Ahoj lidi,
probíral jsem trochu zdejší plány, abych se inspiroval pro nástavbu na Springera, a současně si vzpomněl na Pavlovo ježdění na Splaviskách. (Prozatimní paluba nedokončené lodě prakticky na úrovni hladiny.)
Prosím o radu jak a jestli vůbec jde udělat zadní nástavba jakou má třeba Granit na MonakoPlans - prakticky rovná plocha, při jízdě běžně zalévaná vodou, ale na druhou stranu ji je potřeba demontovat kvůli přístupu k motorům. Jinými slovy: Není tam nic vyvýšeného, žádná ohrádka, která by lemovala přístupový otvor.
Díky za nápady, Radek
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Těsnění paluby
Re: Těsnění paluby
To byl jeden z nápadů.
Jako další byl třeba zapuštěný obdélníkový žlábek okolo otvoru + odtoková trubička...
Přeformuloval bych to tak, jestli někdo podobné řešení úspěšně provozuje. Vymyslet se dá leccos (a už se o tom tady debatilo), ale nevím, jestli to funguje.
Radek
Jako další byl třeba zapuštěný obdélníkový žlábek okolo otvoru + odtoková trubička...
Přeformuloval bych to tak, jestli někdo podobné řešení úspěšně provozuje. Vymyslet se dá leccos (a už se o tom tady debatilo), ale nevím, jestli to funguje.
Radek
Zatím to neprovozuji ale začínám to kreslit a budu to stavět na příští loď (kreslil jsem to pro Granita, ale nakonec to asi udělám na WG).
Princip je v tom, že ten lem uděláš obráceně, to znamená, že kolem díry v palubě nalepíš lem s přesahem dovnitř díry (takové L). Pod palubu nalepíš něco podobného, akorát to nebude L ale takový špalík, který z boku a ze spodu oblepíš silikonovou těsnící páskou na okna. Potom je několik variant jak to spojit. Buď udělat nějaké pacholata, která budou procházet palubou a stahnou ji k trupu a tím utěsní pásku, nebo vyndavací palubu i lem přidělat silné magnety z CD-ROMu (což chci zkusit já, ale nemám zatím ověřeno že to bude fungovat...)
Princip je v tom, že ten lem uděláš obráceně, to znamená, že kolem díry v palubě nalepíš lem s přesahem dovnitř díry (takové L). Pod palubu nalepíš něco podobného, akorát to nebude L ale takový špalík, který z boku a ze spodu oblepíš silikonovou těsnící páskou na okna. Potom je několik variant jak to spojit. Buď udělat nějaké pacholata, která budou procházet palubou a stahnou ji k trupu a tím utěsní pásku, nebo vyndavací palubu i lem přidělat silné magnety z CD-ROMu (což chci zkusit já, ale nemám zatím ověřeno že to bude fungovat...)

NeJaToD team
Myslím, že chápu. Tohle mezi mýma variantama nebylo.ivvo píše:Zatím to neprovozuji ale začínám to kreslit a budu to stavět na příští loď (kreslil jsem to pro Granita, ale nakonec to asi udělám na WG).
Radek
to nevím jestli ti ještě pomůže, se stavbou počítám až na podzim
ale třeba ještě jo...

NeJaToD team
Podzim máme za tři týdnyivvo píše:to nevím jestli ti ještě pomůže, se stavbou počítám až na podzimale třeba ještě jo...
A neříkám, že to budu dělat hned - jen taková inspiračka, co jde a nejde a podle čeho případně vybírat loď.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 2479 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petrricek
-
- 0 Odpovědi