A že tam nenarveš ani jeden kubík, natož aby tam dva zustalyDDG 51 píše:......Ale stale su to mizive mnozstva vody radovo dva kubiky.
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Ponorný systém
Re: Ponorný systém
Zachovejte paniku :-)
Ahoj Peter ,Jarda Tě chytl za slovo: dva kubiky(hovorově)=2 m3DDG 51 píše:.................Ale stale su to mizive mnozstva vody radovo dva kubiky.
Naposledy upravil(a) Nalim dne pát úno 06, 2009 16:49, celkem upraveno 1 x.
Chybami se člověk učí, ale nesmí je opakovat.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
Optimismus je pouze nedostatek informací.
souhlasim ze v jednoduchosti je sila tohotu pohonu a pro me jako zacatecnika ma svoje kouzlo ale nema nevihodu i pistove rizeni ponoru stejny problem jako tlakova nadoba u udrzeni stabilni hloubky nehlede navic se zmenou teziste pri ponoru.Hloubka se da korigovat pri pohibu kormidlem .Uvažoval sem i o systemu kdy vzduch je vycerpan mimo ponorku ale neni to realisticke (pri ponoru jdou bublinky).
souhlasim ze v jednoduchosti je sila tohotu pohonu a pro me jako zacatecnika ma svoje kouzlo ale nema nevihodu i pistove rizeni ponoru stejny problem jako tlakova nadoba u udrzeni stabilni hloubky nehlede navic se zmenou teziste pri ponoru.Hloubka se da korigovat pri pohibu kormidlem .Uvažoval sem i o systemu kdy vzduch je vycerpan mimo ponorku ale neni to realisticke (pri ponoru jdou bublinky).chci se zeptat jak korigovat hloubku u tlakovej nadoby pokut teda nekdo ma napad a podeli se semnou.
Denis: "jak korigovat hloubku u tlakovej nadoby pokut teda nekdo ma napad a podeli se semnou."
Zdravím nově příchozí.Jen je chci požádat,aby se snažili maximum držet tématu vláknu,v zájmu čistoty a cennosti toku informací,... budu permanentně žádat admina o odstranění nepatřičných příspěvků.Děkuji
K ponornému systému:moc se mi líbil článek v RCR II/2009,kde je rozebráno téma víc než vydatně.Osobně ke kompenzaci tlaku mě napadla membrána vložená do tlakové nádoby,něco jako princip expansomatu-darlingu u topení a vodáren.Pro těsnost systému se stejně využívá
-přetlak ve vodotěsné části,který by šel rovněž využít a dá se s ním počítat jako protitlakem
-ev se dá takto nadefinovat i přetlak-protitlak v expansní nádobě,který nedovolí načerpat více vody,než vztlaková síla v určité hloubce(nehledě na to,že by tento tlak mohl spínat vypuštění bóje jako failsafe)viz nové vlákno o failsafe
-pro udržení stability v dané hloubce mohou sloužit kormidla,jen mi není jasné,jak zkontroluji danou hloubku ze břehu
Zdravím nově příchozí.Jen je chci požádat,aby se snažili maximum držet tématu vláknu,v zájmu čistoty a cennosti toku informací,... budu permanentně žádat admina o odstranění nepatřičných příspěvků.Děkuji
K ponornému systému:moc se mi líbil článek v RCR II/2009,kde je rozebráno téma víc než vydatně.Osobně ke kompenzaci tlaku mě napadla membrána vložená do tlakové nádoby,něco jako princip expansomatu-darlingu u topení a vodáren.Pro těsnost systému se stejně využívá
-přetlak ve vodotěsné části,který by šel rovněž využít a dá se s ním počítat jako protitlakem
-ev se dá takto nadefinovat i přetlak-protitlak v expansní nádobě,který nedovolí načerpat více vody,než vztlaková síla v určité hloubce(nehledě na to,že by tento tlak mohl spínat vypuštění bóje jako failsafe)viz nové vlákno o failsafe
-pro udržení stability v dané hloubce mohou sloužit kormidla,jen mi není jasné,jak zkontroluji danou hloubku ze břehu
Denis: "jak korigovat hloubku u tlakovej nadoby pokut teda nekdo ma napad a podeli se semnou."
