Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Modelarstwo okretowe
Re: Modelarstwo okretowe
Já bych také poprosil. To zase někdo pak napíše, že nebudou mít Poláci kvůli autorskému zákonu co do huby ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
já taky aspoň nakouknout 
Jestli budou nebo nebudou mít co do huby mi je celkem jedno. Jestliže se ale rozšíří praxe, že časáky, knihy, plány budou hned po vyjití zdarma k dispozici na netu (viz odkaz na čínské scany všech vystřihovánek z edice Maly Modelarz) tak nějak nebude z vydávání časáků a pod. očekávaný zisk a vydavatel se na to samozřejmě vys...e a v konečném důsledku utřeme huby my...ladous píše:Já bych také poprosil. To zase někdo pak napíše, že nebudou mít Poláci kvůli autorskému zákonu co do huby ;-).
PS: nejsem proti takovému vydání <B>starých</B> tisků, které jsou už nedosažitelné a nové vydání je nereálné. Není to taky košér, ale taky to už nikoho neohrožuje v ekonomickém smyslu. Pokud bych měl možnost si je koupit, tak si je koupím... ale ta možnost není.
PPS: Konkrétně u Modelarstwa Okretowego bylo nabízeno jak ho dostat do ČR. Nejdřív velké nadšení a po daní podmínek, za jakých by to bylo se neozval nikdo.
to asi tak k tomu ".... co do huby...." ale platí to obecně.
špatně pochopeno
já to bral tak, že je to legální časopis v pdf, jako pilotní speciál, pokud je to sken bez souhlasu vydavatele jsme v EU a tohle fakt není sranda i když je to zdarma
jinak dík za:
sultan.bobo
26-04-2007 18:44:55 Časopis se dá sehnat v praze v knichkupectví Krakatit.Nebo objednat na http://www.krakatit.cz/
protože tohle je pánové to proč takový jako já co znovu začíná čte DF a zoufale hledá jak se v tom guláši co se tu občas vaří vyznat takže díky všem co mají optimismus a inspirativní rady jako třeba SH
a to myslím smrtelně vážně
a k ceně - kupovali jste si někdy knihu venku? já za Principles of yacht design dal 45US$ po slevě a teď zrovna nakupuju základní výbavu a to je teprve pecka takže přejme Modelarstwu okretowemu hodně štěstí a vítr do plachet vypadá to že pokud jim zaplatíte půjde to do kvality aspoň podle obálek
Lubor Chytil
já to bral tak, že je to legální časopis v pdf, jako pilotní speciál, pokud je to sken bez souhlasu vydavatele jsme v EU a tohle fakt není sranda i když je to zdarma
jinak dík za:
sultan.bobo
26-04-2007 18:44:55 Časopis se dá sehnat v praze v knichkupectví Krakatit.Nebo objednat na http://www.krakatit.cz/
protože tohle je pánové to proč takový jako já co znovu začíná čte DF a zoufale hledá jak se v tom guláši co se tu občas vaří vyznat takže díky všem co mají optimismus a inspirativní rady jako třeba SH
a to myslím smrtelně vážně
a k ceně - kupovali jste si někdy knihu venku? já za Principles of yacht design dal 45US$ po slevě a teď zrovna nakupuju základní výbavu a to je teprve pecka takže přejme Modelarstwu okretowemu hodně štěstí a vítr do plachet vypadá to že pokud jim zaplatíte půjde to do kvality aspoň podle obálek
Lubor Chytil
UWAGA! Wysyłka gratis!
W sprawie wysyłek za granice RP prosze o kontakt e-mailowy lub telefoniczny z wydawnictwem.
Istnieje możliwość wysyłki pobraniowej za dodatkową dopłatą 6zł
a co tohle chápu to dobře? je to možnost legálního nákupu?
W sprawie wysyłek za granice RP prosze o kontakt e-mailowy lub telefoniczny z wydawnictwem.
Istnieje możliwość wysyłki pobraniowej za dodatkową dopłatą 6zł
a co tohle chápu to dobře? je to možnost legálního nákupu?
Volně přeloženo:
POZOR! Zasílání zdarma!
Ve věci zasílání do zahraničí prosíme zkontaktovat se s vydavatelstvím E-mailem nebo telefonicky.
Existuje možnost zaslání na dobírku za příplatek 6ZL.
POZOR! Zasílání zdarma!
Ve věci zasílání do zahraničí prosíme zkontaktovat se s vydavatelstvím E-mailem nebo telefonicky.
Tohle je sice hezké, ale pokud se nepletu, od normálního zasílání se to liší o 4 ZL - klasické poštovné činí 10 ZL . Ono se sice říká, že každá koruna je dobrá, na druhou tranu je otázkou, zda těch ušetřených cca 30,- Kč je opravdu ušetřených, pokud vezmu v potaz, že dost často se pro dobírku chodí na poštu...SH píše:Volně přeloženo:
POZOR! Zasílání zdarma!
Toliko moje připomínka/úvaha.
Zdenek
P.S. Faktem je, že ten časopis mě příjde být docela dobrý.
Nevím, ale když si to člověk přepočítá, tak plánky stejně o mnoho laciněji nepořídí. A v okamžiku tisknutí celého časopisu stále vyjde lepší koupě originálu u vydavatele. A určitě máme raději časopisy tištěné :-). Takže dobrý vydavatel kvůli tomuto určitě nepřestane.SH píše:Jestli budou nebo nebudou mít co do huby mi je celkem jedno. Jestliže se ale rozšíří praxe, že časáky, knihy, plány budou hned po vyjití zdarma k dispozici na netu (viz odkaz na čínské scany všech vystřihovánek z edice Maly Modelarz) tak nějak nebude z vydávání časáků a pod. očekávaný zisk a vydavatel se na to samozřejmě vys...e a v konečném důsledku utřeme huby my...
U časopisů ze zahraničí, kterým je i tento, je to sice už o něčem jiném, protože jsou tu cenové i jiné bariéry... Ale hlavně vydavatele takového díla zajímá hlavně prodejnost v zemi určení, těch pár Čechů je mu ukradených. Bavíme-li se čistě o lodních modelářích ;-).
Modře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.S přátelským pozdravem ladous
Podívej se na to z druhé strany - v době celosvětového internetu je jedno, jestli scan vystaví na netu čech, polák, číňan nebo turek. Jak se to jednou proflákne, zasáhne to prodejnost všude.V zahraničí i v místě vydání.ladous píše:Nevím, ale když si to člověk přepočítá, tak plánky stejně o mnoho laciněji nepořídí. A v okamžiku tisknutí celého časopisu stále vyjde lepší koupě originálu u vydavatele. A určitě máme raději časopisy tištěné :-). Takže dobrý vydavatel kvůli tomuto určitě nepřestane.SH píše:Jestli budou nebo nebudou mít co do huby mi je celkem jedno. Jestliže se ale rozšíří praxe, že časáky, knihy, plány budou hned po vyjití zdarma k dispozici na netu (viz odkaz na čínské scany všech vystřihovánek z edice Maly Modelarz) tak nějak nebude z vydávání časáků a pod. očekávaný zisk a vydavatel se na to samozřejmě vys...e a v konečném důsledku utřeme huby my...
U časopisů ze zahraničí, kterým je i tento, je to sice už o něčem jiném, protože jsou tu cenové i jiné bariéry... Ale hlavně vydavatele takového díla zajímá hlavně prodejnost v zemi určení, těch pár Čechů je mu ukradených. Bavíme-li se čistě o lodních modelářích ;-).
V pořádku, s tím ale náš malý modelářský národ stejně nic nesvede.SH píše:Podívej se na to z druhé strany - v době celosvětového internetu je jedno, jestli scan vystaví na netu čech, polák, číňan nebo turek. Jak se to jednou proflákne, zasáhne to prodejnost všude.V zahraničí i v místě vydání.
Určitě je něco špatně, když dříve než ve schránce (jakoždo věrný předplatitel) najdu nová čísla českých modelářských časopisů na netu. Ale s "modelářem" z let dávno minulých morální problém nemám. Ty ale na českém netu většinou k nalezení ani nejsou.
Pánové, večer tak učiním a vložím heslo. 29.8.2007
Tak na www.uschovna.cz vloženo MO 1 pdf. Heslo k vyzvednutí balíku je :
Uschovna46d5976a34b7d36
Bude tam jen pro prvních pět, jak je tam pravidlem a proto prosím o obnovu nežádejte, dal jsem to tam jen jako informaci o vzhledu časopisu. Ahoj NONAME
Uschovna46d5976a34b7d36
Bude tam jen pro prvních pět, jak je tam pravidlem a proto prosím o obnovu nežádejte, dal jsem to tam jen jako informaci o vzhledu časopisu. Ahoj NONAME
Pánové čeká vás mnohé ještě dlouhá cesta než pochopíte že originál sice něco stojí, ale koupí platíte lidem za to že se naplno starají o jeho náplň a úroveň a pokud máte o něj zájem a líbí se vám tak je vždy lepší si ho koupit než někde stáhnout. Koupí se staráte o to že bude dále fungovat. 
A pro Ladouse: nesouhlasím těch pár Čechů je mu ukradených takový vydavatel je rád že si časopis koupíš je to jeho živobytí i zábava a řekl bych i že ho to nenechá chladným, pochybuju že někdo další než my češi si ho koupí.
A pro Ladouse: nesouhlasím těch pár Čechů je mu ukradených takový vydavatel je rád že si časopis koupíš je to jeho živobytí i zábava a řekl bych i že ho to nenechá chladným, pochybuju že někdo další než my češi si ho koupí.
Již se nedá vyzvednout :-(NONAME píše:Tak na www.uschovna.cz vloženo MO 1 pdf. Heslo k vyzvednutí balíku je :
Uschovna46d5976a34b7d36
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
http://www.tugtowing.cz
- Pepa Darvaš
ale, dalo.Je to pěkný časopis a určitě si jej objednám jen nevím, kde,ale snad někdo poradí
Naposledy upravil(a) Pepa Darvaš dne stř srp 29, 2007 23:19, celkem upraveno 1 x.
Zde jsme si asi nerozuměli - já se bavil o zahraničních časopisech. Docela bych se vsadil, že šéfredaktoři některých z nich naší malou zemi ani neznají. Samozřejmě o sousedních státech si to nemyslím, to by byla ostuda, kdyby v Polsku naši zem neznali.vegetak píše:A pro Ladouse: nesouhlasím těch pár Čechů je mu ukradených takový vydavatel je rád že si časopis koupíš je to jeho živobytí i zábava a řekl bych i že ho to nenechá chladným, pochybuju že někdo další než my češi si ho koupí.
Předplatné se dá zařídit přímo u nich (míněna redakce/vydavatelství): http://www.modelarstwookretowe.pl/index.php?p=19 . Jmenuje se to "prenumerata roczna".Pepa Darvaš píše:ale, dalo.Je to pěkný časopis a určitě si jej objednám jen nevím, kde,ale snad někdo poradí
Jinak se tady už dříve někdo zmínil o možné dodávce prostřednictvím prodejny Krakatit (jestli se to tak ještě jmenuje) v Jungmanově ulici v Praze. Taky SH nabízel určitou možnost. Pokud si projdeš tohle diskusní téma od začátku, dozvíš se téměř všechny možnosti, ale i všechna úskalí.
A na závěr, jako pokaždé dodávám: Je to dobrý lodičkářský časopis, kde si každý najde něco vyloženě pro sebe a zároveň si rozšíří obzory v ostatních odvětvích. Je to celé o lodní modelařině a takových časopisů není ve světě až tak mnoho.
Zdenek
Takže pánové.Zaslal jsem dotaz na firmu KRAKATIT v Praze,která je schopná to dovést a zde Vám kopíruji odpoveď.
Roční předplatné (6 výtisků: 11-16) by stálo zhruba 2 040 Kč.
Roční předplatné včetně speciálů (6 výtisků: 11-16 + 2 speciály) by stály zhruba 2 656 Kč.
Cena platí pro osobní odběr v naší prodejně.
Pokud byste si přáli zasílat časopis poštou, cena by se navýšila o aktuální cenu poštovného. V současné době by jedna zásilka přišla na cca 20Kč.
Můžeme se rovněž pokusit domluvit s dodavatelem, aby byly časopisy zasílány přímo na Vaši adresu za výše uvedené ceny.
Před objednáním je nutné složit minimálně cca 80% ceny.
