Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Raketový člun OSA I
Re: Raketový člun OSA I
Informace pro zájemce o tento druh lodiček: v aktuálním čísle MO (Modelarstwo Okretowe č. 5/2007) vyšla první část (plan generalny) plánku na sovětský raketový člun projektu 205, který byl v kódu NATO označován OSA I (COBRA ho myslím nedávno dodělal). Další část (já doufám, že zbylé dvě strany) plánu vyjde v následujícím čísle. Jedná se konkrétně o ORP "Świnoujście".
Zdenek
Zdenek
Zdravím pane Bílek - a máte to číslo (Modelarstwa)?Určitě bych měl zájem o nahlédnutí.Zdenek Bílek píše:Informace pro zájemce o tento druh lodiček: v aktuálním čísle MO (Modelarstwo Okretowe č. 5/2007) vyšla první část (plan generalny) plánku na sovětský raketový člun projektu 205, který byl v kódu NATO označován OSA I (COBRA ho myslím nedávno dodělal). Další část (já doufám, že zbylé dvě strany) plánu vyjde v následujícím čísle. Jedná se konkrétně o ORP "Świnoujście".
Zdenek
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

- Pepa Darvaš
Plánek je v dobré kvalitě.Článek v časopise je sice také dobrý ,ale fotky nic moc .Jestli budeš chtít naskenovat a poslat ten článek,tak mohu .
Nevidím v tom problém, jen se domluvit. Jak výše uvádí Pepa Darvaš, článek poskytuje základní informace o osudu těchto lodích v polském vojenském námořnictvu, fotografie opravdu žádný zázrak. Ale možná by mohli pomoci kolegové modeláři z Polska (možná by Jancio Wodnik o něčem věděl). Plánek se jeví slušně, jen příčné řezy jsou trošku nepřehledné, ale to se dá řešit. Uvidíme, až v prosinci vyjde zbytek plánu, na kterém nejspíš budou detaily a tak.cobra píše:Zdravím pane Bílek - a máte to číslo (Modelarstwa)?Určitě bych měl zájem o nahlédnutí.Zdenek Bílek píše:Informace pro zájemce o tento druh lodiček: v aktuálním čísle MO (Modelarstwo Okretowe č. 5/2007) vyšla první část (plan generalny) plánku na sovětský raketový člun projektu 205, který byl v kódu NATO označován OSA I (COBRA ho myslím nedávno dodělal). Další část (já doufám, že zbylé dvě strany) plánu vyjde v následujícím čísle. Jedná se konkrétně o ORP "Świnoujście".
Zdenek
Zdenek
- Pepa Darvaš
budu mít formu a určitě levný trup ,jen se k tomu musím dostat.Kdysi jsem nechal člun příliš dlouho na slunci ,on popraskal a tak jsem to odstrojil a mám jen trup .Do Nového Roku bude určitě.Ted makám na pěkný fregatě
Takže je to tady! Dneska mi přišlo prosincové vydání MO a v něm vložené dvě strany plánku - dokončení toho z minulého čísla. Je tam plno detaiů, kromě třípohledových nákresů i (většinou) jeden axonometrický (říká se tomu tak, že jo?), tím se hodně zjednodušuje čtení plánku. Plánek je doplněn dvoustranou fotografií detailů, temtokrát v lepší kvalitě než minule.
Zdenek
Zdenek
- Pepa Darvaš
Jo asi se tomu tak říká,nebo 3D pohledy.A já budu muset udělat nové kopyto,protože mám plány na Matku od ???? z Prahy a tam jsou špatně žebrorysky.takže až příští rok.Plány jsou super.
Nedávno - jsem získal 2 různé nezávislé plány z různých zdrojů a od různých autorů - jeden z bývalé NDR a druhý z Polska,k mému úžasu jsem zjistil že oba - mají téměř naprosto shodné žebrorysky - na 99% shodný tvar trupu - jen s tím rozdílem že plán NDR je pro verzi torpédového člunu a Polský na verzi raketovou (OSA I).Rozhodl jsem se proto že udělám trup vhodný pro výrobu formy a svěřím výrobu odborníkovi.
Nevím Pepo jak jsi s tím trupem daleko - ale pokud budeš mít zájem mohu ho poskytnouti na případné vytvoření formy,a následnou výrobu lam.trupů.
přiznám se já osobně nezvládnu výrobu více jak tří kusů.
Nevím Pepo jak jsi s tím trupem daleko - ale pokud budeš mít zájem mohu ho poskytnouti na případné vytvoření formy,a následnou výrobu lam.trupů.
přiznám se já osobně nezvládnu výrobu více jak tří kusů.

- Pepa Darvaš
Nechci a nechci se s Tebou ani přít v aréně ,proč to zrovna od Tebe nechci.Ber to tak ,jako ,že nemám čas.
OKPepa Darvaš píše:Nechci a nechci se s Tebou ani přít v aréně ,proč to zrovna od Tebe nechci.Ber to tak ,jako ,že nemám čas.

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 12483 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od zdenek
-