Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Osvětlení ponorek
Re: Osvětlení ponorek
Řeším osvětlení ponorky WWII - U XXI,U VII C,I 25,USS Archerfisch,.... Určitě by to mohlo být zajímavé téma nejen pro mě - osvětlení v míru x za války-v domovském přístavu a v domácích vodách x na volném moří a nepřátelských vodách,v době zatemnění.A teď,aby to i svítilo,když bych si chtěl jen tak zajezdit po tmě s ostatními a trochu to vypadalo.Jako maketa-tzn.právě vypluvší z loděnice by měla mít vše.Jenže , ...
:shock:
Inspirací by mohlo být toto: http://www.sub-klub.euweb.cz
- Pepa Darvas
Přémo nevím jestli se to týká Tebe ,ale v časopise Lodní modelář hledají kontakt na Přemysla Veselého ,nejsi to Ty?
- old_Mr_Grim
jak to bylo v době míru nevím (pravděpodobně obě poziční světla na bocích + zadní červené svetlo) ale za války se používalo jediné světlo a to byla signalizační lampa
jinak ani v domovských přístavech (němci) nepoužívali poziční světla natož to zadní červené. Americký ponorky moc neznám tekže si netroufám tvrdit jak to bylo
Poziční světla na věži po stranách,ty jsou jasné.
Na věži by mohly být zpředu i zezadu bílé-( (i pro potřebu osvitu paluby :?: :idea: :?: ) + jedno bílé světlo na periskopu-anténě,ev na zadním vertikálním stabilizátoru( Toto odpovídá spíše modernímu mezinárodnímu světelnému značení podle úmluv :idea: :idea: )
P.Gerža má nasvícený kokpit U VII D na věži červeně,ale nezjistil jsem proč tato barva.Neměla by být lépe modrá? :?: :?: :?:
Kde by mělo být to zadní červené světlo? :?: :?: :?:
Na věži by mohly být zpředu i zezadu bílé-( (i pro potřebu osvitu paluby :?: :idea: :?: ) + jedno bílé světlo na periskopu-anténě,ev na zadním vertikálním stabilizátoru( Toto odpovídá spíše modernímu mezinárodnímu světelnému značení podle úmluv :idea: :idea: )
P.Gerža má nasvícený kokpit U VII D na věži červeně,ale nezjistil jsem proč tato barva.Neměla by být lépe modrá? :?: :?: :?:
Kde by mělo být to zadní červené světlo? :?: :?: :?:
- old_Mr_Grim
tím kokpitem myslíš interier věže??? jestli jo, tak se používalo červené světlo jako noční osvětlení a bílé jako osvětlení denní. Červené proto aby si oči zvykly na tmu a nebyly oslněny (což bylo pro střídající se hlídky na můstku dost důležitý, taky někdy používali brýle s tmavými skly) Alespoň tak tomu bylo u německých ponorek.
Pokud vím, tak se na ponorce jiná světla něž tato 3 nenacházela
Jinak to zadní světlo bylo skoro na konci otevřené paluby (taková jakoby kapka)
http://img87.imageshack.us/my.php?image=viicau2.gif
http://hsfeatures.com/features04/images ... _stern.jpg
Pokud vím, tak se na ponorce jiná světla něž tato 3 nenacházela
Jinak to zadní světlo bylo skoro na konci otevřené paluby (taková jakoby kapka)
http://img87.imageshack.us/my.php?image=viicau2.gif
http://hsfeatures.com/features04/images ... _stern.jpg
Ano měl jsem na mysli toto.Mockrát děkuji za osvětlení svítícího problému.
To modré osvětlení-někde zelené je z tohoto pohledu logičtější,ale týká se spíše až poválečných strojů.
Zrovna včera jsem marně přemýšlel,nemaje v ruce popis stavby jen obrázky,cože by to mohlo být za "pucek" umístěný na zádi,také v této části u U XXI . :shock:
Je to velmi hrubý výlisek s plast.folie a světlo mě moc nenapadlo,má to tvar stočeného kopečku zmrzliny do větrníku.
