Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Modelarstwo okretowe

Hodnocení a upozornění na zajímavé články a podobně.
Všechny příspěvky mimo téma budou nemilosrdně smazány.
SH

Re: Modelarstwo okretowe

Příspěvek od SH »

Polský časopis věnující se pouze lodním modelům - kity, papír, klasika. Vychází jako dvojměsíčník, křídový papír.
Obsah:
-recenze knih a publikací z celého světa týkajících se lodí
-recenze nových kitů
-recenze vystřihovánek
- monografie konkrétní lodě s plánkem - 1-2 krátké (1stránka) a jedna podrobná (2stránky + plán A2)
- postup stavby některého modelu ve fotografii
- "Bocmanské práce" a "Z dílny bocmana" - nástroje a postupy pro modelařinu
- reportáže ze soutěží
-.....

Cena sice 15 nebo 18 zlotých ale s "Lodními modely" nesrovnatelné...
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Já jsem se o tomto časopisu už taky zmiňoval, myslím v diskusi o smyslu či ne-smyslu vydávání specializovaného časopisu pro lodní modeláře. Mám celý první ročník a předplatil jsem si jej i na další rok. Jak výše uvedeno, s LM je to NAPROSTO NESROVNATELNÉ - bohužel, v neprospěch LM. Sice tedy i cenově, ale obsah je dobrý, přestože se přímo tzv. funkční modelařině věnuje spíše okrajově. V kadém čísle vložené plánky, příkady různých technologií (velmi dobré pro zájemce o mikromodely). Pro mě, do nedávna pouze modeláře-platonika, časopis na dobré obsahové úrovni, velmi informativní a inspirující, vydávaný v porovnání s LM "ve velkém stylu", tedy tak, jak bych si já takovýto časopis představoval.
Všem vřele doporučuji.
Zdenek
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

kde se dáobjednat a za kolik?
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Po přečtení dalšího tématu v pořadí doplňuji:

www.modelarstwookretowe.pl

Lze tam zařídit i předplatné.
Jinak myslím že u nás asi běžně koupit nelze - možná někde na ostravsku?

Zdenek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

Měl jsem před časem objednaný celý ročník,chodil mi pravidelně,kvalita pro lodní modeláře na vysoké úrovni ,tak jak píše Sváťa,plánky ,reportáže ,kolikrát jsem koukal ,když se v časopise objevil náš modelář ,nebo i naše lodě.Možná ,že bych někde našel adresu .Určitě to je naše PNSv Praze ,ale jestli se to tak jmenuje?Zkus se zeptat ,na info této služby ,že chceš odebírat ze zahraničí modelářský časopis.Možná velká brzda bude cena.Na podzim jsem si jedno číslo kupoval a nevím kolik už ,ale ke stovce se to určitě blížilo.Je třeba připočítat i za dovezenou službu.Myslím ,že to byl jeden z důvodů ,proč jsem to zrušil a to cena.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Já jsem jednou zkoušel zajistit předplatné zahraničního časopisu způsobem popisovanám Pepou, tzn. prostřednictvím PNS nebo jak se to dneska jmenuje. Vychází to ještě alespoň o cca 20% dráž než při zajištění předplatného přímo u vydavatele. Vše, co mi chodí ze zahraničí jsem řešil touto cestou ke své plné spokojenosti (pravidelnost zasílání, atp).
Zde (MO) je možnost si předplatné zajistit přímo na www adrese, kterou jsem uvedl ve svém minulém příspěvku prostřednictvím bankovního převodu (dražší o poplatky) a nebo Pay-Pal, což je něco jako platba kartou. Faktem je, že roční předplatné, tj. 6 čísel + dvě čísla "Speciálu" vychází na sumu kolem 1 800,- Kč.
Ve speciálech, které mají trochu odlišnou tématiku od normálních čísel, byly zatím vždy jako příloha "vystřihovánky", jedna měla kostru trupu vyřezanou laserem.
Jsem rád, že i Pepa tento časopis hodnotí kladně. Kvalita MO nejspíš pramení z toho, že vydavatel a současně i jeden z redaktorů je lodní modelář. Zrovna tak ostatní přispěvatelé - někteří na špičkové úrovni ve svém oboru.
Pokud bude zájem, můžu pár čísel přinést na ukázku na některé setkání v Bráníku, kam se občas podívám.
Cena je vysoká, ale řekl bych, že koresponduje s kvalitou časopisu.
Zdenek
SH

Příspěvek od SH »

Roční předplatné za 1800,- Kč ?? Tak to berou pěkně na hůl. 18ZL x 7.10 Kč/ZL x 8 čísel mi vychází 1022 Kč. 100 Kč za poslání je docela dost...

A k té ceně - podle faktoru cena časopisu / počet loďařsky použitelných stránek vychází RCx nesrovnatelně dráž.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Jenom doplním to poštovné. V pondělí jsem dostal letošní první číslo (mimochodem s plánkem na TID remorkér) a na obálce jsou dvě známky po 5,0 ZL, celkem tedy 10,- ZL. Na ostatní náklady spojené se zasíláním tedy zůstává 29,- Kč. To nepovažuji za kritické.
Zdenek
SH

Příspěvek od SH »

Zdenek Bílek píše:Jenom doplním to poštovné. V pondělí jsem dostal letošní první číslo (mimochodem s plánkem na TID remorkér) a na obálce jsou dvě známky po 5,0 ZL, celkem tedy 10,- ZL. Na ostatní náklady spojené se zasíláním tedy zůstává 29,- Kč. To nepovažuji za kritické.
Zdenek
No, na jednu stranu 30,- za zabalení a poslání je přiměřené ale na druhou stranu dát 40% z celkové ceny za dopravu (100 doprava a 150 časák) mi už tak normální nepřijde.

Ještě že mám to štěstí a do Polska je to kousek. Kolega jednou měsíčně sjede do Cieszyna a pak mě zkasíruje...
ZBl

Příspěvek od ZBl »

SH píše:
Zdenek Bílek píše:Jenom doplním to poštovné. V pondělí jsem dostal letošní první číslo (mimochodem s plánkem na TID remorkér) a na obálce jsou dvě známky po 5,0 ZL, celkem tedy 10,- ZL. Na ostatní náklady spojené se zasíláním tedy zůstává 29,- Kč. To nepovažuji za kritické.
Zdenek
No, na jednu stranu 30,- za zabalení a poslání je přiměřené ale na druhou stranu dát 40% z celkové ceny za dopravu (100 doprava a 150 časák) mi už tak normální nepřijde.

Ještě že mám to štěstí a do Polska je to kousek. Kolega jednou měsíčně sjede do Cieszyna a pak mě zkasíruje...
To se tak někdo má... Ten poměr je fakticky hroznej. Mít tu možnost jako Ty, dělám to taky tak - a asi nejenom s MO. Bohužel, ve stávající konstelaci mi jiného nezbývá, pokud ten časopis chci.
Já jsem to nemyslel tak, že by cena poštovného měla být OK. To ale stanovují pošty, ne odesílatel. Já jsem jenom chtěl zdokumentovat, že oni (redakce) si na tom kapsu nijak extra nenamastí...
Ivvo

Příspěvek od Ivvo »

Zdenek Bílek píše:
SH píše:
Zdenek

To se tak někdo má... Ten poměr je fakticky hroznej. Mít tu možnost jako Ty, dělám to taky tak - a asi nejenom s MO. Bohužel, ve stávající konstelaci mi jiného nezbývá, pokud ten časopis chci.
Já jsem to nemyslel tak, že by cena poštovného měla být OK. To ale stanovují pošty, ne odesílatel. Já jsem jenom chtěl zdokumentovat, že oni (redakce) si na tom kapsu nijak extra nenamastí...
Možná mám jeden kacířský návrh, ale když to má SH do Polska kousek mohl by jich koupit víc a jeden ti poslat... velká obálka stojí cca 5 Kč a poštovné myslím 20 Kč ;)

ivvo
Obrázek
NeJaToD team
duke

Příspěvek od duke »

