Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Dotaz na materiál
Re: Dotaz na materiál
Zdravím chtěl bych se zeptat koupil jsem kormidlo k lodi,je z kovového plechu a chtěl bych na něj nalepit dřevěný potah.Z čeho je dobré to udělat??Přemýšlel jsem nad 2 mm překližkou z každé strany a nebo balzu.Myslýte že ta balza nebude dělat neplechu??Lepit asi 1200 co??Pak ho budu laminovat.Není tu někde článek o laminování kormidla s fotkama???
Větší neplechu ti může udělat ta překližka.Rozhodně bych to olaminoval a na zavěr použil technologií "namáčení" v epoxu nebo v polyesteru
Udělat jsem ho z balzy na kovový rám.namáčení znamená že až to potáhnu tkaninou tak to ponořím do pryskyřice a nechám stéct?Pak jen obrousím?
Jde o co největší prosycení balsy,takže před olaminováním plátnem namoč do co nejřidšího epoxydu(po tvrdidle naředˇ acetonem),nebo v případě polyesteru jen namoč,před hnědnutím vytáhni.nech volně odkapat.Přebrousit stékance a přetáhni tkaninou.
Osobně bych kormidlo přebrousil , tedy zbavil barvy a trochu zdrsnil, pak bych použil priskyřici 1200 Chemex a polepil díhou, kormidlo pak přelaroval hodně hřidkým lakem....
Tak bych to řešil já...
Tak bych to řešil já...
Ahoj všichni ! Nevíte někdo kde se v ČR nechají sehnat laminátové desky na stavby modelů ? Díky Inkoust
resilo se to tu uz mnohokrat, staci si projit DF a nasel by si to. vetsina z nas je bere od LAMITECU. maji vyber od 0,2 0,3 0,5 0,7 1 1,5 mm..... v podstate co chces. problem je ze musis vzit celou desku 1,2m2,ale ze zkusenosti vim ze doma to jist nechce a vzdy ji spotrebuju. nemaji web,ale jsou velice ochotni a muzes si to nechat i poslat. protoze maji ceny v €, musis si o ne zavolat a meni se podle kurzu http://www.firmy.cz/detail/172421-lamit ... emtin.html
kazdy dobry skutek musi byt po zasluze potrestan
- Pepa Darvaš
Nemám nic proti Meimackovi,jsme kámoši ,ale tu desku bych raději koupil v tom Lamitechu.Desky jsou lisovány a vypalovány při 180st.C.Jsou velice kvalitní a velice dobře se s nimi pracuje.Když jsem ještě nevlastnil mašinu ,co to krájí,tak jsem ty slabší desky řezal lámacím nožem a okýnka jsem vyřezával lupenkovou pilkou.Vůbec ty nejslabší se nechají stříhat nůžkama.Za oboustraně poměděnou 1 mm desku jsem dnes zaplatil 560,-Ze všeho nejlepší je osobní odběr ,ale určitě to pošlou na dobírku.
LAMPLEX, dříve LAMITEC kupoval jsem tam, není problém, jen se domluvit, mám to kousek, ceny jsou podle tloušťky,
více máš v s.z.
více máš v s.z.
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Já jsem koupil desky laminátu oboustranně potažené měděnými pláty o síle 0,2 mm u firmy Printed spol. s.r.o.(www.printed.cz). Stačilo zatelefonovat. Cena za 0,2 mm byla 60 Kč/ks velikosti A4. Celkem i s poštovným jsem zaplatil 262 Kč. Mají i další síly tohoto materiálu.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 4504 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od RiMr
-
- 7 Odpovědi