Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Historické lodě

Hodnocení a upozornění na zajímavé články a podobně.
Všechny příspěvky mimo téma budou nemilosrdně smazány.
Odpovědět
petrricek

Re: Historické lodě

Příspěvek od petrricek »

Právě vyšla česká kniha o lodích "Historické lodě 16. až 18. století". Vydal Computer Press a.s.
Cena 377.- Kč a podle mého názoru je velice dobrá. Už jen to, že odbornou korekturu dělal M.Houska.
Doporučuji všem kdo se zajímá o toto období a statické modely. Je naprosto srovnatelná např. s knihou "Historische Schiffsmodelle" od W.zu Mondfelda, nebo s "Schiffsmodellbau" od O. Curtiho.
midshipman

Příspěvek od midshipman »

Ahoj,
bohuzel ani zdaleka srovnatelna neni, je tam hodne chyb. Skoda :(. Pro toho, kdo ma Mondfelda to jsou naprosto vyhozene penize. Na webu je zdarma k dispozici mnohem vic a kvalitnejsich materialu.
kartonist

Příspěvek od kartonist »

midshipman píše:Ahoj,
bohuzel ani zdaleka srovnatelna neni, je tam hodne chyb. Skoda :(. Pro toho, kdo ma Mondfelda to jsou naprosto vyhozene penize. Na webu je zdarma k dispozici mnohem vic a kvalitnejsich materialu.
Díky za varování.
Mimo chyb věcných, dá se použít alespoň k naučení české terminologie, nebo je v ní taky mišmaš?

Radek
midshipman

Čurbes, mišmaš, guláš ... nejlíp nečíst a některé obrázky neprohlížet :(
Naposledy upravil(a) midshipman dne stř kvě 14, 2008 13:35, celkem upraveno 1 x.
petrricek

Příspěvek od petrricek »

midshipman píše:Ahoj,
Víš o nějaké lepší knížce v češtině? Autor vekou část informací přejímá právě z mnou zmiňovaných dvou knih (mám obě a porovnával jsem některé stati), samozřejmě to nerozebírají tak podrobně, ale podle mého názoru pro ty, kteří neovládají jiný jazyk kromě češtiny se v té knížce mohou seznámit s podstatou stavby tehdejších lodí. Pokud vím (můžu se samozřejmě mýlit), tak u nás nic lepšího zatím nevyšlo, nebo o něčem víš?
Petr
midshipman

Ahoj,
i kdyz lepsi knizka neni, tak tahleta zpackana by v knihovnicce seriozniho zajemce o historicke plachetnice mela chybet!

Opakuju jak jsem psal drive, ze knizka obsahuje hodně chyb, napriklad jen na uvodnich strankach 10-12 jsou desitky! Knizka je zmatena, povrchni, nedostatecne nebo spatne vysvetlujici nektere veci. Autor pouziva divnou asi z prstu vycucanou terminologii. Jsou tam nepresne a spatne obrazky a popisky. Naprosto nedostacuji popis palub. Neni tam vubec zminka ani nakresy medeneho pobiti trupu lodi! Nic o barveni! Na mnoha obrazcich autor nerozlisuje ani obdobi, ani zemi, rozdily mezi 17. a 18. stol. a lodemi ruznych narodu existovaly. Nevalne informace o delech. Ti, kdo neznaji cizi jazyky na tom budou lip, kdyz se prokousaji kvalitnimi zahranicnimi informacemi, nez cist hodne spatnou knizku v cestine. Ja bych tenhle czechsmejd nechtel ani zadarmo.
Tukin

Příspěvek od Tukin »

já knihu "Historické lodě 16. až 18. století" mám a můžu jenom doporučit
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modelářské časopisy a knihy“