aha,radsi si dam pozor pri vyberu zakl.Pozor na základovku, ty barvy na lexan dokáží rozleptat i nitro. Použil jsem základovku nitro na auto a na to barvu na lexan, když jsem dělal křídlo na 206 - RC MODEL. Ta barva na lexan dokázala rozpustit tu základovku a musíš pak čekat než to celé zavadne, ale barva teď drží jako čert.
Severan
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Dvoukolesovy parnik Bohemia
- huckllebery
Re: Dvoukolesovy parnik Bohemia
a neni to nebezpecny???
Možná by pomohl plnič. Jinak běž třebas raději do klasické syntetiky. Na ty barvy bych se vybodl, taky mě doma leží. Ale časem je určitě použiji.
Severan
Severan
- huckllebery
te plnic sy myslel do ceho??,klasicka syntetika bude barva?Možná by pomohl plnič. Jinak běž třebas raději do klasické syntetiky. Na ty barvy bych se vybodl, taky mě doma leží. Ale časem je určitě použiji.
Severan
a neni to nebezpecny???
Plnič je něco jako základovka a tmel v jednom - prodávají v bravách lakách i dvousložkové.te plnic sy myslel do ceho??,klasicka syntetika bude barva?
Trup bych stříknul osobně plničem a na to syntetiku nebo nitrobarvu.
U těch barev na lexan je problé v tom, že v slabé vrstvě prosvítají, na lexanu to vypadá perfektně a je malá spotřeba. Při stříkání vně spotřeba roste. Moje zkušenost, třebas uděláš jinou.
Severan
Do této stavebnice je jakákoli parní strojovna velmi nevhodná. Jednak se domnívám, že by se tam nevešla, ale pak by ta loďka mohla i chytnout, vzhledem k použitému materiálu trupu. Jestli chceš něco s parním pohonem, tak zvol ten parník Jirka z těch stránek, co nabízejí tu strojovnu 8).este bych se chtel zeptat,napadlo me ze v budoucnu pokud se bude darit tak ze bych skusil namotovat parni motor,z fora sem pochopil ze asi nejelspi by byla parni strojovna z http://www.parnistroje.cz/ramprod.htm(ta prvni cerna barva),chtel bych se zeptat jestli by se k bohemii nehodil jiny motor
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
- petr hájek
TA PARNÍ STROJOVNA BY POUŽÍT NEŠLA , trup je z plastu a strojovnavytváří příliš moc tepla.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- huckllebery
skoda,jestli se bude darit tak by nezbyvalo nez poridit jiny model,asi by to zase bylo dvoukolesove mozna ze bych si udelal sam doma z dreva Bohemii ve vetsim meritku,stejne to je jen plan dopreduTA PARNÍ STROJOVNA BY POUŽÍT NEŠLA , trup je z plastu a strojovnavytváří příliš moc tepla.
a neni to nebezpecny???
Když jsem mluvil o nějakých úpravách,chtěl jsem ti to navrhnout.Ale nevěděl jsem jak jsi zdatný.Máš li dost peněz,kup si tu stavebnici,udělej ji jak má být.Získáš tím zkušenosti i z provozu.Sˇžeň kvalitní plány na Bohemii a tu postav i s tím parním strojkem,zkušených přes páru je tu dost-ale v jiném vláknu,ať není mazec
Už jenom tím zvětšením získá tato pěkná lodička úplně jiné a jistě překvapivé kvality

