Dobrý den, rozhodl jsem se postavit jachtu Xenie. V plánu je napsáno, že balzový trup se má polepit potahovým papírem a já se ptám jakým lepidlem je nejvhodnější papír přilepit. Barvy budu používat syntetické.
Děkuji za odpovědi.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Polepení trupu
Re: Polepení trupu
Balzový trup by dnes už bylo vhodnější olaminovat. Je to daleko lepší metoda.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Re: Polepení trupu
Kdysi jsem stavel motorovou jachtu Oliver. Má také celobalsový trup potažený potahovým papírem. Je to už nějaké doba co jsem to potahoval ale myslím, že se ten papír natírá zaponovým lakem, který ho vypne. Nicméně musím souhlasit s ladousem. V současné době je Oliver již olaminován. Balsa je i po potažení tímto papírem příliš měkká. Navíc jsem měl problémy s přilnavostí barvy, která se po nějaké době začala odlupovat (to byl taky důvod proč jsem přistoupil k laminaci, nehledě na podstatné zpevnění trupu).
PS: pokud by jsi se nakonec rozhodl pro laminování, můžeš použít tenčí balsu. Laminát je težší naž balsa a loď velmi zatíží. Každá ušetřená hmotnost se hodí.
PS: pokud by jsi se nakonec rozhodl pro laminování, můžeš použít tenčí balsu. Laminát je težší naž balsa a loď velmi zatíží. Každá ušetřená hmotnost se hodí.

NeJaToD team
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32 Odpovědi
- 35865 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Lump
-