Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Lodní nástavby z výstražných tabulek (HPS) - jak na to ?
Re: Lodní nástavby z výstražných tabulek (HPS) - jak na to ?
Potřebuji prosím poradit jak na to ....
Dělám nástavbu na Vodníčka z HPS. Uříznout něco rovně není takovej problém. Ale horší je jak vyříznout okna co mají kulatý rohy. Zkoušel jsem je nejdříve odvrtat a potom okno vyříznout, ale trefit vrtání i na stojance je hrozně těžký a pracný.
Nemáte na to nějaký "fígl" jak na to ?
Díky.
P.S. - žádné strojní vybavení jako gravírovací frézky a pod. nemám k dispozici. Pouze skalpely, modelářské nože a pod.
Dělám nástavbu na Vodníčka z HPS. Uříznout něco rovně není takovej problém. Ale horší je jak vyříznout okna co mají kulatý rohy. Zkoušel jsem je nejdříve odvrtat a potom okno vyříznout, ale trefit vrtání i na stojance je hrozně těžký a pracný.
Nemáte na to nějaký "fígl" jak na to ?
Díky.
P.S. - žádné strojní vybavení jako gravírovací frézky a pod. nemám k dispozici. Pouze skalpely, modelářské nože a pod.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
taky jsem z tohoto matroše pár věcí dělal a při dělání otvorů jsem postupoval tak, že jsem otvor předvrtal malym vrtákem a pro dokončení přesného tvaru jsem použil malé pilníčky různých podob. Vzniklé otřepy jsem odhranil kolmo položeným ostrým nožem jedním tahem, větší nebo dobře přístupné hrany začišťuji cidlinou. Je to ale docela piplačka, pokud má někdo lepší způsob tak sem s ním. S vrtáním otvoru na přesný rozměr jsem také neuspěl.
Jinak k lepení jsem použil Contactu Proffesional od Revellu
Jinak k lepení jsem použil Contactu Proffesional od Revellu
Zdravim pratele,
s timto materialem mam docela zkusenosti. Je to na prvni pohled super material, docela slusne se reze a perfektne se lepi prave tou Contactou od Revellu (spoj ma cca stejnou pevnost jako material).
Asi dalsi poznamky nebudou uplne k tematu, ale pouzivat tento material rozhodne na nadstavby vubec nedoporucuji. Po case HPS krehne a !!krouti se !!!!!!!!! Dale je velice nachylny na teplotu. V vlackove klubovne nam to nevadilo,ale u RC lodi bude. HPS se rad pomerne smrstuje a roztahuje (znatelne) podle teploty (Celkova delkova/objemova teplotni roztaznost).
Ja jsem spis vlackar a tam jsem jej pouzival na domecky nadraznich budov a kastle vagonu.
Mam z nej postavenou i jednu RC lodicku, ktera je uz starsiho data, a tam jsem zacal prvne pozorovat vyse zmynovane neresti tohoto materialu.
Proto Kebo, radeji neres vrtani okynek, ale prejdi na uplne jiny material pro nadstavby. Doporucuju laminatove desky. Trochu hur se shaneji, ale vydrzi...............
s timto materialem mam docela zkusenosti. Je to na prvni pohled super material, docela slusne se reze a perfektne se lepi prave tou Contactou od Revellu (spoj ma cca stejnou pevnost jako material).
Asi dalsi poznamky nebudou uplne k tematu, ale pouzivat tento material rozhodne na nadstavby vubec nedoporucuji. Po case HPS krehne a !!krouti se !!!!!!!!! Dale je velice nachylny na teplotu. V vlackove klubovne nam to nevadilo,ale u RC lodi bude. HPS se rad pomerne smrstuje a roztahuje (znatelne) podle teploty (Celkova delkova/objemova teplotni roztaznost).
Ja jsem spis vlackar a tam jsem jej pouzival na domecky nadraznich budov a kastle vagonu.
Mam z nej postavenou i jednu RC lodicku, ktera je uz starsiho data, a tam jsem zacal prvne pozorovat vyse zmynovane neresti tohoto materialu.
Proto Kebo, radeji neres vrtani okynek, ale prejdi na uplne jiny material pro nadstavby. Doporucuju laminatove desky. Trochu hur se shaneji, ale vydrzi...............
