Něco jsem na internetu našel, ale vše hodně letité.
Pro děti je to dneska potřebné pojmout jinak.
Zde je záměr.
https://www.rcfree.eu/viewtopic.php?f=51&t=1048
Co o tom soudíte?
Přidal by se někdo?
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Projekt pro úplné začátečníky přidá se někdo?
Re: Projekt pro úplné začátečníky přidá se někdo?
Koukám a je mi to povědomé, nějaké letité návody ze starého Monaka, že? Jako sympatické mi to je, každý nápad a snaha o popularizaci modelařiny u nejmladší generace se cení. A zejména to pojetí vlastnoruční tvorby, namísto snadného nakupování hotových věcí. Mě se to obecně líbí, ovšem nejsem objektivní, ke starému Monaku mám totiž nostalgický vztah. Sice jsem žádný z těch návodů přímo nevyzkoušel (měl jsem vždy nějaké svoje vlastní tvůrčí záměry), ale některými věcmi jsem se nechal inspirovat. Osobně mi přijde dobrá idea využít pro začátečnické stavby nějaké laciné dostupné materiály a postupy co lze realizovat doma "na koleně" s dostupnými nástroji, bez nutnosti dílny a drahého vybavení. To podomácku vyrobené RC za pár korun také proč ne. Ovšem v elektronice (zejména té moderní současné) se zrovna nevyznám a netuším zda to nemá nějaké problémy. Já kdysi akorát řešil dle inspirace z Monaka využití RC z hraček pro malé jednoduché lodičky. Potom už jsem si pořídil plnohodnotnou RC soupravu.
S přidáním nevím jak je to myšleno. Osobně něco takového nyní stavět nebudu, již jsem se během doby posunul někam dál a a mám teď jiné cíle a plány (ani takový parníček puf-puf viz. další čerstvé téma u mě dávno není na pořadu dne). Nevedu žádný kroužek, ani nemám ve svém okolí nějaké mladé potenciální adepty modelařiny, tedy nemám komu propagovat. Ale pokud bych byl v takové situaci, jistě bych se snažil něco poradit a doporučit v daném duchu. Včetně odkazu na tvůj web.
S přidáním nevím jak je to myšleno. Osobně něco takového nyní stavět nebudu, již jsem se během doby posunul někam dál a a mám teď jiné cíle a plány (ani takový parníček puf-puf viz. další čerstvé téma u mě dávno není na pořadu dne). Nevedu žádný kroužek, ani nemám ve svém okolí nějaké mladé potenciální adepty modelařiny, tedy nemám komu propagovat. Ale pokud bych byl v takové situaci, jistě bych se snažil něco poradit a doporučit v daném duchu. Včetně odkazu na tvůj web.
Re: Projekt pro úplné začátečníky přidá se někdo?
A co zkusit tohle: https://www.mo-na-ko.cz/sites/default/f ... es/02.html
Je to jednoduché (sám jsme to stavěl ještě jako kluk) a byť jsou tam uvedené materiály jako překližka a dýha, z kartonu by to mělo jít taky.
Jezdilo to pěkně, i když v mém případě jako volný model, protože v té době byla RC souprava pro mě, coby "neorganizovaného" samouka, nedosažitelná záležitost.
Nebo ještě existoval plánek na lodičku "Žehlička", který byl hodně podobný.
Držím palce!
Zdenek
Je to jednoduché (sám jsme to stavěl ještě jako kluk) a byť jsou tam uvedené materiály jako překližka a dýha, z kartonu by to mělo jít taky.
Jezdilo to pěkně, i když v mém případě jako volný model, protože v té době byla RC souprava pro mě, coby "neorganizovaného" samouka, nedosažitelná záležitost.
Nebo ještě existoval plánek na lodičku "Žehlička", který byl hodně podobný.
Držím palce!
Zdenek
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek