Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

H.M.S Visby

Hodocení stavebnic a plánů.
Hodnocení musí obsahovat pouze vlastní zkušenost.
Uvádějte klady, zápory, problémy a poměr "cena/výkon"
Jetcat

Re: H.M.S Visby

Příspěvek od Jetcat »

Jak jsem slíbil tak činím.Plány na stavbu Švédské regaty jdou dnes do tisku.Master laminátového trupu je u výrobce (termín možnosti objednání vám zdělí sám).Tímto zjištuji předběžný zájem. Kompletní plány (General+ Construct) velikosti A0-digitální tisk,CD s dostupnými fotografiemi a foto ze stavby = 350Czk.Zatím nechávám tisknout cca 30 ks (je to pěkně drahé) takže snad pokryju náklady.Cena včetně poštovného.Předběžný nezávazný zájem pište na michal.kocirik@email.cz.Po kompletaci všech věcí (konec 9 měsíce) se budu jednotlivcům ozývat.
Obrázek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

mám balík s kopytem na poště ,zítra to omrknu a počítám ,že do měsíce by mohl být trup.Cena určitě mírná
Pepa Darvaš

nic pro Tebe
Pepa Darvaš

Jetcat prodává celé plány a já (snad už konečně příští týden)dělám na to formu.Je to docela pěkná lodička.Hlavně je jednoduchá, co se týká detailů.Samozřejmě, že to není na nějaké bodování od pánů rozhodčích ze Svazu,ale k vlastnímu potěšení a hlavně pro začátečníky něco bezvadnýho.Tak jestli ještě chcíli vydržíte, kámošům prodám se slevou
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Pepa Darvaš píše:Jetcat prodává celé plány a já (snad už konečně příští týden)dělám na to formu.Je to docela pěkná lodička.Hlavně je jednoduchá, co se týká detailů.Samozřejmě, že to není na nějaké bodování od pánů rozhodčích ze Svazu,ale k vlastnímu potěšení a hlavně pro začátečníky něco bezvadnýho.Tak jestli ještě chcíli vydržíte, kámošům prodám se slevou
taky bych měl o tuto loď zajem, tak bych chtěl nějaké bližší info ;)
Obrázek
NeJaToD team
Pepa Darvaš

Kopyto dělal někdo jiný a je perfektní,nevím ale jestli by to splnilo Vaše požadavky na kvalitu.Já dělám jen formu,tam se dá také mnoho zkazit,snad to dopadne dobře.Těch Wégéček jsem již prodal třicet a chystám se dělat formu na 1:25.
cobra

Příspěvek od cobra »

Pepa Darvaš píše:Jetcat prodává celé plány a já (snad už konečně příští týden)dělám na to formu.Je to docela pěkná lodička.Hlavně je jednoduchá, co se týká detailů.Samozřejmě, že to není na nějaké bodování od pánů rozhodčích ze Svazu,ale k vlastnímu potěšení a hlavně pro začátečníky něco bezvadnýho.Tak jestli ještě chcíli vydržíte, kámošům prodám se slevou
Skromný dotaz - nechal jste to kopyto dělat podle těch plánů od Jetcata ? Plány již mám trup ještě ne....
Případně - ty trupy budou shodné s těmy plány ??
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... Obrázek
Pepa Darvaš

Veškeré dotazy na dokumentaci a výrobu kopyta směřujte na Jetcata, já vyrábím jen formy na trup a nástavbu
cobra

Příspěvek od cobra »

Pepa Darvaš píše:Veškeré dotazy na dokumentaci a výrobu kopyta směřujte na Jetcata, já vyrábím jen formy na trup a nástavbu
To jsem pochopil - ale jde mi o to zda-li je to kopito podle těch jeho plánů.A prodávat budete vy - tak kolik vypadá (předběžně)že bude stát ten trup - (případně nástavba + trup) ?
PLÁNY - již mám,jde mi o shodu (plán/kopyto)!
Pepa Darvaš

nic pro Tebe.
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Trošku se vložím a zodpovím dotazy.

Taky nechápu to Pepovo "nic pro tebe",ale snad to vysvětlí blíž.

Jinak kopyto je děláno podle mastru který jsem udělal tím pádem je totožný s tím na plánech a děkuji Pepovi za výraz "perfektní".

