Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Stavba lodí v galerii
Re: Stavba lodí v galerii
Nevím, jestli to sem patří, ale jen mám dotaz. V galerii je celkem hodně lodí, co teď stavíte. Co spíš než dávat tyhle fotky do galerie napsat nějaký článek a dát ho jako příspěvek na web monaka? Ono by to člověka potešilo a třeba se i něco dozvěděl. Třeba Smit Hunter je pěkný, stavba jde rychle, ale nic o tom nevím, jaké jsou třeba motory, jaké bylo úskalí stavby, co se použilo atd. Je šloda, když tyto stavby podle mě zapadají v galerii.
Už jsem některé autory snímků z galerie prosil aby něco sepsali, ale zatím bezvýsledněGodric píše:Nevím, jestli to sem patří, ale jen mám dotaz. V galerii je celkem hodně lodí, co teď stavíte. Co spíš než dávat tyhle fotky do galerie napsat nějaký článek a dát ho jako příspěvek na web monaka? Ono by to člověka potešilo a třeba se i něco dozvěděl. Třeba Smit Hunter je pěkný, stavba jde rychle, ale nic o tom nevím, jaké jsou třeba motory, jaké bylo úskalí stavby, co se použilo atd. Je šloda, když tyto stavby podle mě zapadají v galerii.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Tak to je celkem škoda. Človek tam vidí nějaké detaily a vůbec neví, k čemu to patří.. A třeba rada k tvorbě těchto detailů by byla bezvadná.. 
Souhlasím, takhle fotky i s popisky odfrčí do propadliště času a člověk si pak matně vzpomene, že něco takového bylo ale hledá se to špatně. Prohladávej X-stránek galerie. Článek je daleko přehlednější, poskytne víc informací než tohle glosování do galerie a hlavně je snadno dohledatelný. Na článek si vzpomeneš podstatně snáz než na nějakej snímek s popiskem.Godric píše:Tak to je celkem škoda. Človek tam vidí nějaké detaily a vůbec neví, k čemu to patří.. A třeba rada k tvorbě těchto detailů by byla bezvadná..
Keba - webmaster
Jak napsat článek pro MoNaKo ?
Je to podrobně popsáno v samostaném článku. Stačí se podívat pod hlavičku stránky je tam tučně napsáno:
"Jak napsat článek ?"
Pro ty co se nechtějí koukat připojuji odkaz přímo na článek:
portal/view.php?cisloclanku=2008040013
K napsání článku pro MoNaKo postačuje jakýkoliv textový editor. Žádné speciální znalosti nejsou potřeba. Kdo umí napsat příspěvek do DF svede napsat i ten článeček
Nikoho k psaní článků nenutím a ani nemůžu, ale spousta a spousta zajímavých a hezkých věcí či modelů se na DF takto ztrácí a mizí v zapomnění a to je škoda. Když třeba vidím kolik užitečných rad a postupů se třeba ztratí v sekci Historických plachetnic tak mi je smutno. Kdyby někdo napsal článek na téma "jak jsem vyráběl děla pro..." bylo by to podstatně lepší. Klidně to může být i seriál.
Jak jsem již psal, je to velká škoda.
Je to podrobně popsáno v samostaném článku. Stačí se podívat pod hlavičku stránky je tam tučně napsáno:
"Jak napsat článek ?"
Pro ty co se nechtějí koukat připojuji odkaz přímo na článek:
portal/view.php?cisloclanku=2008040013
K napsání článku pro MoNaKo postačuje jakýkoliv textový editor. Žádné speciální znalosti nejsou potřeba. Kdo umí napsat příspěvek do DF svede napsat i ten článeček
Nikoho k psaní článků nenutím a ani nemůžu, ale spousta a spousta zajímavých a hezkých věcí či modelů se na DF takto ztrácí a mizí v zapomnění a to je škoda. Když třeba vidím kolik užitečných rad a postupů se třeba ztratí v sekci Historických plachetnic tak mi je smutno. Kdyby někdo napsal článek na téma "jak jsem vyráběl děla pro..." bylo by to podstatně lepší. Klidně to může být i seriál.
Jak jsem již psal, je to velká škoda.
Keba - webmaster
DDG: no vidíš a třeba z těch fotek jsem si nevšiml dalšího přístupového bodu do trupu na zádi... Jsou to jen drobnosti, které člověku pomohou. A je to škoda, aby se stavba těchto pěkných lodí ztácela někde v galerii. Třeba mě by zajímalo, jak postupujete při stříkání lodí. Pokud jsou výztuhy bortů a paluba je jiné barvy než bort, všechno zamaskujete páskou nebo čím? To jsou takové ty drobnosti, které někomu dalšímu při stavbě pomůžou, lidé co stavějí dlouho lodě a hodně jich postavili tohle berou automaticky, my, co jsme zelenáči tohle netušíme a trápíme se nad tím, jak to udělat a přitom to může mít velice jednoduché řešení.
tak to by zaujimalo aj mna ako to maskovat pred nastrekom paluby lebo pod bortom je to dost zloziteGodric píše:DDG: no vidíš a třeba z těch fotek jsem si nevšiml dalšího přístupového bodu do trupu na zádi... Jsou to jen drobnosti, které člověku pomohou. A je to škoda, aby se stavba těchto pěkných lodí ztácela někde v galerii. Třeba mě by zajímalo, jak postupujete při stříkání lodí. Pokud jsou výztuhy bortů a paluba je jiné barvy než bort, všechno zamaskujete páskou nebo čím? To jsou takové ty drobnosti, které někomu dalšímu při stavbě pomůžou, lidé co stavějí dlouho lodě a hodně jich postavili tohle berou automaticky, my, co jsme zelenáči tohle netušíme a trápíme se nad tím, jak to udělat a přitom to může mít velice jednoduché řešení.
nikdy neni tak zle aby nemohlo byt ešte horsie!!!!!
Když už né článek tak nějaké vlákno. Založila by se nová sekce. Dřevěné statické modely tu jsou, tak proč né laminátové funkční modely. Myslím že pro někoho kdo by si chtěl něco takového postavit a nevý co to vše obnáší by to bylo velmi užitečné kdyby viděl stavbu krok za krokem.
Dokončeno: H.M.S. Victory; La Real
Jsou, ale nutno dodat, že se ta kategorie jmenuje Historické plachetnice - obecně a - stavba. Přičemž do obou se dávají i příspěvky na téma RC historických plachetnic. Hned zpočátku jsem se vztekal, že v tom bude guláš a jak vidím, tak jsem se nemýlil ;-(.Admirál píše:Dřevěné statické modely tu jsou
Funkční laminátové modely jsou pak roztroušené podle jednotlivých kategorií v TT, Vojenské, Rychlíci... nebo ve vše vystihující Stavbě modelu.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Přesně tak. Vše je roztroušené a člověk si z toho nemůže udělat ucelenou představu o stavbě modelu. Někde je hrubě bez fotek vysvětleno laminátování, někde jinde kormidlo, někde jindeelektronika atd. Člověk neví v jakém pořadí se co dělá atd.ladous píše:Jsou, ale nutno dodat, že se ta kategorie jmenuje Historické plachetnice - obecně a - stavba. Přičemž do obou se dávají i příspěvky na téma RC historických plachetnic. Hned zpočátku jsem se vztekal, že v tom bude guláš a jak vidím, tak jsem se nemýlil ;-(.Admirál píše:Dřevěné statické modely tu jsou
Funkční laminátové modely jsou pak roztroušené podle jednotlivých kategorií v TT, Vojenské, Rychlíci... nebo ve vše vystihující Stavbě modelu.
Opravdu bych bral někde vidět postup stavby. Prostě chce to větší názornost a ucelenost.
Udělat vlákno není nejmenší problém, ale přínos v tom moc nevidím. Časem se to zase zaplevelí. Pro mě jako čtenáře DF není nic otravnějšího než projíždět dlouhá vlákna, číst příspěvky a vyzobávat z toho potřebné informace a snažit se je nějak utříbit, případně stahovat obrázek po obrázku. Dávám přednost uceleným článkům, kde je vše popsáno s konkrétními fotkami a komentáři. Je to jasné a hlavně přehledné a nezaplevelené spoustou zbytečných příspěvků a opakujících se dotazů. Případné dotazy pak směřuji na autora nebo do diskuse pod článkem. Výborné je, když je článek na pokračování - po etapách - stavba trupu - stavba nástaveb - stavba stožáru - povrchová úprava a pod...diskuse i třeba na DF by měla být k článku pouze doplňkem. Je zvláštní, že na DF je spousta lidí ochotna něco psát od rána do večera, ale napsat rozumný článek to neDDG 51 píše:Admin:Je silny problem urobit specialne vlakno na stavbu Funkcnych lodi, napriklad remorkerov?Alebo vseobecne? Myslim, ze ak by to islo, bolo by to rozhodne pomocou rade modelarov, kedze dostavam stale nejake otazky ohladom stavby Smit Hunter. Ochotne by som prispel do tohto vlakna clankom o stavbe, kde by sa modelari mohli priamo pytat na to, co ich zaujima a co "bolo ako robene". Vyhnem sa tym tomu, ze mam zaplavu mailov a aj tak sme mimo. Rozhodne by touto cestou riesil stavbu Smit Nederlanda aj INKOUST, kedze tuto lod stavia. Alebo ak nie on, tak ja v blizkej buducnosti, kedze mam tuto lod zacatu. Obe lode su silne vhodne na atraktivnu sutaz TT. Samozrejme z mojej strany by to urcite neskoncilo stavbou Smit Huntera a Nederlanda. Nemam problem s tym, ze co staviam odfotim a poslem sem aj s komentarom. Je tu stale dost ludi, aj dnes vid Stavba, co maju zakladne otazky, napriklad ake lepidla pouzivat, ako sa robi to, alebo ono. Chystam sa tiez prihodit par fotiek vyroby foriem na detaily. Mohlo by to byt pre dost ludi zaujimave. Pokial nieje zaujem, som s tym v pohode.
