Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Rychlík trochu jinak a RC kluzák Kolibri - staví T.Vilcsek

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
SH

Re: Rychlík trochu jinak a RC kluzák Kolibri - staví T.Vilcsek

Příspěvek od SH »

T.Vilcsek píše:Vyhovuje tady toto?

http://www.gme.cz/nicd-akumulatory/akum ... -p540-378/
co já vím? kup, vyzkoušej, zjisti třeba že jsou dobré tak akorát na přijímačovky, vyhoď , kup nové.... až se časem dopracuješ k

http://www.gme.cz/nicd-akumulatory/akum ... -p540-219/

vyjde to sice dráž ale jdeš svou cestou, nemusíš poslouchat někoho jiného... a to se vyplatí. :)

Řekni mi jedno.... když se zeptáš a někdo Ti tu poradí věc, co byla už 100x vyzkoušená, ověřená, a to zjištění stálo mnoho lidí hodně času a peněz, tak Tvůj hned následující příspěvek je "a můžu použít ...(něco jiného)...?". ????
Ano, můžeš.. ale to předpokládá znalosti, zkušenosti, praxi.... pokud bys toto měl, neptal by ses... pokud to nemáš, pravděpodobnost, že natrefíš na něco lepšího sice nějaká je ale není moc velká. V modelářské komunitě je spousta aku-guru, kteří v případě objevení nových článků je okamžitě testují. Mají zkušenosti, aby poznali co jsou zač, mají na to vybavení o kterém se nám ani nesní a mají informace ze zákulisí ke kterým se nikdy nedostaneme takže dopředu ví, co je nový vývoj a co 10let staré články vytažené ze skladu s novou nálepkou....

Rozhodnutí je na tobě...
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Děkuju za odkaz, tyto baterky jsem tam nenašel a proto jsem se ptal na jiné.
SH

Příspěvek od SH »

používáme je v Blechách, odběr cca 5-8A... Počítej, že rok budou běhat pěkně, daší dobře a pak to s nima půjde z kopce. Nabíjet pro takové odběry potřebujou aspoň 1-1.5A.... pokud je budeš nabíjet nějakým šudlítkem 100mA budou trpět a hřát se...
Možná by chtělo se zamyslet, jestli , když potřebuješ výkonný, malý a lehký zdroj, jestli nenazrál čas zainvestovat do Lixx technologie - nabíječka + baterky...
SH

Příspěvek od SH »

T.Vilcsek píše:Děkuju za odkaz, tyto baterky jsem tam nenašel a proto jsem se ptal na jiné.
to, že si je nenašel, jsem z dotazu nepochopil... přišlo mi, že zase hledáš "jinou cestu..." Omlouvám se tedy za ostřejší tón...
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

A jsme zase u toho.Ty chlape ty bys opravdu potřeboval na prdel.Koupíš motor , který dle mně odebírá určitě 15 A a chceš je cpát takovýma šidítkama?Ty Cadnicy jsou do blechy super, mají nevýhodu, že to jede , jede a pak to prudce klesne, což u těch blech je dobrý.Ty koukáš na nějaký vysilačový baterky.Napiš nejdřív kam je chceš dát a hlavně s jakým motorem.Do toho hydra by ten motor mohl jít, ale s jinýma baterkama.Musejí být buď Nicd, nebo Nimh pokuď nemáš na Lipolky nabiječ, ale s možností aby daly vyšší proud.Velikosti malého monočlánku.Nejlépe sedm.
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Vím, že už jsem s těma dotazama otravný, ale přece jenom bych se ještě na něco zeptal.

Jaký max. proudem bych mohl zatěžovat NiMH baterky?

Zkusil jsem spojit paralelně 2x4 baterky a ten motor 500 TURBO RACE 7,2V na ně vpohodě běží (naprázdno bez zátěže). Jinak při tom zapojení 2x4 bat. mi měřák ukazuje 5,6V - není to trochu moc?
PetrL3

Příspěvek od PetrL3 »

Není, když jsou nabitý, mají přes 1,3V.
Jinak tyhle baterie nejsou pro tenhle motor optimální. Brzy půjdou do aku nebe. Bez zátěže ho teda zvládnou, ale to asi nebude účelem použití.
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein
PetrL3

Příspěvek od PetrL3 »

Teda mám na mysli tužkové NiMH. Jinak aku NiMH pro pohony se dělají taky pro vyšší proudy, ale výkon není takový, jako NiCd. Mám NiMH akupack 7,2V 4200 mAh a zdaleka nedají takový proud jako NiCd 1800 mAh.
Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny. --Albert Einstein
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Držte mně....

