřeže.To není problém.Souhlasím s tím rozložením palub na více dílů.To Určitě a lOO%!Pak tu vnější "křivost" člověk ani nepozná.Jak říkáme my zedníci-když ne zeď tak omítka určitě,když ne omítka,tak skříň určitě,když ne skříň,tak už zbývá jen zakratí kobercem,ten schová všechno.
Stejně jako je to s přestřikem-plnič+lak.(to je taky víc jak 0,1mm)
Jak silnou palubu na délku lodě děláš,samozřejmě dle použitého materiálu(ať se vrátíme k původ.tématu Seveřana
) Je na to nějaký vzoreček?Co se a nejen tobě osvědčilo víc, stran zapuštění paluby do trupu nebo na hranu trupu,tzv.přes kraj?Určitě bude záležet na síle stěny trupu.
A na odlehčení:jak vás s těmi výdělky čtu,opravdu si s tím založím živnost,to nemám ani v neděli na hodinu :shock: :? Takže pánové-každý nápad sem!!!

Jak silnou palubu na délku lodě děláš,samozřejmě dle použitého materiálu(ať se vrátíme k původ.tématu Seveřana
A na odlehčení:jak vás s těmi výdělky čtu,opravdu si s tím založím živnost,to nemám ani v neděli na hodinu :shock: :? Takže pánové-každý nápad sem!!!
hmm... pokud bych pouzil laminatovou desku, jedna vyhoda se kterou pocitam je dokonaly povrch, ktery se obejde bez plnice.Stejně jako je to s přestřikem-plnič+lak.(to je taky víc jak 0,1mm)
Máš pravdu.Když jsem to viděl na vlastní oči,tak ten povrch od skla je opravdu skelný,jako zrcadlo.Nevím,jak by na to chytl lak na přímo.Aby to časem něco nedělalo při tepelné roztažnosti materiálu,i když v malém rozměru,rozhodně to chce nějakou pojivovou vrstvu mezi desku a lak.
- petr hájek
lesklost desek je opravdu velký problém při lakování proto ji už nepoužívám stejně jsem musel vždy mírně zdrsňovat aby se měl lak čeho držet.
Ještě k výdělkům, on také není každý den svátek, takže někdy se sejdou kšeftíky za 100000,- za měsíc a jindy také třeba jen za 5000,- na měsíc, Důležité je ale hlavně dlouhá praxe a mít heslo že neznáte slovo ,,NEJDE TO"
JEDINÉ CO OPRAVDU NEJDE JE :
NAS....AT NAHATÉMU DO KAPSY.
ALE I TO JDE DÁTE-LI SI POZOR KAM SI POLOŽIL SAKO.
Ještě k výdělkům, on také není každý den svátek, takže někdy se sejdou kšeftíky za 100000,- za měsíc a jindy také třeba jen za 5000,- na měsíc, Důležité je ale hlavně dlouhá praxe a mít heslo že neznáte slovo ,,NEJDE TO"
JEDINÉ CO OPRAVDU NEJDE JE :
NAS....AT NAHATÉMU DO KAPSY.
ALE I TO JDE DÁTE-LI SI POZOR KAM SI POLOŽIL SAKO.
ad chat
Určitě.Sám jsem v očekávání,jak to vyjde.Jen se k tomu dostanu.Snad do týdne až dvou.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14 Odpovědi
- 14823 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Přema
-
- 46 Odpovědi