Potreboval bych poradit nejakou jednoduchou RC stavebnici lodi.
Pravdepodobne budu travit prazdniny u vody a rad bych si s sebou vzal neco na blbnuti:-)
Jako modelar mam vzdy mnohem vetsi radost, kdyz si to postavim sam, nez koupim hotove...
Tudiz bych uvital nejake tipy na jednoduchou stavebnici, kterou zvladne i RC zacatecnik.
Predstavou je cena za stavebnici cca 1500,-.
Trup bud plast, nebo plankovany
Stavba bez nejakych komplikovanejsich reseni....
Idealne na jeden motor (proste neco na dovcu)
Primerena velikost (nehodlam stavet 1m dlouhy vehykl....:-)
idelani mi prisel tento:
http://www.peckamodel.cz/cz/produkt/649_pilot.aspx
mel by nekdo zkusenosti jak je to sestavitelne a narocne??Uvitam i jine tipy
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Volba RC stavebnice
Re: Volba RC stavebnice
jezdí to hezky, stavba je nenáročná. Zkušený to dá za víkend, nezkušený za týden práce... Když ji dobře vyvážíš, tak jde hezky do kluzu na 400ku napřímo a 6tičlánek NiCd.
Oproti návodu stavebnice bych zvážil použití hřídele s přírubou na motor. stavebnicové řešení, kdy motor leží na plastovém loži připoután gumičkou se mi nejeví jako optimální...
Oproti návodu stavebnice bych zvážil použití hřídele s přírubou na motor. stavebnicové řešení, kdy motor leží na plastovém loži připoután gumičkou se mi nejeví jako optimální...
Mám to co ti radí Svaťa, jen s nástavbou policajt.....jednoduché, malé, jezdivé, oproti originálu jsem investoval do hřídel s přírubou, 400 7,2V + 6 článek ,šroub 2list graupner 32?(musím se podívat) a nebo dělaný 2 list- , motor chlazený a doba jízdy 15 min plnej Kotel, baterka vzadu(na rozdíl od plánu), pohodová loď.......
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Mám WSP 9, což je skoro to samé. Jezdí to fakt moc pěkně, jde to i do kluzu. Ve stavebnici jsem ale měl plastovou hřídel s plastovými ložisky :-) tu určitě vymeň za kovovou, plast se mi po pár jízdách rozletěl. Přiložený třílistý šroub je taky nevhodný, motor se hrozně hřeje -> vyměněn za 2-listý. Vylepšil jsem ještě uchycení motoru zarážkami proti posunutí v ose lodi, gumička to pak v pohodě udrží. Jinak pohon viz. RomanT.
Dobře vypadající a fungující model nechť jest výkladní skříní Tvého umění.
Lukáš Jančar
Lukáš Jančar
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek