Přeji krásné odpoledne.
Má takový malý dotaz, jak zhotovujete imitaci nýtů a šroubů či matek? Nedaří se mě dosáhnout uspokojivého výsledku. Nemáte nějaký tip.
Severan
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Imitace nýtů a šroubů
Re: Imitace nýtů a šroubů
nedávno na toto téma proběhla diskuse na mojehobby, jde sice hlavně o letadla, ale nějaká inspirace by se tam snad našla
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=594609
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... tec=594609
Já to dělám z moduritu......vezmu kuprexitovou desku odpovídající tloušťkou víšce nýtu....provrtám jí zkrz vrtáčkem,tlouštka vrtáku=tloušťka nýtu....takto je provrtaná celá deska.......pak vše vyplním moduritem (každé papírnictví) a dám vařit na 20 minut ve 100 C .....a pak jen vymačkávám nýty do krabičky.....ale nevím jaké měřítko máte já mám 1:45
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
- Pepa Darvaš
zkus mák
Záleží na měřítku , ve kterém stavíš. Pro vrtulníkáře řeže na plotru (i na letadla) p. Adámek z Prahy, nýtky z reklamní folie a přenáší pomocí aplikační folie. Na jedné modelářské akci jsem takto znázorněné nýty viděl na jeho L-410 , prostě dkonalost. (více na Modelklub Zdice). Další možnost je z reklamní samolepící folie pomocí nabroušené injekční jehly nebo pomocí trubičky vhodného průměru nýtek vyseknout a pomocí drátku aplikovt na místo (drátek se vsune do trbičky) . .Je to ale hrozná pakárna.
mrkni na obchody pro plastikové modeláře tam maji v různých měřítkách nebo se zeptej na modelforu.Mám zato že v jednom z minulých modelářů bylo o nýtech taky něco.Pepa
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek