Prosím o pomoc při hledání podkladu na tuto loď. Jedná se mi především o knihu Captain Cooks Endeavour ze série Anatomy ships od K.Marqurdta. Vlastním polské plány na tuto loď a chtěl bych je zkonfrontovat s jinými podklady. Mohu na výměnu zapůjčit i plány jiných lodí .
J.Válek
Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Endeavour-pomoc při hledání podkladů
Re: Endeavour-pomoc při hledání podkladů
Zřejmě máš na mysli tuto knihu http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0851778968/. Ze stejné série mám Granado (a některé z II. sv.) a podle recenzí jsou všechny dělány stejně, takže:
1. Plán nečekej. Na rubu vnějšího obalu knihy je "cosi" v dost mizerné kvalitě. Uvnitř knihy také není stavební plán. Najdeš tam překreslené původní výkresy gen. plánu umístění žeber a teoretické křivky trupu.
2. Naopak zde najdeš spoustu (stovky) perfektních 2D a 3D náčrtků detailů trupu, výbavy i lanoví.
Pokud chceš loď stavět, rozhodně se kniha vyplatí. Základ trupu uděláš podle těch polských plánů a veškerou výbavu najdeš perfektně nakreslenou v knížce. Stačí trochu prostorové představivosti a stavební výkresy k jednotlivým dílům si načrtneš sám.
Radek
1. Plán nečekej. Na rubu vnějšího obalu knihy je "cosi" v dost mizerné kvalitě. Uvnitř knihy také není stavební plán. Najdeš tam překreslené původní výkresy gen. plánu umístění žeber a teoretické křivky trupu.
2. Naopak zde najdeš spoustu (stovky) perfektních 2D a 3D náčrtků detailů trupu, výbavy i lanoví.
Pokud chceš loď stavět, rozhodně se kniha vyplatí. Základ trupu uděláš podle těch polských plánů a veškerou výbavu najdeš perfektně nakreslenou v knížce. Stačí trochu prostorové představivosti a stavební výkresy k jednotlivým dílům si načrtneš sám.
Radek
P.S.: Tím chci říct, abys sis ji koupil, třeba přes Libris. 
Jo, souhlasím s Kartonistem, mám USS Constitution z téže série a je to stejné. Plán mizerný, detaily bohaté. A odkazy na Endeavour včetně repliky jsou v části Historické plachetnice - obecně, mezi loděmi 18. a 19. století. Hlodej!
Blijte přes zábradlí, PŘES ZÁBRADLÍ!
Děkuji za informace, knihu si určitě pořídím-lépe řečeno jednou jsem si ji už objednal a zaplatil, bohužel ID knihy mezitím zkrachovaly a já nemám ani knížku ani peníze a stále doufám , že to jsou slušní obchodníci a něco dostanu zpět - asi jsem najiva.
Také bych zde chtěl umístit fotky mého modelu Swift od Aeropiccoly, ale nějak se s tím nemůžu domluvit. Jsou k prohlídnutí v galerii na www.modelylodi.cz.
Také bych zde chtěl umístit fotky mého modelu Swift od Aeropiccoly, ale nějak se s tím nemůžu domluvit. Jsou k prohlídnutí v galerii na www.modelylodi.cz.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 7264 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ladous
-
- 37 Odpovědi