Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

HMS Bounty od temnenebe

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Severan

Re: HMS Bounty od temnenebe

Příspěvek od Severan »

Chce si to rozmyslet, jaký postup zvolíš a podle toho volit materiál, jest-li budeš dělat obšívku jednoduchou nebo 2-jitou. První třebas smrk nebo balza, druhá dýha - vhodná je třebas hruška, ořech či třešeň. Nebo jen jednu vrtsvu, opět použít třebas masiv hrušku. Spousta věcí se dá objednat na netu a nebo navštívit matičku Prahu :O) Jinak na netu jsou i obchody, kde lze zakoupit stavební materíál, ale jak už tu někdo uváděl, mnohdy to vyjde dráž, než stavebnice sama.

Na http://www.drydockmodels.com/planking/ najdeš podrobnější informace, jak zhotovit obšívku.

Severan
temnenebe

Příspěvek od temnenebe »

Na tom odkazu jsem již byl několikkrát a vždy na něčí radu objevují stále nové věci, je to úžasný web, který ukazuje um lodních modelářů. To jsou věci, až mě vylézají oči z důlků, fantastické, nedovedu si představit, že bych to všechno měl zvládnout, to je přímo neskutečné. Z rodiny jezděj do Prahy pravidelně, tak si určitě nechám pro začátek, něco přivézt.
Severan

Příspěvek od Severan »

temnenebe píše:Na tom odkazu jsem již byl několikkrát a vždy na něčí radu objevují stále nové věci, je to úžasný web, který ukazuje um lodních modelářů. To jsou věci, až mě vylézají oči z důlků, fantastické, nedovedu si představit, že bych to všechno měl zvládnout, to je přímo neskutečné. Z rodiny jezděj do Prahy pravidelně, tak si určitě nechám pro začátek, něco přivézt.
Tak si představ, že to zvládneš - pozitivní myšlení.

Severan
mitom

Příspěvek od mitom »

Všimol som si, že Bounty je aj v ponuke od JoTiKy. Nejdem robiť reklamu na túto stavebnicu, lebo viem aké odpovede by nasledovali - je drahá. S tým súhlasím. Ale na ich stránkach začali zverejňovať aj návody na stavbu a na tie chcem upozorniť. Z tých by sa dalo tiež niečo použiť pri vlastnej stavbe. Hlavne časť identifikácie dielov.
Zlá správa ale je, že Bounty tam zatiaľ nie je... Takže jedine čakať, kedy a či vôbec ju tam dajú.
http://www.jotika-ltd.com/Pages/1024768 ... _Front.htm
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“