Představte si,že na těch nočních fotkách z Rakouska nikdo to záďové červené světlo na U VII-XXI neměl
Děkuji za velmi informativní fotky a popis,dovolím si to přidat k odkazům
Zrovna včera jsem marně přemýšlel,nemaje v ruce popis stavby jen obrázky,cože by to mohlo být za "pucek" umístěný na zádi,také v této části u U XXI . :shock:
Představte si,že na těch nočních fotkách z Rakouska nikdo to záďové červené světlo na U VII-XXI neměl
Děkuji za velmi informativní fotky a popis,dovolím si to přidat k odkazům
- old_Mr_Grim
vůbec není za co - možná nějaké nejasnosti pomůže vyřešit i toto fórum (sekce historie - skoro dole)
http://silenthunter.czweb.org/forum/index.php
http://silenthunter.czweb.org/forum/index.php
- RCPONORKY O.G.
dobrý den co se týká osvětlení dělal jsem LED diody na obě VII od revellu s novou U-82 sem jezdil i na rakousku v noci při pozičních světlech podačilo se mi dat dokonce i led diodu na peroskop kde ho němci mohli upevnit a pověsit víš. pokud máte otazky na světla německých ponorek pište většinu o tom vím brzo na svém webu ukařu i diody v galerii ota
- RCPONORKY O.G.
Tady je obrazek osvětlení na funkční ponorce Od revellu U-82
[imgl]portal/img/gallery/351_1193639849.jpg[/imgl]
[imgl]portal/img/gallery/351_1193639849.jpg[/imgl]
Dík za nabídku znalostí a vítej v klubu nadšenců.Tyto rubriky jsou tu zřízeny právě pro shrnutí poznatků,takže cokoliv se tématu týče,přispívej,přispívej,přispívej,seč znalosti a chuť stačí. ;-)
- RCPONORKY O.G.
Rád si tady skýmkoliv pohovořím na toto téma protože v širokém okolí nenmám nikoho kdo má stejné yájmz proč asi:)
jinak poynatků mám kutečně hmoho s konstrukce RC ponorek člověk to vidí publikované v časopise zda se to lehké ale opak je pravdou teprve při stavbě vyvažování a s bojem o tom v jaké hloubce se vám do ponorky začne valit voda kudy a proč je nejtěží ze všech. Mohl bych to tu zahltit fotkama ze staveb na nových ponorkách ale to nechci ale uvitím každého kdo chce hovořit na jakkékoliv téma Ota
jinak poynatků mám kutečně hmoho s konstrukce RC ponorek člověk to vidí publikované v časopise zda se to lehké ale opak je pravdou teprve při stavbě vyvažování a s bojem o tom v jaké hloubce se vám do ponorky začne valit voda kudy a proč je nejtěží ze všech. Mohl bych to tu zahltit fotkama ze staveb na nových ponorkách ale to nechci ale uvitím každého kdo chce hovořit na jakkékoliv téma Ota
Takže co jsi zjistil stran osvětlení ponorek?V míru je to možná jasné,...i když...
Za války?Nějak mi nesedí osvětlení periskopu bílou.To je válečné?V domovských přístavech by to mohlo být
Za války?Nějak mi nesedí osvětlení periskopu bílou.To je válečné?V domovských přístavech by to mohlo být
- RCPONORKY O.G.
němci přední světlo přímo věšeli podle potřeby např. že na moři byli trosky lodě pověsili světlo přímo na peroskop a vztáhli jej jak vysoko chtěli já použi trubičku TR 2,5 mm se stěnou 0,2mm dioda je v trubičce a v ní jsou také dva vodiče k baterii jinak klasika jak o letadla levá strana červené světlo pravá zelené
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 2384 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Morpheus141
-
- 4 Odpovědi