Zajisté každý máme svou zkušenost s utěsněním vyjímatelné nástavby popř. dělené zadní paluby s přístupem k servům kormidel apod. Osobně znám snad 10 způsobů, přesto si nejsem jist (neb né všechny mám osobně vyzkoušené), zda jsou všechny, či alespoň jeden téměř 100% z hlediska utěsnění. Nejen já se rád přiučím zkušenostmi druhých. Prosím jen, o držení se tématu a to utěsnění z hlediska modelů určených pro TT s předpokladem neustálé přítomnosti vody na palubě (jednak z důvodů razantnějšího způsobu jízdy, častých větších vln, či i dodržení jistého reálu skutečnosti středních remorkérů, kde zadní paluba je téměř v úrovni vodní hladiny a tudiž neustále zaplavovaná vodou). Osobně by mě zajímala zkušenost jak utěsnit laminátovou palubu s laminátovou nástavbou ve tvaru (základny) hranatého písmene "C" s předpokladem velmi častého jednoduchého a rychlého odnímání s výškou límce maximálně do 3 cm. Dále pak jak utěsnit zadní odminatelnou část paluby (otvor sca např. 10x10 cm i větší ) pro přístup k servům kormidla apod. za předpokladu, že zde výškový rozdíl může být max. do 5-8 mm taktéž jednoduchý způsob odnímání, nemusí být až tak rychlý....
Nákresy způsobů utěsnění vítáný ... než hodně slov obrázek řekne víc.....
(Dodatečně rovněž přiložím, nějaké své nákresy způsobů utěsnění s možností se k nim vyjádřit.....)