Nejen rychlíci: http://olaf.webz.cz
- Pepa Darvas
já se připojuji ke kolegovi ,nejhorší je ,nechat lodičku s takovou nástavbou na slunci ,to je opravdu konec a nějaké pilování kulatých okének je zbytečné.Doporučuji kuprexit,neboli umatex od firmy Uma Semtín Pardubice obchodní odělení p.Přibyl,jezdím tam pro materiál tak jednou do roka ,jsou velice ochotní a mám takový dojem ,že posílají i na dobírku.Můžeš si vybrat zbytky ,poměděné ,nebo jen laminát od síly 0,2mm do 3,2 mm,rozříznou Ti je ,jak potřebuješ ,Teď si ale nejsem jist ,jestli se ještě jmenují Uma ,měl je kupovat nějaký němec ,ale za zkoušku to stojí ,tam zavolat
UMA ?Semtín 466 824 497 p.Přibyl
já se připojuji ke kolegovi ,nejhorší je ,nechat lodičku s takovou nástavbou na slunci ,to je opravdu konec a nějaké pilování kulatých okének je zbytečné.Doporučuji kuprexit,neboli umatex od firmy Uma Semtín Pardubice obchodní odělení p.Přibyl,jezdím tam pro materiál tak jednou do roka ,jsou velice ochotní a mám takový dojem ,že posílají i na dobírku.Můžeš si vybrat zbytky ,poměděné ,nebo jen laminát od síly 0,2mm do 3,2 mm,rozříznou Ti je ,jak potřebuješ ,Teď si ale nejsem jist ,jestli se ještě jmenují Uma ,měl je kupovat nějaký němec ,ale za zkoušku to stojí ,tam zavolat
UMA ?Semtín 466 824 497 p.Přibyl
Ahoj, asi Ti můj mail nedošel. Ale to co radí Pepa - jiný matroš. Tabulky na drobotinu - dveře, vlezy atd.
Ivan
Ivan
Ivan
Teď mi tvůj mejlík došel. Dneska je ta pošta opravdu utoulaná.Ahoj, asi Ti můj mail nedošel. Ale to co radí Pepa - jiný matroš. Tabulky na drobotinu - dveře, vlezy atd.
Ivan
Pánové děkuji všem za rady. Zvolím tedy jiný materiál. Sice to nestihnu do Nočního Košíku, ale bude lepší, když to udělám pořádně jak mě vždycky učil Ivan.
Keba - webmaster
taky jsem spíš dělal z tohoto matroše drobnosti, na nichs e problém (díky své malé ploše) neprojevil.
jo, a o tomhle se bavíte teprve, když jsem si koupil od Řempa v Ostravě kus 1mm PSH o velikosti 120 x 160 cm, menší vám totiž neuříznou. Krom toho mám spoustu PSH 0,6 mm z dřívějších časů, v deskách cca 90 x 45 cm
. Takže panstvo, kdo potřebuje PSH ? Libovolný rozměr za poštovné.

Jinak s těmi změnami na slunci je to pravda, mám podobné zkušenosti, jen jsem si to neuvědomil. Kdysi jsem vlastnil stavebnici Darwinovy lodi Beagle, se kterou vykonal expedici do Jižní Ameriky, samozřejmě plastovou. Loď jsem slepil, vyzdobil, a postavil v obýváku, bohužel na na místo, kde byla na sluníčku. Po cca třech letech plast zkřehnul tak, že ráhna se lámala i při pokusu zbavit model prachu. Takže jsem loď využil jen jako trosku, s ulámanými stěžni, bez plachet, s "uměleckou dírou" do trupu, zabudovanou do dna akvária. Zabydlel se v ní ancistrus.
Jinak s těmi změnami na slunci je to pravda, mám podobné zkušenosti, jen jsem si to neuvědomil. Kdysi jsem vlastnil stavebnici Darwinovy lodi Beagle, se kterou vykonal expedici do Jižní Ameriky, samozřejmě plastovou. Loď jsem slepil, vyzdobil, a postavil v obýváku, bohužel na na místo, kde byla na sluníčku. Po cca třech letech plast zkřehnul tak, že ráhna se lámala i při pokusu zbavit model prachu. Takže jsem loď využil jen jako trosku, s ulámanými stěžni, bez plachet, s "uměleckou dírou" do trupu, zabudovanou do dna akvária. Zabydlel se v ní ancistrus.
