Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
potpron a laminát opět jinak
- petr hájek
Re: potpron a laminát opět jinak
NE VŽDY, ale tohle je stejně jen fantasy
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
jde spíše o princip , hodí se , že se remorkér nenahne na bok a nenechá se vláčet rozjetým vlekem , ale stačí přidat plyn a otočit kormidlo a tah přenést správným směrem, bez skalpování nástaveb lanem.každá loď lépe jede vpřed než couvá a to se tady dokonale dá zužitkovat

no tak to každopádně, jelikož jezdím vzadu tak vím o čem mluvíš... mě šlo o čistě obecný dotazpetr hájek píše:jde spíše o princip , hodí se , že se remorkér nenahne na bok a nenechá se vláčet rozjetým vlekem , ale stačí přidat plyn a otočit kormidlo a tah přenést správným směrem, bez skalpování nástaveb lanem.každá loď lépe jede vpřed než couvá a to se tady dokonale dá zužitkovat

NeJaToD team
- petr hájek
http://www.novatug.nl/products/conversion.php
mrkni ,tohle mě inspirovalo.
má hlavní šroub v kortovce a vpředu pomocný Z pohon , alešel by nahradit i příčákem.
Já zatím nejezdil nikde a nikdy tak si říkám , že tohle mě pomůže v začátku
mrkni ,tohle mě inspirovalo.
má hlavní šroub v kortovce a vpředu pomocný Z pohon , alešel by nahradit i příčákem.
Já zatím nejezdil nikde a nikdy tak si říkám , že tohle mě pomůže v začátku
- petr hájek
http://ufon13.rajce.idnes.cz/remorker_zaskleni/
další kousek stavby aneb jak využít PET flašku od piva ....

další kousek stavby aneb jak využít PET flašku od piva ....
Jedna zvídavá: jak máš dělaný hák a jak jsi řešil jeho pojezd?
Díky.
Zdenek
Díky.
Zdenek
- petr hájek
hák sám je rozříznuté velká elektro čokoláda našroubovaná a propájená na M4 šroub procházející skrz al profil za ním je na šroubu pružina takže se jedná o odpružený závěs.
pojezd je řešen nejjednodušším způsobem - odříznuté hrdlo kanalizační trubky s vyndaným těsnícím krožkem je nasazeno na 125mm víko stejné trubky ,oboje z obi,vůle mezi nimi je tak akorát aby to po sobě volně klouzalo, do drážky po gumě je prošroubován závěs.
víko je spojeno s trupem napevno šrouby a je na něm napasováno vše kolem můstku.spodek je utěsněn takže voda neohrozí vnitřek i při plném ponoření paluby
pojezd je řešen nejjednodušším způsobem - odříznuté hrdlo kanalizační trubky s vyndaným těsnícím krožkem je nasazeno na 125mm víko stejné trubky ,oboje z obi,vůle mezi nimi je tak akorát aby to po sobě volně klouzalo, do drážky po gumě je prošroubován závěs.
víko je spojeno s trupem napevno šrouby a je na něm napasováno vše kolem můstku.spodek je utěsněn takže voda neohrozí vnitřek i při plném ponoření paluby
Dovolil jsem si trochu zmutovat tuhle technologii a kostru ze špejlí budu potahovat punčochou. Jediný s čím si nevím rady, jak prověsit punčochu "dovnitř". Konkrétně mi jde o to jak vytvarovat trup nad šroubama viz:
http://www.tugspotters.com/tugs/fotos/i ... %20(6).JPG
Má někdo vyzkoušenej postup nebo nápad jak na to, než budu vymejšlet nějaký harakiri?
Je to moje prvoloď, tak se radši zeptám.
díky
http://www.tugspotters.com/tugs/fotos/i ... %20(6).JPG
Má někdo vyzkoušenej postup nebo nápad jak na to, než budu vymejšlet nějaký harakiri?
Je to moje prvoloď, tak se radši zeptám.
díky
- petr hájek
ta punčocha to vyřeší sama při napnutí na koncovém žebru, pri stavbě na špejlích dej hodně pozor na napínání , mě se zatím vždy prohnuly špejle mezi žebry k nepoužitelnosti proto jsem to dělal z plných křivek potpronu (dříve z tenké balzy2-3mm)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 9273 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Severan
-
- 0 Odpovědi