Tak jsem začal s obkládáním interieru. Jen na místech, kam si myslím, že by mohlo být vidět. U jedné "kajuty" jsou okna ze všech čtyř stran a u druhé ze dvou a ze shora světlík. Tak uvidíme:). Obložení je z ořechových lišt 0,5 x 5 mm, ty jsou z vlastních zdrojů (ale také mantua), jelikož dřevo ze stavebnice by asi nestačilo a podlaha je ze dřeva ze stavebnice "lime wood", takže asi limetka???
To jsem si mohl dovolit! Je možnost dvojího provedení prvního plaňkování, buď v tomto lime wood nebo z balsových lišt. Výrobce dodává oba druhy dřeva a doporučuje balsu, tak poslechnu.
zkusil jsem oplaňkovat i část vnějšku, kam by byl po přilepení paluby a oplaňkování špatný přístup. Ořechové lišty 0,5 x 6mm (ze stavebnice)
Zde je vidět zatím první chyba! Druhé žebro se asi nějak nepovedlo:(. Spodní část mám podle plánů dobře, ale vrchní je asi o 4mm kratší než je potřeba. Musel jsem ho nastavit kousky překližky, aby přední paluba dosedla na všechna tři žebra. Některá žebra jsou zhruba do poloviny nařezána, protože po dokončení oplaňkování přijdou pryč.
Pohled na celek