Další dotazy rád zodpovím michal.kocirik@email.cz
Pepa Darvaš

Nemohu přece mluvit do nekonečna za Tebe,jaká je kvalita kopyta a plánů.
Až bude hotovo,budu mluvit o mé formě a výrobku.Podle mně je kopyto výborně postaveno a tudíž i forma by měla být dobrá.A když to Cobře nestačí ,co jsem napsal ať osloví Tebe.Píšu ,že má všechny dotazy směřovat na Tebe a on pořád na mně jaká je kvalita kopyta.
cobra

Příspěvek od cobra »

Pepa Darvaš píše:nic pro Tebe.
Kurňa TAK PRO KOHO TO VLASTNĚ JE ??????????????????:mad:
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Bořík píše:Kvalita plánů je neméně důležitá, jak to ostatní. Proto bych ten plán rád viděl ( pochopitelně není nutné celý - stačí část, aby autor nemusel mít obavu z kopírování ).
O stavbě neuvažuju - jen mě to zajímá.
Tady je ten náhled ,pokud budeš chtít větší kus nafotím a pošlu,jinak jsou další foto v galerii.
Pánové a trošku utlumte vášně,modelaření je koníček a ne aréna.Cena plánů zahrnuje pouze a jen náklady na tisk.Je na plotru tištěn z AutoCadu.Zbohatnout na tom určitě nemíním to rychleji najdu ropu.
Obrázek
Pepa Darvaš

Pro lidi ,kreří umí číst
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

nerad se přidávám , ale nechápu proč si zrovna nad touhle kocábkou(podle vzhledu vhodné tak pro začátečníky v maketách) vyřizovat ůčty za ůdajně nekvalitní provedení kocábky jiné.
Takže si myslím , že až bude trup vyvynut do,, hotovsona ,, pak má cenu provádět rozbor kvality a né,, stahovat kalhoty 10km před brodem ,, .
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Pepa Darvaš

tak nějak jsem to chtěl Petře říci,jenže jsou lidi,kteří to nechtějí pochopit.Nejdřív pomlouvají můj výrobek a pak po mně chtějí abych jim zdělil jaké má to kopyto (píše se s tvrdým)kvalitu.Tímto bych toto téma uzavřel ,až budou výrobky pošlu je do RC Revue na posouzení panů ing.Černého a pana Sládka.
petr hájek

Pepa Darvaš píše:tak nějak jsem to chtěl Petře říci,jenže jsou lidi,kteří to nechtějí pochopit.Nejdřív pomlouvají můj výrobek a pak po mně chtějí abych jim zdělil jaké má to kopyto (píše se s tvrdým)kvalitu.Tímto bych toto téma uzavřel ,až budou výrobky pošlu je do RC Revue na posouzení panů ing.Černého a pana Sládka.
to je rozumný závěr, další polemika by směřovala jen zbytečně k aréně.
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

petr hájek píše:nerad se přidávám , ale nechápu proč si zrovna nad touhle kocábkou(podle vzhledu vhodné tak pro začátečníky v maketách) vyřizovat ůčty za ůdajně nekvalitní provedení kocábky jiné.
Takže si myslím , že až bude trup vyvynut do,, hotovsona ,, pak má cenu provádět rozbor kvality a né,, stahovat kalhoty 10km před brodem ,, .
O té kocábce jsem to jako přeslechl :)),:))) no ale budiž
Jsem rád že tato doutnající rozepře zastavila hned v zárodku.

Snad jsi Petře pochopil že to bylo v žertu,jinak udělám bouři ve vaně a ty tvoje koráby umyvadel potopím :)))
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Pepa Darvaš píše:tak nějak jsem to chtěl Petře říci,jenže jsou lidi,kteří to nechtějí pochopit.Nejdřív pomlouvají můj výrobek a pak po mně chtějí abych jim zdělil jaké má to kopyto (píše se s tvrdým)kvalitu.Tímto bych toto téma uzavřel ,až budou výrobky pošlu je do RC Revue na posouzení panů ing.Černého a pana Sládka.
No nevím jestli posouzení těchto pánů bude bernou mincí.Pana Černého si vážím pro jeho el. vychytávky a pana Sládka že měl tu odvahu založit nový časopis na kvalitativně vyšší urovni,ale mne osobně spíš zajímá odezva uživatelů.
Pepo všem se nezavděčíš a věřím že co do kvality výlisků to bude kladné uvidíme jaké to bude u hodnocení lodě jako takové
petr hájek

Jetcat píše:
petr hájek píše:nerad se přidávám , ale nechápu proč si zrovna nad touhle kocábkou(podle vzhledu vhodné tak pro začátečníky v maketách) vyřizovat ůčty za ůdajně nekvalitní provedení kocábky jiné.
O té kocábce jsem to jako přeslechl :)),:))) no ale budiž
Jsem rád že tato doutnající rozepře zastavila hned v zárodku.

Snad jsi Petře pochopil že to bylo v žertu,jinak udělám bouři ve vaně a ty tvoje koráby umyvadel potopím :)))
jasně , beru i když právě se shání plány na cca6m dlouhého drobečka , tam by ta vana asi nestačila.

jdu z extrému do extrému....!!!!
Jetcat

Příspěvek od Jetcat »

Kdybych tušil kolik zlé krve dokáže mezi modeláře vnést taková "kocábka" tak si plány nechám doma.
No ale pro upřesnění.Ano přesně tak to bylo myšleno ,jako skoro maketa pro začátečníky.Proč?Plánů na lodě je zoufale málo,nebo jsou těžce dostupné.Tahle korveta se dá postavit celkem snadno,má rovné linie trupu takže odpadá náročné broušení boulí a prohlubní,není příliš košatá a při pečlivé práci vypadá velmi dobře a hlavně moderně.Chápu že tohle je proti srsti všem ortodoxním stavitelům a makatářům,ale ne všichni jsou takoví.Věřím že by ji zvládl postavit i 10letý kluk s pomocí táty a s Pepovým trupem to bude uplně sranda.Navíc na palubě vrtulník taky nemá každá.

Takže abych uzavřel položím jednu otázku.Víte jak lépe nalákat a zaujmout mladé modeláře?Nebo by měli rovnou začít třeba raketovým křižníkem??
petr hájek

Jetcat píše:Kdybych tušil kolik zlé krve dokáže mezi modeláře vnést taková "kocábka" tak si plány nechám doma.
No ale pro upřesnění.Ano přesně tak to bylo myšleno ,jako skoro maketa pro začátečníky.Proč?Plánů na lodě je zoufale málo,nebo jsou těžce dostupné.Tahle korveta se dá postavit celkem snadno,má rovné linie trupu takže odpadá náročné broušení boulí a prohlubní,není příliš košatá a při pečlivé práci vypadá velmi dobře a hlavně moderně.Chápu že tohle je proti srsti všem ortodoxním stavitelům a makatářům,ale ne všichni jsou takoví.Věřím že by ji zvládl postavit i 10letý kluk s pomocí táty a s Pepovým trupem to bude uplně sranda.Navíc na palubě vrtulník taky nemá každá.

Takže abych uzavřel položím jednu otázku.Víte jak lépe nalákat a zaujmout mladé modeláře?Nebo by měli rovnou začít třeba raketovým křižníkem??
KAŽDEJ DOBREJ SKUTEK MÁ BÝT(A BUDE) PO ZÁSLUZE POTRESTÁN....:D
Dada

Příspěvek od Dada »

Tolik vášní pro nic a trocha skromnosti a slušnosti v odpovědích by neškodilo z Budovatelským pozdravem Dada
cobra

Příspěvek od cobra »

Vážený (?)pane Darvaši............
1.ANO ukelpnul jsem se.... (komu se to asi v životě nestalo?!) = tudíž nejsem samozvaný RETARD jak si zřejmě představujete !
2.Otázky ve stylu :jaké,shodující se,podle plánu - apod. bylo směřováno ve smyslu jestli vám (zámerně malé "v"),to bylo svěřeno - nebo jste-li si to takřka "PŮJČIL" (pro autora plánku Pana Jetcata - upozorňuji NIC NOVÉHO !!),za účelem své profilace a rádoby tržní pružnosti.
3.Myslím - tedy pokud se opravdu Jetcat rozhodl - (vám svěřit výrobu trupu Visby)že zřejmě neudělal dobře !!(leč to již je věcí autora ((mimochodem jehož si vážím)))!
4.MoNaKo a DF je (určitě WEB pro všechny modeláře) !! A věty typu "NIC PRO TEBE/VÁS"asi patří do Hard Core sešitů pro pány !!.
5.Prezentovat se v modelářských periodikách CIZÍM PEŘÍM,je asi rovněž jen váš trefný nápad !
6.Pro Pana Modeláře P.Hájka - nezlob se ale každému se může líbit něco jiného - a mě (a nejenom mě!)se právě Visby líbí!
6.Na modelařině se mi líbí (a patřičně oceňuji),to že co kus to ORIGINÁL !! A né velkoseriová výroba za účelem "prodej cokoliv,jak koliv a za co nejvíc......“
7.Měl jsem tu (čest?) - spíš smůlu,vidět několik vašich prací (trupů) - (osobně - CHina produkce je většinou LEPŠÍ !!!)
8.Být vámi - asi bych si zaplatil PLNOHODNOTNOU reklamu někde,kde nejste PROFLÁKNUTEJ... (pardon.!TÝ!)..
S pozdravem Milan Černý - neboli Cobra
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Stavebnice a plánky“