Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
H.M.S Visby
Re: H.M.S Visby
Klucííííííí arénáááááááááá
šup tam!
šup tam!
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
- petr hájek
JEN JSEM POUŽIL SVŮJ NÁZOR KTERÝ NIKOMU NEVNUCUJI tedy-tudíž , budiž ti přáno ať se ti líbí cokoli proti tomu nic a máš pravdu každému se líbí něco( nebo jinak řečeno ,,každej je ujetej jinak-a já vím o čem mluvím-pardon píšu...), jen si myslím , že podobné žabo-myší válčení je s prominutím na h.....(nebo slušně o ničem či k ničemu , ještě jinak řečeno zbytečné), obzvlášť pokud zatím není o co své(tvé) názory opřít(tím myslím hotový sériový laminátový trup této konkrétní lodi).cobra píše:Vážený (?)pane Darvaši............Pepa Darvaš píše:tak nějak jsem to chtěl Petře říci,jenže jsou lidi,kteří to nechtějí pochopit.Nejdřív pomlouvají můj výrobek a pak po mně chtějí abych jim zdělil jaké má to kopyto (píše se s tvrdým)kvalitu.Tímto bych toto téma uzavřel ,až budou výrobky pošlu je do RC Revue na posouzení panů ing.Černého a pana Sládka.
1.ANO ukelpnul jsem se.... (komu se to asi v životě nestalo?!) = tudíž nejsem samozvaný RETARD jak si zřejmě představujete !
2.Otázky ve stylu :jaké,shodující se,podle plánu - apod. bylo směřováno ve smyslu jestli vám (zámerně malé "v"),to bylo svěřeno - nebo jste-li si to takřka "PŮJČIL" (pro autora plánku Pana Jetcata - upozorňuji NIC NOVÉHO !!),za účelem své profilace a rádoby tržní pružnosti.
3.Myslím - tedy pokud se opravdu Jetcat rozhodl - (vám svěřit výrobu trupu Visby)že zřejmě neudělal dobře !!(leč to již je věcí autora ((mimochodem jehož si vážím)))!
4.MoNaKo a DF je (určitě WEB pro všechny modeláře) !! A věty typu "NIC PRO TEBE/VÁS"asi patří do Hard Core sešitů pro pány !!.
5.Prezentovat se v modelářských periodikách CIZÍM PEŘÍM,je asi rovněž jen váš trefný nápad !
6.Pro Pana Modeláře P.Hájka - nezlob se ale každému se může líbit něco jiného - a mě (a nejenom mě!)se právě Visby líbí!
6.Na modelařině se mi líbí (a patřičně oceňuji),to že co kus to ORIGINÁL !! A né velkoseriová výroba za účelem "prodej cokoliv,jak koliv a za co nejvíc......“
7.Měl jsem tu (čest?) - spíš smůlu,vidět několik vašich prací (trupů) - (osobně - CHina produkce je většinou LEPŠÍ !!!)
8.Být vámi - asi bych si zaplatil PLNOHODNOTNOU reklamu někde,kde nejste PROFLÁKNUTEJ... (pardon.!TÝ!)..
S pozdravem Milan Černý - neboli Cobra
Pokud se někdo dobrovolně rozhodne dát druhému k dispozici svůj výrobek aby ten druhý na něm vyrobil něco dalšího a tím výrobku pomohl do světa, pak nevidím problém pakliže je konečný produkt prezentován jako spolupráce subjektů spolupracujících a to zde v tomto konkrétním případě od začátku funguje(viz příspěvky na samém začátku vlákna).
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
- petr hájek
jinak v HARD-CORE magazínech bych spíše čekal slovní obrat PRO TEBE VŠE...!:lol:
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Ano, vím. Nejlépe nalákat lze tím, že se ve škole nebo domě dětí založí kroužek s cca 10 -ti dětmi, vrazí se do toho spousta svého času a pak se dá mluvit o tom, že se pokusilo udělat něco pro mladé modeláře. Ten model není špatný, ale myslím si , že pro úplné začátečníky není. Pokud otec není modelář, tak to nezvládne.Jetcat píše:Kdybych tušil kolik zlé krve dokáže mezi modeláře vnést taková "kocábka" tak si plány nechám doma.
No ale pro upřesnění.Ano přesně tak to bylo myšleno ,jako skoro maketa pro začátečníky.Proč?Plánů na lodě je zoufale málo,nebo jsou těžce dostupné.Tahle korveta se dá postavit celkem snadno,má rovné linie trupu takže odpadá náročné broušení boulí a prohlubní,není příliš košatá a při pečlivé práci vypadá velmi dobře a hlavně moderně.Chápu že tohle je proti srsti všem ortodoxním stavitelům a makatářům,ale ne všichni jsou takoví.Věřím že by ji zvládl postavit i 10letý kluk s pomocí táty a s Pepovým trupem to bude uplně sranda.Navíc na palubě vrtulník taky nemá každá.
Takže abych uzavřel položím jednu otázku.Víte jak lépe nalákat a zaujmout mladé modeláře?Nebo by měli rovnou začít třeba raketovým křižníkem??
Ať žijí dědkové, což takhle špenát by nebyl?
Práce s dětmi není zrovna ta nejjednodušší věc (mluvím z vlastní zkušenosti). Založit kroužek je nejlepší způsob jak je podchytit, protože vzniká určité konkurenční prostředí, kde děti mezi sebou "soupeří" a snaží se něčeho dosáhnout (toto vznikne bez zásahu z venčí - to soupeření). Vedoucí kroužku ovšem ztratí spoustu času, nervů atd. Není problém něco založit, ale udržet, aby to fungovalo. Jak jsem už tady někde psal, já když jsem chodil do mod. krožku, tak jsme povinně dělali jednoduchý "vstupní" model. Určitě ne složitý křižník, to spíš odradí.Dědek píše:Ano, vím. Nejlépe nalákat lze tím, že se ve škole nebo domě dětí založí kroužek s cca 10 -ti dětmi, vrazí se do toho spousta svého času a pak se dá mluvit o tom, že se pokusilo udělat něco pro mladé modeláře. Ten model není špatný, ale myslím si , že pro úplné začátečníky není. Pokud otec není modelář, tak to nezvládne.Jetcat píše:Kdybych tušil kolik zlé krve dokáže mezi modeláře vnést taková "kocábka" tak si plány nechám doma.
No ale pro upřesnění.Ano přesně tak to bylo myšleno ,jako skoro maketa pro začátečníky.Proč?Plánů na lodě je zoufale málo,nebo jsou těžce dostupné.Tahle korveta se dá postavit celkem snadno,má rovné linie trupu takže odpadá náročné broušení boulí a prohlubní,není příliš košatá a při pečlivé práci vypadá velmi dobře a hlavně moderně.Chápu že tohle je proti srsti všem ortodoxním stavitelům a makatářům,ale ne všichni jsou takoví.Věřím že by ji zvládl postavit i 10letý kluk s pomocí táty a s Pepovým trupem to bude uplně sranda.Navíc na palubě vrtulník taky nemá každá.
Takže abych uzavřel položím jednu otázku.Víte jak lépe nalákat a zaujmout mladé modeláře?Nebo by měli rovnou začít třeba raketovým křižníkem??
Neber život příliš vážně, stejně z něj živý nevyvázneš.
Tomáš
Tomáš
Jelikož jsem toto vlákno založil mám sto chutí ho smazat a některé z vás s ním.
1) Cobra - vyse..... se na to všechno je v naprostém pořádku a Pepovi zatím věřím,úsudek o kvalitách si udělám až bude hotov PAK můžeme soudit
2) Pepo - bylo by fajn nereagovat a nebo jen mírně zdrženlivě
Všeobecně vychladněte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ADD vhodnost či nevhodnost pro začínající:
V první řadě si velmi vážím těch kteří obětují svůj čas a věnují se mláděži .Chce to nervy,čas a kolikrát i sáhnout do vlastní kapsy.Jelikož první dvě věci zvláště čas postrádám zvolil jsem tuto cestu i když prvoplánově jsem to neměl v úmyslu.Ale postupem doby kdy jsem si odzkoušel že pomocí vibrační brusky jde trup nádherně vytvarovat (myšleno u Visby) a také to že není příliš košatá mne vnuklo myšlenku že tohle by mohla být jedna z prvních válečných lodí mírně pokročilých mladých modelářů.
Vedly mně k tomu 2 věci: mladí mají myšlení vycvičené Hvězdnými válkami a jinými sci.fi a historie zvláště 2WW jim moc neříká.Proto Visby,protože je moderní,postavená kosmickou technologií a za přispění nejnovějších technologíí
Za druhé stavba není náročná (jsem o tom přesvědčen) a za přispění možnosti lam trupu včetně nádstavby ani čas k jejímu zplavebění nemusí být tak dlouhý jako u ostatních lodních modelů.
Na závěr poznamenávám,že ostatní plány a trupy které jsou bud rozpracovány nebo pouze v mé hlavě zůstanou napříště u mne.Přesto že jsem chtěl je dát opět k dispozici.
Abych podpořil svá slova o mladých modelářích věnuju jeden trup včetně plánů a kompletní dokumentace Havířovskému klubu lodních modelářů,pokud ovšem bude zájem.
1) Cobra - vyse..... se na to všechno je v naprostém pořádku a Pepovi zatím věřím,úsudek o kvalitách si udělám až bude hotov PAK můžeme soudit
2) Pepo - bylo by fajn nereagovat a nebo jen mírně zdrženlivě
Všeobecně vychladněte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ADD vhodnost či nevhodnost pro začínající:
V první řadě si velmi vážím těch kteří obětují svůj čas a věnují se mláděži .Chce to nervy,čas a kolikrát i sáhnout do vlastní kapsy.Jelikož první dvě věci zvláště čas postrádám zvolil jsem tuto cestu i když prvoplánově jsem to neměl v úmyslu.Ale postupem doby kdy jsem si odzkoušel že pomocí vibrační brusky jde trup nádherně vytvarovat (myšleno u Visby) a také to že není příliš košatá mne vnuklo myšlenku že tohle by mohla být jedna z prvních válečných lodí mírně pokročilých mladých modelářů.
Vedly mně k tomu 2 věci: mladí mají myšlení vycvičené Hvězdnými válkami a jinými sci.fi a historie zvláště 2WW jim moc neříká.Proto Visby,protože je moderní,postavená kosmickou technologií a za přispění nejnovějších technologíí
Za druhé stavba není náročná (jsem o tom přesvědčen) a za přispění možnosti lam trupu včetně nádstavby ani čas k jejímu zplavebění nemusí být tak dlouhý jako u ostatních lodních modelů.
Na závěr poznamenávám,že ostatní plány a trupy které jsou bud rozpracovány nebo pouze v mé hlavě zůstanou napříště u mne.Přesto že jsem chtěl je dát opět k dispozici.
Abych podpořil svá slova o mladých modelářích věnuju jeden trup včetně plánů a kompletní dokumentace Havířovskému klubu lodních modelářů,pokud ovšem bude zájem.
A o třinecký kroužek bys zájem neměl?

Jelikož mám do Třince z práce kousek a navíc viděl jsem vaši nádhernou výlohu samozřejmě plány s dokumentací mohu věnovat i k tobě.SH píše:A o třinecký kroužek bys zájem neměl?![]()
![]()
nejlépe pošli mi adresu a já to pošlu hned,ale trup budu mít buhužel jen jeden a doma jsem v Havířově
- Pepa Darvaš
To.Sváta:
Dám Vašemu kroužku tři Springery zdarma,napiš mi adresu na Baxi.bax@seznam.cz
Sis nevšimnul smajlíků???Jetcat píše:Jelikož mám do Třince z práce kousek a navíc viděl jsem vaši nádhernou výlohu samozřejmě plány s dokumentací mohu věnovat i k tobě.SH píše:A o třinecký kroužek bys zájem neměl?![]()
![]()
nejlépe pošli mi adresu a já to pošlu hned,ale trup budu mít buhužel jen jeden a doma jsem v Havířově
Plánem nepohrdnu, ale to stačí až se potkáme na jaře někde u vody. Teď to nikdo stavět nebude neb a) toto není teď moje krevní skupina (nechceš taky nakreslit holandskou fregatu F802 Zeven Provincien ? Podobný tvar..) b) z lodí delších než 60cm mě vyléčilo letošní nakládání aut když jsme jeli na soutěž (jak tam ty krávy dostat...) c) kluci mají teď co dělat. Ale nikdy neříkej nikdy,... remorkéry mě kdysi taky moc nebraly...
Když to máš doTřince kousek, nechceš se někdy v pondělí odpoledne stavit do DDM?
Ozvu se, díky. Ale teď kluci mají co dělat a nejdřív se musí naučit, jak se staví loď. Pak uvidíme.Pepa Darvaš píše:To.Sváta:
Takže na jaře bude Visby na Kanaďance. OK?Snek píše:Svaťo, můj synátor Ondra si rád Visby postaví v havířovském kroužku.SH píše:A o třinecký kroužek bys zájem neměl?![]()
![]()
Přátelé nedá mi to. Opravdu se nechci nikoho dotknout, chodím na toto vlákno protože se chci dozvědět informace o lodi Visby (nejsem si jistý označením H.M.S, které se myslím používá u britských lodí, protože to je anglická zkratka a tato loď je myslím švédská), ale poslední dobou se zde objevují jen příspěvky, které napadají kvalitu něčeho co ještě neexistuje a nebo obsahují jiná sdělení.SH píše:Takže na jaře bude Visby na Kanaďance. OK?Snek píše:Svaťo, můj synátor Ondra si rád Visby postaví v havířovském kroužku.SH píše:A o třinecký kroužek bys zájem neměl?![]()
![]()
Nešlo by toto vyřizovat přes soukromé zprávy, případně email a toto vlákno nechat opravdu čisté jen pro informace od Jetcata a Pepy o této lodi? Myslím, že s tím mají oba dost práce a mrzí mě, že Jetcat uvažuje, že se o ostatní své projekty nepodělí, i když ho tak trochu chápu.
Prosím uklidněte vášně a nezahlcujte toto vlákno příspěvky, které se netýkají této lodi.
Děkuji

NeJaToD team
to SH: smailíku jsem si všiml neboj řehtali se až sem,leč moje nabídka byla učiněna vážně.asi si tak trošku tímto chci udobřit moje svědomí.Pokud budu pozván rád do Třince zaskočím,minule mi to nevyšlo kvůli rodiným povinostem
to Snek: no a tobě je předám v Čarodějkách
to Snek: no a tobě je předám v Čarodějkách
to ivvo: označení H.M.S. zřejmě není uplně správně,ale označuje třídu a pod tímto ji taky najdeš na internetu.Ono asi slovo "korveta" ve Švedsku zní tak že nejde napsat natož vyslovit 
zkratka H.M.S. neznamená třídu ale je to zkratka z anglického "Her Majesty Ship" = "Loď Jejího Veličenstva" a touto zkratkou se tak označují všechny lodě pod vlajsou Britského královského námořnictva.Jetcat píše:to ivvo: označení H.M.S. zřejmě není uplně správně,ale označuje třídu a pod tímto ji taky najdeš na internetu.Ono asi slovo "korveta" ve Švedsku zní tak že nejde napsat natož vyslovit
Stejně jako USS = United States Ship označuje zase všechny americké válečné lodě bez rozdílu třídy
ale to je jen detail

NeJaToD team
Švédsko je taky království jestli se nepletu, takže by to HMS mohlo taky fungovat.ivvo píše:zkratka H.M.S. neznamená třídu ale je to zkratka z anglického "Her Majesty Ship" = "Loď Jejího Veličenstva" a touto zkratkou se tak označují všechny lodě pod vlajsou Britského královského námořnictva.Jetcat píše:to ivvo: označení H.M.S. zřejmě není uplně správně,ale označuje třídu a pod tímto ji taky najdeš na internetu.Ono asi slovo "korveta" ve Švedsku zní tak že nejde napsat natož vyslovit
Stejně jako USS = United States Ship označuje zase všechny americké válečné lodě bez rozdílu třídy
ale to je jen detail
ano to máš pravdu, ale pochybuji, že budou používat anglickou zkratku, zvlášť když je tato zkratka poznávacím znakem britských lodíSH píše:Švédsko je taky království jestli se nepletu, takže by to HMS mohlo taky fungovat.ivvo píše:zkratka H.M.S. neznamená třídu ale je to zkratka z anglického "Her Majesty Ship" = "Loď Jejího Veličenstva" a touto zkratkou se tak označují všechny lodě pod vlajsou Britského královského námořnictva.Jetcat píše:to ivvo: označení H.M.S. zřejmě není uplně správně,ale označuje třídu a pod tímto ji taky najdeš na internetu.Ono asi slovo "korveta" ve Švedsku zní tak že nejde napsat natož vyslovit
ale to je jen detail

NeJaToD team
OK - Ser.... na to (nechce někdo cca 50 motorů Mabuchi) zdarma ???Jetcat píše:Jelikož jsem toto vlákno založil mám sto chutí ho smazat a některé z vás s ním.
PS: omlouvám se - Jetcat ta omluva patří tobě a komukoliv koho jsem svým postojem otrávil,každopádně pokračujte dál i beze mě....
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

ouva šlápl jsem si do pěkně mazlavého co??:o ale díky za osvěžení paměti,ale na netu se opravdu dá pod tímto najít,i když s tím Švédským královstvím je to fakt a než požívat švédštinu tak radši H.M.S. ale to je detailivvo píše:zkratka H.M.S. neznamená třídu ale je to zkratka z anglického "Her Majesty Ship" = "Loď Jejího Veličenstva" a touto zkratkou se tak označují všechny lodě pod vlajsou Britského královského námořnictva.Jetcat píše:to ivvo: označení H.M.S. zřejmě není uplně správně,ale označuje třídu a pod tímto ji taky najdeš na internetu.Ono asi slovo "korveta" ve Švedsku zní tak že nejde napsat natož vyslovit
ale to je jen detail
Pánové, nerad se vměšuji do Vaší plodné akademické diskuse, nejsem na toto dostatečně fundován. Kdyby si však chtěl někdo postavit model švédské korvety VISBY, třída Stealth klasickým způsobem z žeber a obšívky, tak návod s smírami žeber a nádstaveb je v časopise RC-modely č. 3/2004, str. 45-47. Dle zveřejněných obrázků se jedná o stejný druh modelu.
Je možné toto číslo RC-modelů někde sehnat, případně oscanovat tyto stránky? Myslím, že je nás tu víc, kteří by se na to rádi podívali...BEN píše:Pánové, nerad se vměšuji do Vaší plodné akademické diskuse, nejsem na toto dostatečně fundován. Kdyby si však chtěl někdo postavit model švédské korvety VISBY, třída Stealth klasickým způsobem z žeber a obšívky, tak návod s smírami žeber a nádstaveb je v časopise RC-modely č. 3/2004, str. 45-47. Dle zveřejněných obrázků se jedná o stejný druh modelu.

NeJaToD team
Ano jde o stejnou lod.Když jsem začal shánět podklady k této lodi vyšel ten plánek.Nechci urazit autora ale mně naprosto nevyhovoval.Je to jen taková polopolomaketa,tvar trupu není odpovídající a základní rozměry jsou mimo.Takže jsem se od nich odklonil a šel svou cestou,tj. návrh odpovídající skutečnosti včetně doplnku paluby.Samozřejmě i podle tohoto plánu se dá postavit plavidlo připomínající Visby.Mám dojem že plány prodává redakce RC modelů.BEN píše:Pánové, nerad se vměšuji do Vaší plodné akademické diskuse, nejsem na toto dostatečně fundován. Kdyby si však chtěl někdo postavit model švédské korvety VISBY, třída Stealth klasickým způsobem z žeber a obšívky, tak návod s smírami žeber a nádstaveb je v časopise RC-modely č. 3/2004, str. 45-47. Dle zveřejněných obrázků se jedná o stejný druh
modelu.
Jetcat - má 100% pravdu,zkusmo jsem podle získaných skutečných rozměrů poměřil plán - a zjistil že Jetcatův je v měřítku (1:75) 99,9 % zmenšeninou!Což se bohužel nedá říci o zmiňované lodi stejného jména otištěné v RC-m.Jetcat píše:Ano jde o stejnou lod.Když jsem začal shánět podklady k této lodi vyšel ten plánek.Nechci urazit autora ale mně naprosto nevyhovoval.Je to jen taková polopolomaketa,tvar trupu není odpovídající a základní rozměry jsou mimo.Takže jsem se od nich odklonil a šel svou cestou,tj. návrh odpovídající skutečnosti včetně doplnku paluby.Samozřejmě i podle tohoto plánu se dá postavit plavidlo připomínající Visby.Mám dojem že plány prodává redakce RC modelů.BEN píše:Pánové, nerad se vměšuji do Vaší plodné akademické diskuse, nejsem na toto dostatečně fundován. Kdyby si však chtěl někdo postavit model švédské korvety VISBY, třída Stealth klasickým způsobem z žeber a obšívky, tak návod s smírami žeber a nádstaveb je v časopise RC-modely č. 3/2004, str. 45-47. Dle zveřejněných obrázků se jedná o stejný druh
modelu.
Cobra možná někdy bejvávala dobrá..... 

- Morpheus141
Díky moc, co já jsem si nalámal hlavu s tím co to ksakru znamená.ivvo píše:zkratka H.M.S. neznamená třídu ale je to zkratka z anglického "Her Majesty Ship" = "Loď Jejího Veličenstva" a touto zkratkou se tak označují všechny lodě pod vlajsou Britského královského námořnictva.Jetcat píše:to ivvo: označení H.M.S. zřejmě není uplně správně,ale označuje třídu a pod tímto ji taky najdeš na internetu.Ono asi slovo "korveta" ve Švedsku zní tak že nejde napsat natož vyslovit
ale to je jen detail
.... jestliže to funguje tak se do toho nes... 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Odpovědi
- 10372 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Pepa Darvaš