Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Těsnění paluby

Nápady, postupy, dotazy jak a co udělat.
Odpovědět
kartonist

Re: Těsnění paluby

Příspěvek od kartonist »

Ahoj lidi,
probíral jsem trochu zdejší plány, abych se inspiroval pro nástavbu na Springera, a současně si vzpomněl na Pavlovo ježdění na Splaviskách. (Prozatimní paluba nedokončené lodě prakticky na úrovni hladiny.)
Prosím o radu jak a jestli vůbec jde udělat zadní nástavba jakou má třeba Granit na MonakoPlans - prakticky rovná plocha, při jízdě běžně zalévaná vodou, ale na druhou stranu ji je potřeba demontovat kvůli přístupu k motorům. Jinými slovy: Není tam nic vyvýšeného, žádná ohrádka, která by lemovala přístupový otvor.

Díky za nápady, Radek
kartonist

Příspěvek od kartonist »

To byl jeden z nápadů. :)
Jako další byl třeba zapuštěný obdélníkový žlábek okolo otvoru + odtoková trubička...

Přeformuloval bych to tak, jestli někdo podobné řešení úspěšně provozuje. Vymyslet se dá leccos (a už se o tom tady debatilo), ale nevím, jestli to funguje.

Radek
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Zatím to neprovozuji ale začínám to kreslit a budu to stavět na příští loď (kreslil jsem to pro Granita, ale nakonec to asi udělám na WG).
Princip je v tom, že ten lem uděláš obráceně, to znamená, že kolem díry v palubě nalepíš lem s přesahem dovnitř díry (takové L). Pod palubu nalepíš něco podobného, akorát to nebude L ale takový špalík, který z boku a ze spodu oblepíš silikonovou těsnící páskou na okna. Potom je několik variant jak to spojit. Buď udělat nějaké pacholata, která budou procházet palubou a stahnou ji k trupu a tím utěsní pásku, nebo vyndavací palubu i lem přidělat silné magnety z CD-ROMu (což chci zkusit já, ale nemám zatím ověřeno že to bude fungovat...)
Obrázek
NeJaToD team
kartonist

Příspěvek od kartonist »

ivvo píše:Zatím to neprovozuji ale začínám to kreslit a budu to stavět na příští loď (kreslil jsem to pro Granita, ale nakonec to asi udělám na WG).
Princip je v tom, že ten lem uděláš obráceně, to znamená, že kolem díry v palubě nalepíš lem s přesahem dovnitř díry (takové L). Pod palubu nalepíš něco podobného, akorát to nebude L ale takový špalík, který z boku a ze spodu oblepíš silikonovou těsnící páskou na okna. Potom je několik variant jak to spojit. Buď udělat nějaké pacholata, která budou procházet palubou a stahnou ji k trupu a tím utěsní pásku, nebo vyndavací palubu i lem přidělat silné magnety z CD-ROMu (což chci zkusit já, ale nemám zatím ověřeno že to bude fungovat...)
Myslím, že chápu. Tohle mezi mýma variantama nebylo. :) Poreferuj prosím, až budeš mít nějaké výsledky.

Radek
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

to nevím jestli ti ještě pomůže, se stavbou počítám až na podzim :) ale třeba ještě jo...
Obrázek
NeJaToD team
kartonist

Příspěvek od kartonist »

ivvo píše:to nevím jestli ti ještě pomůže, se stavbou počítám až na podzim :) ale třeba ještě jo...
Podzim máme za tři týdny :)

A neříkám, že to budu dělat hned - jen taková inspiračka, co jde a nejde a podle čeho případně vybírat loď.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavba modelu“