To by bylo super, klidně bych si to u něj předplatil ;-)
petr hájek

Příspěvek od petr hájek »

i já bych rád.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
SH

Příspěvek od SH »

A možná by byla i množstevní sleva ... :-)))))))))))))))))))))))))))))))

Naprosto NIC neslibuji. Ale poptám se.
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Pokud by se TOHLE (tj. hromadný dovoz z Polska a jakýkoliv typ distribuce po ČR - třebas i odvoz někým někam a následné osobní odběry) začalo realizovat, pokud by se toho někdo (všichni víme kdo) ujal, tak jsem pro všema deseti a další ročník bych si "předplatil" tímto způsobem... Já občas do Ostravy jezdím a jedu většinou přes Brno do Prahy...
Zdenek
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

lidi neblázněte ,je to starost navíc a už vidím jak chudák Sváťa měsíc co měsíc rozesílá časopisy po republice.Takhle to nejde.Každý máme svých starostí dost a za poklepání na rameno už se dneska nehraje.Vím ,co je za starosti ,když posílám balíky s loděma a to mám zaplacený,co teprve člověk ,který z toho nic nemá.(Dvacka ho nevytrhne)
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Sice jsem nikdy na vaší modelářské akci nebyl, ale třeba na naše papírácké výstavy jezdí modeláři, kteří současně kšeftují s modely (mají třeba e-shop). Není mezi vámi/námi někdo takhle podnikavý?
ivankap

Příspěvek od ivankap »

Pánové, nebuďte LAKOTY a pokud ten časák chcete, tak si ho přeplaťte. Já když chci Modelarze, tak ho taky handluji s Marianem a MMI jsem si pěkně předplácel.
Nic ve zlém, ale zkuste to přepočítat na pivo nebo cigarety......
Ivan
SH

Příspěvek od SH »

Asi mám zase slabší chvilku, nicméně:
S MO by to šlo zařídit za následujících podmínek:

- cena = 18Zl x akt.kurz + dopravné
- osobní odběr je vítán, jsem schopen zajistit dopravu do Ostravy
- případné zasílání poštou je v normální obálce, běžný dopis. Za případné ztráty nebo poškození neberu odpovědnost.
- sdružení několika odběrů na jednu adresu je vítáno
- odběr všech čísel. Varianty "toto číslo chci a toto ne" neakceptuji, a) byl by v tom chaos, b) nelze to ani technicky u dodavatele v PL
- ukončení odběru oznámit minimálně 2 čísla předem
- alespoň z počátku platba předem, pak se uvidí
- zatím je to pořád průzkum zájmu. Kdo má zájem ať se mi ozve na e-mail shu@autel.cz. Prosím vyplnit předmět zprávy, abych to nevyhodil se spamem.

no, a protože jsme jenom lidi a zadarmo ani kuře nehrabe a protože pokud by se vděk měl vyjádřit po fénickém způsobu tak aby to mělo smysl, tak by to vyšlo stejně jako objednat v PL tak mě napadl způsob bártrových obchodů. Někdo má přístup k časopisům, někdo k technologiím, jiný zase k materiálům. Co vy na to? A nemusel by se to týkat jen této kauzy s časopisem.
SH

Příspěvek od SH »

Vidím, že zájem není takže nabídku tímto stahuji.

KARASO: MO pro tebe je už v Třinci, všechna čísla mimo 5 a 7, ty budou příště.
sultan.bobo

Příspěvek od sultan.bobo »

Časopis se dá sehnat v praze v knichkupectví Krakatit.Nebo objednat na http://www.krakatit.cz/
NONAME

Příspěvek od NONAME »

Kdo má zájem mohu dát na uschovna.cz Modelarstwo okretowe 1. a Modelarstwo okretowe speciál No. 1 v elektronické podobě.
duke

Příspěvek od duke »

mám zájem
Keba

Příspěvek od Keba »

S dovolením bych se taky mrknul :-)
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
pavelst