.... buď POSLOUCHEJ rady zkušených a pak je jimi řid, nebo jdi do řiti ..... . NiMH si dej do walkmanna,nebo třeba do dálkovýho ovládání. Pohonné baterie jsou A123 , NiCd nebo LiPo.. Chápeš to ?

A pardon ostatním, vydržel jsem ale dlouho...
Nalim

Příspěvek od Nalim »

T.Vilcsek píše:Vím, že už jsem s těma dotazama otravný, ale přece jenom bych se ještě na něco zeptal.

Jaký max. proudem bych mohl zatěžovat NiMH baterky?

Zkusil jsem spojit paralelně 2x4 baterky a ten motor 500 TURBO RACE 7,2V na ně vpohodě běží (naprázdno bez zátěže). Jinak při tom zapojení 2x4 bat. mi měřák ukazuje 5,6V - není to trochu moc?
Tome, pokud můžeš kup si baterie třeba na Aukru nebo jinde na internetu ale musí být určeny na pohon. Příklady:
http://aukro.cz/zippy-flightmax-2200mah ... 02048.html
http://aukro.cz/life-a123-3s-2300mah-9- ... 40156.html
nebo přímo v Číně
http://www.hobbyking.com/hobbycity/stor ... ds_29.html
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
T.Vilcsek

Příspěvek od T.Vilcsek »

Díky Milane.
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Tomáši, bez investic to prostě nejde. Navíc v případě Tvého modelu bych ještě volil ty A123, protože jsou nárazuvzdornější. Podle konstrukce a pravděpodobně zkušeností dojde k havárii a u LiPol při mechanickém poškození dojde k jejich zničení a zahoření, tedy k obojímu. Konstrukce křídle ve mně nebudí důvěru, jaký to bude mít potah ? Ten by to částečně zpevnil.neměl jsi tam dělat ty díry, nebo měly být jen v polystyrenu, ne v potahu. Nebo tam měl být zalepen nějaký pevnostní prvek. To by se dalo dodělat, vyřízenš balzu, pájkou propálíš drážku, a epoxidem tam zalepíš nosník, pak to přetáhneš balzovým plátkem a dobrousíš.

Minmochodem cestou stavby jsi šel proč ? U takových m*doletů se to "nevyplatí stavět". Podobných konstrukcí jsou plné eshopy, čas strávený zde a stavbou, pokusy a omyly je jistě dražší, než ten model. Mohl ses soustředit na pilotáž a ušetřené investice investovat třeba do nákupu nabíječky, nebo dalších baterií.

L.
PetrL3

Příspěvek od PetrL3 »

Hlavně dnes už jsou např. ty lipolky za takový ceny, že nemá smysl kupovat NiCD nebo NiMh. Holt se musí koupit nabíječka za cca 800 Kč, (která umí nabít snad vše), ale pak má člověk na výběr z hodně široké škály aku za hodně dobré ceny. Příklad: Moje poslední investice 3S Lipo FLYMAX 2100 mAh 25-50 C za 400 Kč + 50 pošta. Pro srovnání před 2ma lyty NiMH 4200 mAh Nosram 7,2V za 800 Kč. A dnes stojí stále více než 700 Kč.
Je to tento:
http://www.modelarina.cz/nimh-akumulato ... -1185.html
Je pravda, že je dodnes v excelentní kondici a stále má přes 3500 mAh, zatímco Lipo ze stejné doby jsem před měsícem pohřbil v solném roztoku (1 článek se nafoukl tak, že už ani nesplaskl).

Ale kupovat NiMH je zkrátka cesta zpět.
PKsoo

Příspěvek od PKsoo »

Ak uz chces silou mocou tie niklace, aj ked nechapem preco, tak jedine tieto :

http://www.gme.cz/nicd-akumulatory-pask ... -p540-267/

tie tuskace si mozes strcit akurat tak vies kam, pretoze su primarne urcene na napajanie lektroniky nie pohonov.

Ale podla mna si ich aj tak kupis, cize tu stracame cas.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“