Už jenom tím zvětšením získá tato pěkná lodička úplně jiné a jistě překvapivé kvality
- huckllebery
co se tyce penez tak to bude asi hacek,hacek by byl u rezani a tvarovani dreva mozna i u dreva ale co se tyce lepidla atd. by nemel byt problem,Když jsem mluvil o nějakých úpravách,chtěl jsem ti to navrhnout.Ale nevěděl jsem jak jsi zdatný.Máš li dost peněz,kup si tu stavebnici,udělej ji jak má být.Získáš tím zkušenosti i z provozu.Sˇžeň kvalitní plány na Bohemii a tu postav i s tím parním strojkem,zkušených přes páru je tu dost-ale v jiném vláknu,ať není mazec![]()
Už jenom tím zvětšením získá tato pěkná lodička úplně jiné a jistě překvapivé kvality![]()
este bych se chtel zeptat jestli neni nekdo z ostravy a okoli popripade jestli tam neznate nejaky klub(Ostrava a okoli nej. by bylo pobliz mosnova
a neni to nebezpecny???
- huckllebery
este co se tyce stavby,v originalu ma asi kolik zeber Bohemia,delam si totiz model v 3d programu,napadlo me ze 10 v prostredni casti kde se nemeni tvar a pak asi 3-4 vepredu a 2-3 vzadu??
a neni to nebezpecny???
Stačí se podívat do pořádného plánku a musí být vše jasné:este co se tyce stavby,v originalu ma asi kolik zeber Bohemia,delam si totiz model v 3d programu,napadlo me ze 10 v prostredni casti kde se nemeni tvar a pak asi 3-4 vepredu a 2-3 vzadu??

Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
V té střední části jsou to úchytová žebra pro strojovnu.Bylo by dobré už vědět co za pohon bude použit.Podle měřítka by nemusela ani neměla být plná,horní příčka žeber by šla také vypustit.V místě strojovny bych trup místo žeber vyztužil u dna falešnou palubou.Horní příčky žeber jako podpěru paluby bych dodělal dle místa.Ale jak říkám,v každém měřítku to bude muset být malinko jinak,takže řešení ad hog 
Kolego se zálibou v kolesácích, zkus si najít stránku
www.paddleducks.co.uk. Tam najdeš stovky fotek kolesáků, od starých ( z občanské války ) až po nejnovější kolesové tlačné remorkéry, včetně plánků. Sám mám něco podobného rozpracovaného.
Zkus mi zavolat na 602559588.
www.paddleducks.co.uk. Tam najdeš stovky fotek kolesáků, od starých ( z občanské války ) až po nejnovější kolesové tlačné remorkéry, včetně plánků. Sám mám něco podobného rozpracovaného.
Zkus mi zavolat na 602559588.
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Ten plánek z Modeláře jsem uvedl jen proto, že je na MoNaKo k dispozici. A každý, začátečníka nevyjímaje, by se jím mohl alespoň inspirovat. Ale jinak plně souhlasím.Počet žeber se bude samozřejmě řídit podle velikosti budoucího modelu a rozhodně není nutné dodržovat přesně předepsané dogma plánku z MODELÁŘE.
- petr hájek
Ono jde totiž o logiku.Nevím proč mu tedy vyvracíte tu páru.........
Pepu a i mne dokáže dojmout, že pokud někomu kdo začíná poradíme, tak minimálně 50% jich začne hned přemýšlet proč by to měli dělat právě tak, jak jim někdo radí. ˇAť se tedy raději neptají a udělají si to podle sebe.
Logicky nejde procpat velbloud uchem jehly, to k té páře , ale logický závěr je , postavit BOHEMII větší a pak je dobré nedržet se plánku z MODELÁŘE ,neboť ani tam se ta strojovna nevejde.
Inu s logickým myšlením nejdále dojdeš.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- huckllebery
omlouvam se za vznikle potize,nic co tu bylo me neodradilo ot toho co delam,za nehledani inf. muze muj strach z viru mam na ne smulu,a ezte bych chtel pripomenou ze sem zacatecnik takze kdyz tady napisete neco co neznam tak se nedivte ze nevim.
ted k modelu,co se tyce meho modelovani uz mam predbezny tvar v programu a zacnu delat na detailech trupu:

ted k modelu,co se tyce meho modelovani uz mam predbezny tvar v programu a zacnu delat na detailech trupu:

a neni to nebezpecny???
některé příspěvky jsem přesunul do nově vytvořeného tématu,jistě ho najdete, kdo bude chtít muže tam pokračovat :-)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 24 Odpovědi
- 27310 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od karaso
-
- 2 Odpovědi