Ale jak chcete klidně Vám založím nové vlákno - Stavba modelu - rozestavěné modely (podobně jako u historických lodí), kde můžete psát o stavbě konkrétních modelů.
Keba - webmaster
Je to založený -> Stavba modelu - rozestavěné modely
Keba - webmaster
Dík za novou sekci. Upřímě si myslím že to smysl má. Docela mi tady chyběl ekvivalent dřevěných statických modelu. Doufám že co nejdřív někdo začne stavět nějaký model od začatku ať ty co nikdy funkční model nestavěly (jako já) můžou vidět jednotlivé kroky.
Já bych zase tolik nejásal. Tu stavbu svého modelu zde mohl kdokoli popisovat již dříve, jen to možná nebylo v tom správném "šuplíku". Už před pár lety tu pár lidí zakládalo vlákna s popisem postupu stavby svých lodí - minimálně já, Godric, Cabadaj, Přema, Nalim jsem si na DF k tomu účelu vždy nějaké místečko našli.Admirál píše:Dík za novou sekci. Upřímě si myslím že to smysl má. Docela mi tady chyběl ekvivalent dřevěných statických modelu. Doufám že co nejdřív někdo začne stavět nějaký model od začatku ať ty co nikdy funkční model nestavěly (jako já) můžou vidět jednotlivé kroky.
Teď tedy štafetu přebírá DGG. Jen mě mrzí, že se zatím nenaučil dávat přímo do příspěvku odkaz na ty vlastní obrázky v galerii. Kdo to má pořád dohledávat ;-(.
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Nedá mě to, musím poděkovat za nové téma v DF a doufám, že se pěkně rozroste. Jen kluci, ty fotky, kartonist krásně ukázal, jak by to bylo perfektní udělat, myslím si, že to nezabere moc času , je to jednoduché udělat a všichni budou spokojeni. Přecejen, fotka řekne nejvíc.
Ad. téma Pepa Darvaš... celkem mě dostala tvoje reakce na zmínění toho, že trup na Nederlanda je od DDG. Já teď čekám na trup od jedné firmy z Anglie a to mě chceš říct, že bych ji nemohl zmínit? Tohle vlákno je podle mě také o tom, že si řekneme zkušenosti se stavbou, kde jsme co sehnali a koupili atd.
Ad. téma Pepa Darvaš... celkem mě dostala tvoje reakce na zmínění toho, že trup na Nederlanda je od DDG. Já teď čekám na trup od jedné firmy z Anglie a to mě chceš říct, že bych ji nemohl zmínit? Tohle vlákno je podle mě také o tom, že si řekneme zkušenosti se stavbou, kde jsme co sehnali a koupili atd.
[spoiler]Upřímě doufám že DGG je jen první vlaštovka a že zde přibude časem více modelů a to pokud možno od začátku. Mě by totiž hlavně zajímalo výroba kopyta a samotného trupu.ladous píše:Já bych zase tolik nejásal. Tu stavbu svého modelu zde mohl kdokoli popisovat již dříve, jen to možná nebylo v tom správném "šuplíku". Už před pár lety tu pár lidí zakládalo vlákna s popisem postupu stavby svých lodí - minimálně já, Godric, Cabadaj, Přema, Nalim jsem si na DF k tomu účelu vždy nějaké místečko našli.Admirál píše:Dík za novou sekci. Upřímě si myslím že to smysl má. Docela mi tady chyběl ekvivalent dřevěných statických modelu. Doufám že co nejdřív někdo začne stavět nějaký model od začatku ať ty co nikdy funkční model nestavěly (jako já) můžou vidět jednotlivé kroky.
Teď tedy štafetu přebírá DGG. Jen mě mrzí, že se zatím nenaučil dávat přímo do příspěvku odkaz na ty vlastní obrázky v galerii. Kdo to má pořád dohledávat ;-(.
A upřímě i mě ta reakce přišla příliž prudká. Vždyť i u dřevěných modelů je vždy napsáno kde člověk stavebnici koupil a své dojmy z ní.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16 Odpovědi
- 10062 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Keba
-