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
Telefon, co napsal výše kolega Darvaš je aktuální, leč firma se již jmenuje LAMITEC, a na telefonu se vám ohlásí velmi ochotná paní, která poslouží informací, že firma vlastní výrobu laminátových desek a cuprextitu zastavila, a nyní dováží vše z Německa. Laminátové desky bez pokovení stojí v tloušťce 0,5 mm 8,8 Eura / 1 m2, tloušťka 1 mm je za 12,12 Eura/ 1m2, jenže nejmenší dodávané množství je tabule o ploše 1,24 m2,
odřezky a odpad nevedou, protože zpracování podle objednávek je v Německu. Jsou schopni posloužit adresami firem, jimž materiál dodávají ke zpracování, a záleží na konkrétní domluvě toho kterého modeláře v té které firmě.
JUDr. Karel Sochor koncem února 2019 zemřel.
Čest jeho památce.
Čest jeho památce.
- Pepa Darvas
Ceny tohoto materiálu jsou zhruba stejné jako ,když jsem navštívil tuto firmu před rokem ,myslím si ,že koupit celou tabuli bezva materiálu na minimálně tři nástavby lodí ,není zase tak moc,takže i když neprodávají zbytky ,stále se vyplatí koupit tento materiál,než PSH i když já s ním pracuji v kroužku s dětmi ,hlavně proto, že se nechá hezky opracovávat a není třeba dalších uprav,ale na pořádnou loď je lepší kuprexit
kdyby někdo chtěl kousky kuprexitu, tak v GM na florenci maji ruzne odřezky apod na prodej, takže pokud by opravdu někdo nevyužil dlouhodobě celou tabuly, tak tady se da koupit po mensich kusech.
GM na florenci? Nešlo by to trochu upřesnit? Děkuji
http://www.gme.cz/index.php?action=adre ... ha&sk=&lk=
Adresa: Sokolovská 32,
186 00 Praha 8
info tel.: +420 224 816 491
servis tel.: +420 224 816 051
fax: +420 224 816 052
e-mail: zasilkova.sluzba@gme.cz
Otevírací doba maloprodejny
po - pá 9:00 - 18:00
sobota 9:30 - 12:30
Adresa: Sokolovská 32,
186 00 Praha 8
info tel.: +420 224 816 491
servis tel.: +420 224 816 051
fax: +420 224 816 052
e-mail: zasilkova.sluzba@gme.cz
Otevírací doba maloprodejny
po - pá 9:00 - 18:00
sobota 9:30 - 12:30
Zdravím všechny fandy:Skelné desky vyrábí na Moravě- u Olomouce fy Havel Composites www.havel-composites.cz.Z jedné strany jsou úplně hladké-lezí na skle,z druhé strany lehce hrbaté.Je tam velmi ochotná,příjemná a pěkná slečna přímo ve výrobě-p.Kubíková výrobal@havel-composites.cz.Sháněl jsem pertinax,ev.novodurové desky(ty jsou opracovatelnější)ale nesehnal.Nevím kdo to prodává.Ferona nevede.Doporučili mi materiál na výrobu plošných reklam a bilborů za slušnou cenu,vedou různá reklamní a grafická studia.Na Boleváku jsem tři dny na to dokonce viděl Presidenta Masaryka z tohoto materiálu vyrobeného.
Desky vyrobeny jen ze skelných vláken váha cca
tloušťka 3 mm 1 700,- Kč bez DPH 3 kg
tloušťka 5 mm 2 400,- Kč bez DPH 5 kg
tloušťka 8 mm 3 590,- Kč bez DPH 8 kg
Váha je jen přibližná.
Desky vyrobeny jen ze skelných vláken váha cca
tloušťka 3 mm 1 700,- Kč bez DPH 3 kg
tloušťka 5 mm 2 400,- Kč bez DPH 5 kg
tloušťka 8 mm 3 590,- Kč bez DPH 8 kg
Váha je jen přibližná.
-
- Podobná témata