-jako sofistikovanější systém udržení hloubky se mi jeví použití gyr,ovládající plnění dvou expansních komor,ale to pro ponorky nad 1m,přece jen je to další objem navíc
-jako sofistikovanější systém udržení hloubky se mi jeví použití gyr,ovládající plnění dvou expansních komor,ale to pro ponorky nad 1m,přece jen je to další objem navíc
Prosím admina,aby umazal tento můj příspěvek a příspěvek z 18.50,editace se nedaří.
díky
chtel sem se zepta pořad uvažuji o tlakove nadobe a cerpadle ale jelikoš vznika problém udržet ponorku ve stabilní hladine tak co když před čerpadlo vložim nadobu s membranou jak psal Přema(system darlingu) a tim by se mohlo odstranit problem s udrženim stabilni hloubky a i mensi zmena by se dala korigovat jen venkovnim tlakem vody a zadruhe vznikajici tlak ve vnitřku bode jen plus.Sice je to dalši nadrž navíc ale myslim že mista budu mit dost.
Denis
To čo píšeš o stabilite a vyrovnávacej nádrži ala darlink sú dve veci.Pokiaľ by uvedený systém fungoval,čo pochybujem,tak by to bránilo samovolnému vytekaniu vody z balastnej nádrže v dôsledku pretlaku spôsobeného nasatím vody.Tomu sa však dá zabrániť aj inak. Pokiaľ si si prečítal článok v RC revue 2/2009
tak si pochopil,že tento systém má svoje obmedzené možnosti a zázraky sa vo fyzike nedejúTobôž v ponorkovom modelárstvePokiaľ by si chcel skujtočne stabilnú ponorku,ktorá by sa samovolne nevynárala /časom/,priamo plávala a maketovo sa ponárala tak tu sa nevihneš zložitej elektronickej stabilizáci čo v tvojom prípade je zbytočné.Pokiaľ si postaviš ponorku a budeš s ňou jazdiť tak sám postupne začneš vylepšovať jej plavebne schopnosti..Skús napísať kam si pri stavbe pokročil,ako si sa rozhodol a hlavne by som odporúčal už začať.
Predseda
To čo píšeš o stabilite a vyrovnávacej nádrži ala darlink sú dve veci.Pokiaľ by uvedený systém fungoval,čo pochybujem,tak by to bránilo samovolnému vytekaniu vody z balastnej nádrže v dôsledku pretlaku spôsobeného nasatím vody.Tomu sa však dá zabrániť aj inak. Pokiaľ si si prečítal článok v RC revue 2/2009
tak si pochopil,že tento systém má svoje obmedzené možnosti a zázraky sa vo fyzike nedejúTobôž v ponorkovom modelárstvePokiaľ by si chcel skujtočne stabilnú ponorku,ktorá by sa samovolne nevynárala /časom/,priamo plávala a maketovo sa ponárala tak tu sa nevihneš zložitej elektronickej stabilizáci čo v tvojom prípade je zbytočné.Pokiaľ si postaviš ponorku a budeš s ňou jazdiť tak sám postupne začneš vylepšovať jej plavebne schopnosti..Skús napísať kam si pri stavbe pokročil,ako si sa rozhodol a hlavne by som odporúčal už začať.