S pozdravem
Petr Matějka
Krakatit Bookstore
Jungmannova 14
110 00 Praha 1
Tel. 224948754
Fax. 224947590
Otevírací doba: po-pá 11-18h
Roční předplatné (6 výtisků: 11-16) by stálo zhruba 2 040 Kč.
Roční předplatné včetně speciálů (6 výtisků: 11-16 + 2 speciály) by stály zhruba 2 656 Kč.
Cena platí pro osobní odběr v naší prodejně.
Pokud byste si přáli zasílat časopis poštou, cena by se navýšila o aktuální cenu poštovného. V současné době by jedna zásilka přišla na cca 20Kč.
Můžeme se rovněž pokusit domluvit s dodavatelem, aby byly časopisy zasílány přímo na Vaši adresu za výše uvedené ceny.
Před objednáním je nutné složit minimálně cca 80% ceny.
S pozdravem
Petr Matějka
Krakatit Bookstore
Jungmannova 14
110 00 Praha 1
Tel. 224948754
Fax. 224947590
Otevírací doba: po-pá 11-18h
Takže, zavolal jsem přímo do vydavatelství MO a věc se má následovně.
Roční předplatné se zasíláním do České republiky stojí 166 Zlotých (106 předplatné, 6x 10 poštovné).To mi vychází na cca 1250 Kč... :-)
Je možné si objednat archivní čísla za cenu 20Zl časopis + 10Zl poštovné.
Možnosti máte....
Roční předplatné se zasíláním do České republiky stojí 166 Zlotých (106 předplatné, 6x 10 poštovné).To mi vychází na cca 1250 Kč... :-)
Je možné si objednat archivní čísla za cenu 20Zl časopis + 10Zl poštovné.
Možnosti máte....
Jo je to za rok 6 čísel. Včetně speciálů je předplatné vyšší, poštovné je konstantně 10Zl/časopis
Byl bych rád, kdyby časopis někdo přivezl na ukázku v sobotu do Otrokovic, nebo na Splaviska, pokud se zúčastníte. Předem díky.
Víťa
Na MODELY BRNO je viděl Bořík i Javor. Příští so+ne budu na Lučině u Strážnice, 22.8. v Dolním Žlebu u Šternberka na soutěžích. Pokud by měl někdo zájem a dá mi předem vědět, můžu je vzít sebou.
Taky jsem si napsal do Krakatitu, ale ta cena přes ně je děs. Takže si ho nejspíš objednám přímo u vydavatele. Jen jsem tento časopis nikdy neviděl a brzo se nedostanu na žádný sraz, kde bych ho mohl vidět. Nechtěl by se se mnou někdo ze šťastlivců co se mu povedlo časopis stáhnout přes email domluvit na poskytnutí pdf souboru? Kdyžtak jsem na emailu.
Jinak mě docela pobavilo když mě odpověděl z krakatitu taky Petr Matějka - 100% jmenovec
Jinak mě docela pobavilo když mě odpověděl z krakatitu taky Petr Matějka - 100% jmenovec
Taky jsem se skusil domluvit přímo u vydavatele,ale cena je úplně jiná,než napsal SH (promiň).Dostal jsem tuto odpověď.
The price all 14 archival issues "MO" (11 normal issues nad 3 Special
Numbers) is 110 EUR - dispatch by priority letter to CR (comming 3-4 days)
- The price all 11 only normal arival issues "MO" is 90 EUR - dispatch by
priority letter to CR (comming 3-4 days)
Payment via bank (You pay all bank commissions):
IBAN: PL11124015451978001007225243
Bank PEKAO S.A.
SWIFT code/BIC number: PKOPPLPW
Sylwester Grabarczyk
Lodowa str. 48/18
92-313 Lodz
POLAND
The price all 14 archival issues "MO" (11 normal issues nad 3 Special
Numbers) is 110 EUR - dispatch by priority letter to CR (comming 3-4 days)
- The price all 11 only normal arival issues "MO" is 90 EUR - dispatch by
priority letter to CR (comming 3-4 days)
Payment via bank (You pay all bank commissions):
IBAN: PL11124015451978001007225243
Bank PEKAO S.A.
SWIFT code/BIC number: PKOPPLPW
Sylwester Grabarczyk
Lodowa str. 48/18
92-313 Lodz
POLAND
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení