Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

sever proti jihu

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
eagle.e

Re: sever proti jihu

Příspěvek od eagle.e »

Prosím o pomoc při hledání ( a zkušeností) podkladů pro stavbu lodí z obdobý 1861 - 1865. Především Monitor a Merrimac.
SH

Příspěvek od SH »

Myslím že plánek na jeden z nich byl v polském Modelarzi. Pokud ho nemáš, mohl bych se Ti podívat, ale až se mi Modelarze vrátí ze světa (Jsou půjčené...)
eagle.e

Příspěvek od eagle.e »

To bych byl velmi vděčný hledal se ve světě a našel sem dobové fotogfie a viobrazení
a však nic moc o proporcích jen délku a šířku. No jak tak zjištuju zdá se mi tato oblast obrněnců dost naprobádaná.
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

POPIS obou lodí - Merimaku i Monitoru vyšel v Modeláři v roce 1969. jeden byl v čísle 2/1969 a ten druhý v některém dalším .
Mám oba článečky s obrázkem zkopírované v případě zájmu pošlu na email.
Články napsal ing. R.Laboutka podle Model Boats.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
eagle.e

Příspěvek od eagle.e »

kdyby vásto moc neobtěžovalo tak bych byl moc rád (email je eagle.e@seznam.cz)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

V knize Veleobři oceánů Františka Novotného je o těchto lodích krátká zmínka na str. 25 a 26 spolu s nákresem dělové věže z r. 1871.
Až půjdeš okolo knihkupectví, stačilo by nakouknout a zase vrátit. (Jinak je to vcelku dobrá kniha a rád se k ní vracím.)
SH

Příspěvek od SH »

To bych byl velmi vděčný hledal se ve světě a našel sem dobové fotogfie a viobrazení
a však nic moc o proporcích jen délku a šířku. No jak tak zjištuju zdá se mi tato oblast obrněnců dost naprobádaná.
Kdybych se dlouho neozýval (velmi pravděpodobné) tak jsem na to zapoměl a tak se mi připomeň na e-mail.
Přema

Příspěvek od Přema »

V dobáchkamenných existovala kniha,"Sever proti Jihu"(- ten název nemusí být přesný,je to hodně dlouho-pamatuji se,že měla žlutohnědý přebal),kde podstatná část byla věnována právě těmto lodím včetně popisu poslední bitvy.Měl jsem ji z knihovny,z dětské části,zkus nějakou menší i vesnickou,kde nemají tak častou obnovu.Třeba si ještě vzpomenu na název.Hledej v historii-knihách o historii Občanské války.Tam toho bude dost. :lol:
Doktor

Příspěvek od Doktor »

podklady na Merimac (myšleno Virginii) vyšly v ATM (nevím jestli červeném nebo zeleném) asi rok nebo dva zpátky. Dokonce v několika variantásh. Plánky Monitoru kolují jak po netu tak v tištěné podobě dosti běžně, včetně řezu věže a kajutami. Ale nic co jsem viděl nestačí na stavbu muzeální makety.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“