Predseda
Zdravim predsedu casopis sem dneska koupil a je pravda co tu pisete.Pujdu cestou tlakove nadoby s cerpadlem. K me stavbe sem momentalne ve stadiu kdy vsehno umistujem do planu aby se tam vsechno veslo a aby se vaha roznesla pokut možno rovnomerne a asi přisti tejden zacnu s vyrobou formy trupu na olaminovaní.(bude to asi beh na dlouhou trat)
zkoušel jsem se zaregistrovat a udělal jsem chybu, no a teď mi to maily vrací jako nedoručitelné nemohuse s nimi spojitPřema píše:Inspirací by mohlo být i toto: http://www.sub-klub.euweb.cz
Pavel Daněk
Al khubar a Schnellboot S-100, ve stavbě
FUTABA 3PM 2,4GHz, 6EX 2,4GHz
Táto stránka je dlhodobo nefunkčnásas píše:zkoušel jsem se zaregistrovat a udělal jsem chybu, no a teď mi to maily vrací jako nedoručitelné nemohuse s nimi spojitPřema píše:Inspirací by mohlo být i toto: http://www.sub-klub.euweb.cz
Predseda
Denisdenis píše:Zdravim predsedu casopis sem dneska koupil a je pravda co tu pisete.Pujdu cestou tlakove nadoby s cerpadlem. K me stavbe sem momentalne ve stadiu kdy vsehno umistujem do planu aby se tam vsechno veslo a aby se vaha roznesla pokut možno rovnomerne a asi přisti tejden zacnu s vyrobou formy trupu na olaminovaní.(bude to asi beh na dlouhou trat)
Poprezeraj aj túto stránku.Máš tam aj riešenie ponorky,ktorú chceš stavať.http://pyerok.club.fr/home_EV.htm
Predseda
dík, to mne přesně napadlo, jen jsem to chtěl potvrdit,predseda píše:Táto stránka je dlhodobo nefunkčnásas píše:zkoušel jsem se zaregistrovat a udělal jsem chybu, no a teď mi to maily vrací jako nedoručitelné nemohuse s nimi spojitPřema píše:Inspirací by mohlo být i toto: http://www.sub-klub.euweb.cz
Predseda
Pavel Daněk
chci se zepta jelikos kamarad použil u jedne velke lodi olovene akumulatory a dokonce sem cetl ze se použivaji u ponorek i přes vetši vahu(možna to je plus u velkych ponorek), ma nekdo zkusenosti při použiti v ponorce.
Upozorňuji tě,že jsi opět mimo mísu-mimo téma vlákna,..... toto je opět několikrát probíráno i jinde na tomto fóru.Naposledy tě žádám,drž se tématu ;-(
Pokiaľ by si mal čas tak je dobré si pozrieť môj príspevok o pohone systémom A 123 na inom vlákne a tu môžeme pokračovať v diskusii nakoľko od vtedy som pokročil a značne vec zdokonalil.denis píše:chci se zepta jelikos kamarad použil u jedne velke lodi olovene akumulatory a dokonce sem cetl ze se použivaji u ponorek i přes vetši vahu(možna to je plus u velkych ponorek), ma nekdo zkusenosti při použiti v ponorce.
Predseda
Chtěl bych se zeptat jaký motor je namontován do čerpadla na ostřikovač ve Škodě 120. Lámu si hlavu s tím jaký použít regulátor. Samozřejmě tam mohu dát nějaký silný, ale rád bych to věděl.
Díky
Díky
nevím sice kolik amper motor bere, ale určitě by měl stačit regl kolem 10-15 A,
Pavel Daněk
K tomúto motoru som používal obojsmerný regulátor 25 A dnes sa nbevyrába a tak je možné použiť 28 A.
od rovnakého výrobcu.
Predseda
od rovnakého výrobcu.
Predseda
V tomto clanku sa spomina konkretne zubove cerpadlo ostrekovaca zo skody 120. Autor ho zrejme mal v ruke a pise mu odber okolo 2A. 28 amperovy regulator by bol zrejme dost predimenzovany. http://www.uboat.cz/modely/rcrevue/dil2.htm
Bohatě stačí DSYS 10A,odběr jsem měřil,odpovídá 2A na brzdě prsty.Než regl,lepší a levnější by byl přepínač + servo-diskuse je na jiném vlákně tohoto fora
http://www.mbari.org/auv/docking_vehicle-images.htm
hoši dobré informace o tom jak to vypadá u profesionálů
http://www.mbari.org/news/homepage/2005 ... g-auv.html
a zde další informace, já vím, že to je jen pohled, ale co kdyby se hodil ?
hoši dobré informace o tom jak to vypadá u profesionálů
http://www.mbari.org/news/homepage/2005 ... g-auv.html
a zde další informace, já vím, že to je jen pohled, ale co kdyby se hodil ?
Naposledy upravil(a) Ferda dne čtv dub 02, 2009 11:32, celkem upraveno 1 x.
FGH_Method
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29 Odpovědi
- 70117 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-