Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Royal Caroline
Re: Royal Caroline
Vůbec nerozumím tomu jak tohle děláte. Neskutečná práce, opravdu. Vždy se těším na MoNaKo jestli bude svítit topic Historické plachetnice. Super (y)
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Díky za slova chvály. Jsem rád, že mohu přinášet radost i ostatním modelářůmTomHlach píše:Vůbec nerozumím tomu jak tohle děláte. Neskutečná práce, opravdu. Vždy se těším na MoNaKo jestli bude svítit topic Historické plachetnice. Super (y)
Dokončeno zábradlí pro stěžňové koše.

po dlouhé době jsem se dostal k fóru...
nádhera, to je tak jediné slovo, co mne napadlo
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Díky za pochvalu.JanVar píše:po dlouhé době jsem se dostal k fóru...
Pomaličku se posouvám dopředu - výroba kování pro košové deadeyes, úprava horních částí stěžňů.

Pokračuji detaily stěžňů - obojky (collars).

Tak jsem se pustil do motání lan a po cca týdnu intenzivní práce (přesně 27 hodin čistého času) mám hotovo. Na modelu bude použito celkem 9 různých tlouštěk z toho 7 jsou motaná lana + 2 základní nitě, ze kterých jsou lana motána. Celkem to představovalo namotat cca 220 lan různých tlouštěk (teď děkuju bohu, že jsem investoval již dříve čas do zhotovení ropewalku s motorky, bez toho bych se z toho asi zbláznil
).

Konečně jsem po čase kompletně dokončil spodní části stěžňů.

Pokračuji výrobou středních částí stěžňů (topmasts) a ohlávek (caps).

Dalších pár fotek z průběhu stavby - čelen, čelenová čnělka, přední a zadní vlajková žerď.

Dokončeny košové a brámové čnělky, stěžně jsou tím pádem více méně hotovy, zbývá na ně umístit různá "pomocná" lana, která by se težko osazovala přímo na modelu.

HUŠ POTVORO....
jsem se po dlouhé době kouknul na tvoji práci a je mi z toho zle... ještě jsem nedodělal ani základní trup a ty takhle...
no snad už zase bude doba, kdy budu moct pokračovat na mojem "rádoby" modelu
prostě nádhera, nemám slov.
jsem se po dlouhé době kouknul na tvoji práci a je mi z toho zle... ještě jsem nedodělal ani základní trup a ty takhle...
no snad už zase bude doba, kdy budu moct pokračovat na mojem "rádoby" modelu
prostě nádhera, nemám slov.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Po delší přestávce pár fotek z dokončení výroby ráhen.

už se těším, až konečně představíš hotovou loď...
Tak Pandoru jsem uložil k zimnímu spánku a nyní věnuji maximum času na dokončení Royal Caroline. Přestože je již většina dílů hotova, zbývá ještě spousta práce na plachtách a kompletním lanoví. Začal jsem zvolna přípravou bloků a pomocných lan na čelenu.

Vidím, že pečlivě omotáváš, budou takové všechny kladky?
Petr
Petr
Většina kladek (alespoň těch větších) bude připevněna pomocí omotávaných lanek.
Čelen je připevněn k trupu. Pár fotek z instalace čelenového ovazu a kladek.

Čelen je připevněn k trupu. Pár fotek z instalace čelenového ovazu a kladek.

- petr hájek
to je prostě nádhera....nevím jestli jsi to už nepsal ale čím zlatíš?
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
Díky - na zlacení je použita zlatá barva Liquid Leaf.
Dokončeny práce na lanoví na čelenu - vodní stěh (bobstay), čelenové úpony (bowsprit shrouds), úpony otěžového výložníku (boomkin shrouds), obojek (?) hlavního stěhu (main stay collar).

Dokončeny práce na lanoví na čelenu - vodní stěh (bobstay), čelenové úpony (bowsprit shrouds), úpony otěžového výložníku (boomkin shrouds), obojek (?) hlavního stěhu (main stay collar).

Doplněna zdvihová lana na stěžně.

- petr hájek
to co tu předvádíš je učebnice MODELAŘINY ............ bezesrandy.... měl bys to zkusit dát na papír a vydat jako klidně brožované nicméně opravdu použitelné vzdělávací medium.....pro dnešní tiskokuličkáře je to v nedostižných dálavách , ale přece jen by to chtělo více modelářů jako jsi ty.
- Pepa Darvaš
A nebo udělat stavebnici
- petr hájek
to by bylo super ale nikdo by to nezaplatil vtéto kvalitě.....znám to ...z jiných oborů modelařiny....Pepa Darvaš píše:A nebo udělat stavebnici
Díky za pochvalu, ale na výuku modelařiny jsou tu jiní "mistři svého oboru" (např. petrricek - díky Petře za morální podporu a spoustu užitečných rad
).
Dokončil jsem instalaci úpon (shrouds). Použitá dead eyes nejsou příliš ideální - žlábek pro lano je příliš velký a lano je tam docela utopené. Taky se zde projevily dílčí nedostatky v motání lan (lana jsou málo utažená a dost se protahují při napínání). Ale jinak to docela ujde.

Dokončil jsem instalaci úpon (shrouds). Použitá dead eyes nejsou příliš ideální - žlábek pro lano je příliš velký a lano je tam docela utopené. Taky se zde projevily dílčí nedostatky v motání lan (lana jsou málo utažená a dost se protahují při napínání). Ale jinak to docela ujde.

Dokončil jsem výrobu "myší" na spodní stěhy. Je to docela pracné, ale výsledek nevypadá vůbec špatně.

Stěhy (včetně "příslušenství") jsou hotovy a nainstalovány na model.

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek