Dotaz ohledně laminování a odlévání dílů
Zdravím, chtěl bych se zeptat ještě na pár věcí, možná už se tu na ně odpovídalo ale i tak:
1)Jaké pryskyřice používáte na laminování, jaké s nimi máte zkušenosti, kdepak se dají sehnat (nejčastěji jsem v Brně) a v jakých cenových relacích?
Já sám zatím používám jen Lamit 109, ale nějak se mi k ní špatně lepí jiné materiály a to i epoxy 1200.
2)Který Lukopren nebo jiný materiál se dá s úspěchem použít pro odlévání malých dílů, lodních šroubů a podobně a kde a za kolik by se dal sehnat?? V Brně případně poštou nebo přes internet?? A jaký materiál používáte pro odlévání?? Zatím jsem slyšel o epoxidech, a taky trošku o dentakrylu, jinak nevím. Prosím, poraďte...díky. S pozdravem Michal N.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Dotaz ohledně laminování a odlévání dílů
- Michal Novotný
Re: Dotaz ohledně laminování a odlévání dílů
Přečti si téma "Nástavby", téma "Tmelení trupu", téma... Bylo to tu už hodněkrát, zkus hledat.
Na laminování používám Letoxit PR102M od 5M z Boršic www.5m.cz k dostání u nich nebo v modelářských prodejnách. Používá se taky L285 od Havla www.havel-compozities.cz (možná je to bez pomlčky) - nákup totéž.
)
ad2) ptáš se na formu nebo licí pryskyřici?
Na laminování používám Letoxit PR102M od 5M z Boršic www.5m.cz k dostání u nich nebo v modelářských prodejnách. Používá se taky L285 od Havla www.havel-compozities.cz (možná je to bez pomlčky) - nákup totéž.
)
Chci se zeptat na ten Letoxit, mam jedno baleni doma a jeste jsem ho nemel odvahu otevrit. Jaky s tim mate zkusenosti? Da se s tim dobre laminovat? Drzi to? Vyhody, a nevyhody. Proste ocenim jakekoliv info....Přečti si téma "Nástavby", téma "Tmelení trupu", téma... Bylo to tu už hodněkrát, zkus hledat.
)
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
- Michal Novotný
ptám se na obojí - co použít na výrobu formy a co na lití??Přečti si téma "Nástavby", téma "Tmelení trupu", téma... Bylo to tu už hodněkrát, zkus hledat.
)
- Michal Novotný
a ještě dotaz - poraďte mi, kde a jaký sehnat plnič - stříkací tmel , který lze použít s úspěchem na olaminované konstrukce. díky
- petr hájek
pro odlévání forem malých i větších dílů se velmi dobře osvědčuje LUKOPREN N 8100 s Lukopren Katalyzátorem 8A
Zkus kontaktovat výrobce: WWW.lucebni.cz
mužu doporučit i po celkem rozsáhlých zkouškách silikonů od různých zahraničních výrobců.
rozhodně nejde o málo kvalitní lukopreny typu N1522.
Zkus kontaktovat výrobce: WWW.lucebni.cz
mužu doporučit i po celkem rozsáhlých zkouškách silikonů od různých zahraničních výrobců.
rozhodně nejde o málo kvalitní lukopreny typu N1522.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Dělám s Letoxitem už.. no dlouho. Zkušenosti vynikající. Používám ho na laminování, odlévání dílů, v nouzi lepení.
Chci se zeptat na ten Letoxit, mam jedno baleni doma a jeste jsem ho nemel odvahu otevrit. Jaky s tim mate zkusenosti? Da se s tim dobre laminovat? Drzi to? Vyhody, a nevyhody. Proste ocenim jakekoliv info....
Vlastnosti: vysoká vzlínavost - vynikající pro laminování, dobře vsakuje do tkaniny - malá spotřeba pryskyřice a tedy vysoké plnění laminátu sklem, při zalívání a odlévání zateče opravdu všude. Třeba kormidla odlévám tak, že do formy narvu co nejvíc tkaniny, vsunu mezi ni hřídel a pak z jedné strany začnu lít pryskyřici (druhá musí být suchá, aby mohl utíkat vzduch) a odlitek je vždy OK. Nevýhodou je, že když zalívám třeba kýl a je to zatěsněné páskou, tak se pryskyřice tak vzlíná do mezery pod pásku až ji odtlačí.
Pevnost - je pevná a tvrdá, na většinu aplikací výborné, ale někdy bych uvítal pružnost 1200ky.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 2553 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Severan
-
- 57 Odpovědi