Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Prosil bych o radu
Re: Prosil bych o radu
Nazdar Rád bych si postavil maketu lodě (a nebo jenom model), ale nevím jak si mám vybrat. Doma mám už rok postavenou plachetnici, ale ta je koupena. Určitě hodně z Vás zná knihu Modely lodí RC plovoucí makety od Jiřího Syrovátka. U ní je přiložen docela hezký plánek remorkéru Watergeus a mně se docela líbí. Mohli by jste tady napsat váš názor??
Mám nějaké skušenosti se stavbou letdélek, ale to tam byly všechny díly už hotovy.
Navíc vůbec nevím jakou alektroniku bych tam měl dát?
Prosím pomozte
Mám nějaké skušenosti se stavbou letdélek, ale to tam byly všechny díly už hotovy.
Navíc vůbec nevím jakou alektroniku bych tam měl dát?
Prosím pomozte
Ahoj začínáš od zadu :/ . Píšeš že jsi stavěl zatím letadla a ještě jen ze stavebnice. Pokud chceš začít a vycházet pouze z výkresů tak přiložený nákres WG v knize je dost málo pro začátek. Najdi si něco jednoduššího třeba tady https://www.mo-na-ko.cz/index_old.htm Lodě-Plánky. Jsou tam mnohem vhodnější do začátku. No a nebo můžeš koupit stavebnici třeba zde http://www.admiralshop.wz.cz/Prodejna/start.html nebo tady http://www.modelylodi.cz/uvodni-ramec.htm no a pak se můžeš zvesela ptát co a jak
Milan
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Anebo si postav Springera. Je o něm vlákno tady na fóru a odkaz na obrovské fórum v angličtině. Trup je jednoduchý a dá se koupit i hotový. A nástavba se tvoří "dle vkusu každého soudruha" - prostě koupíš desku lamina nebo plastu a slepíš a natřeš podle vkusu.
Pokud trváš na WG, dá se taky koupit trup, i když nepřesný.
Každopádně nám napiš, jestli chceš jít spíš do stavebnice (jak píše Milan), která obsahuje vše, ale je většinou velmi předražená, anebo si troufáš na vlastní stavbu přinejmenším nástavby.
Co se týká elektroniky, jsou tu články "pro blbé", kde to Keba podrobně popisuje i s obrázky.
Radek
Pokud trváš na WG, dá se taky koupit trup, i když nepřesný.
Každopádně nám napiš, jestli chceš jít spíš do stavebnice (jak píše Milan), která obsahuje vše, ale je většinou velmi předražená, anebo si troufáš na vlastní stavbu přinejmenším nástavby.
Co se týká elektroniky, jsou tu články "pro blbé", kde to Keba podrobně popisuje i s obrázky.
Radek
Watergeus vypadá pěkně. O to žádná, ale pokud je Nováček opravdu nováček tak bych se springerovi vůbec nebránil. On je tak krabicoidně ošklivý až je pěkný a na učení je naprosto ideální loď. Jednak je stavba velice levná, nevyžaduje žádné velké nároky na vybavení - stačí 2 kanalová RC (40MHz nebo 2,4GHz; 35MHz ne!), standartní servo, motor 400 a regulátor i jen 16A od DSYS. Nakonec se cena vyšplhá cca kolem 2000Kč bez RC za což začátečník WG nepostaví. Taky se mi původně Springer nelíbil, ale jeho náročnost na stavbu, poslušnost na vodě a volnost při tvorbě nástavby je pro začátečníka, co si chce hlavně zablbnout u vody skvělé.
No jelikož ještě chodím do školy tak budu mít o prázdnináchčasu kopec takže asi ten trup zkusím sám.
a jinak už mám koupenou 4FM soupravu od zebry takže nemusím kupovat ovladač.Mně ty 4 kanály budou stačit. Dík za všechny rady
a jinak už mám koupenou 4FM soupravu od zebry takže nemusím kupovat ovladač.Mně ty 4 kanály budou stačit. Dík za všechny rady
Ahoj možná by ještě stálo zvážit zda si nevyplnit v profilu místo, třeba se v okolí najde nějaký modelář který určitě poradí lépe osobně 
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
- Morpheus141
No pokud si troufáš na WG fajn, ale pokud se chceš pocvičit ve stavbě a mít něco co se podobá lodi, tak si zkus postavit MoNaKo a ne krabicoid Springer.
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
to Nalim: jen mně mrzí že MoNaKo plans je nedostupné asi před rokem to šlo ale teď se mi tam ukáže taková makající postavička v žlutém kosočtverci a víc nic.
Tohle ti jde? https://www.mo-na-ko.cz/lode.htm
Mimochodem, jaký kanál máš na Zebře?
A protože jsi nereagoval na náznaky, napíšu to natvrdo: Koukal jsi sem http://www.pepa-model.com/Watergeus/Watergeus.htm ?
Radek
Mimochodem, jaký kanál máš na Zebře?
A protože jsi nereagoval na náznaky, napíšu to natvrdo: Koukal jsi sem http://www.pepa-model.com/Watergeus/Watergeus.htm ?
Radek
To Nováček: tuto so+ne je v Třinci na Kanaďance soutěž lodních modelářů. Děcka i dospělí, pohodová akce, pokud Tě něco zajímá každý Ti to rád vysvětlí. Vidět na vlastní oči a pokecat si je o 1000% lepší než tu jenom psát. Pokud bys chtěl přijet, ozvi se. Soutěž pořádám já. :-)
to kartonis: jo to mi jede ale MoNaKo plans mi nejede.
na zebře má 40 MHz a myslim 67 kanál to přesně nevim protože to mám u mojí babičky kde mám možnost něco kutit a je tam kačák.
na zebře má 40 MHz a myslim 67 kanál to přesně nevim protože to mám u mojí babičky kde mám možnost něco kutit a je tam kačák.
Naposledy upravil(a) Nováček dne čtv čer 04, 2009 18:30, celkem upraveno 1 x.
MoNaKo plans nejede kvuli tomu, že jsme přišli na to, že některé zveřejněné plány porušují autorská práva... takže je to odstavené a řeší se co s tím dál...

NeJaToD team
Ještě jsem se chtěl zeptat: jakou motorizaci bych si měl dát na ten WG v meřítku 1:50?
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 12169 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od zbynek
-
- 10 Odpovědi