Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Soleil Royal - Heller 1 : 100
- Krčmář Zdeněk
Re: Soleil Royal - Heller 1 : 100
Před časem jsem začal se stavbou tohoto plastikového modelu. Protože je téma již na jiném fóru posílám jenom odkaz http://modelforum.upce.cz/forum/viewtopic.php?t=4473
Vítám mezi námi dalšího odvážlivce.
Na tuto stavbu jsem se díval na tom fóru, kde to prezentuješ, podle mě jedním slovem: paráda.
Na tuto stavbu jsem se díval na tom fóru, kde to prezentuješ, podle mě jedním slovem: paráda.
- Krčmář Zdeněk
Děkuji Pavlovi za přivítání. Doufám , že se model bude líbit
- Krčmář Zdeněk
Přidal jsem pár foteček...
Až jsem se zakuckal, když jsem se na to díval. Moooc pěkné. Tohle dělat ve dřevě. 
Ahoj, na modelupce píšeš, že u stavebnice je nějaké udělátko na pletení zábradlí, mohl bys sem hodit fotky? Docela by mě to zajímalo.
Díky, Pavel
Díky, Pavel
Ahoj,
díval jsem se na tvoje příspěvky u plastikářů.
Mám několik dotazů (připomínek?).
1, lana jsou ve stavebnici nebo home made?
2, možná se pletu, ale není tam až moc barev lan ?
3, možná se pletu, ale nemají být provazové žebříky z černých lan (napuštěná dehtem)?
Hlavně se těším na vyvrcholení proplétačky lan na palubě
Pavel.
díval jsem se na tvoje příspěvky u plastikářů.
Mám několik dotazů (připomínek?).
1, lana jsou ve stavebnici nebo home made?
2, možná se pletu, ale není tam až moc barev lan ?
3, možná se pletu, ale nemají být provazové žebříky z černých lan (napuštěná dehtem)?
Hlavně se těším na vyvrcholení proplétačky lan na palubě
Pavel.
- Krčmář Zdeněk
Ahoj Pavle, takže nitě ze stavebnice se použít vzhledem k jejich "chlupatosti! použít nedaly, čili jsem je nakoupil Ano jsou tam celkem tři odstíny okru a tři průměry Nevím, ale myslím si, že i na skutečných lodích nebyly všechny lana stejná.A třetí otázka- ano lana jsou zatím šedá, dehet použiju až je napnu pak budou napuštěna černou barvou Gunze
No, a na to vyvrcholení se těším taky, pokud se ho dožiju. Takže zatím se měj

No, a na to vyvrcholení se těším taky, pokud se ho dožiju. Takže zatím se měj
K tomu ještě podotázky.
Můžeš napsat jaké nitě jsi nakoupil, popř. jak upravil? Ve švadlence jsem narazil jenom na "chlupaté" nitě. S bavlnou v dnešní přetechnizované době je problém (prý se už nitě z bavlny takřka neprodává) a jediná polyesterová niť bez chlupů je taková jakoby kluzká (nedrží uzel). Takže jsem zatím použil polyesterové nitě které jsem "oddepiloval"
voskem. Potom ale nevím jak by šli napustit barvou. Chirurgické nitě mám zase polyesterové, bavlněné se už taky skoro nepoužívají.
K odstínům béžové: asi budeš mít pravdu, mě hlavně zajímalo jestli to je cílený záměr.
K průměrům lan: jak je pleteš? Ručně? na Ropewalku?
Myslím, že tohle by mohlo zajímat více "stavitelů", protože tvoje lana jsou jak dětská prdelka.
Pavel
Můžeš napsat jaké nitě jsi nakoupil, popř. jak upravil? Ve švadlence jsem narazil jenom na "chlupaté" nitě. S bavlnou v dnešní přetechnizované době je problém (prý se už nitě z bavlny takřka neprodává) a jediná polyesterová niť bez chlupů je taková jakoby kluzká (nedrží uzel). Takže jsem zatím použil polyesterové nitě které jsem "oddepiloval"
K odstínům béžové: asi budeš mít pravdu, mě hlavně zajímalo jestli to je cílený záměr.
K průměrům lan: jak je pleteš? Ručně? na Ropewalku?
Myslím, že tohle by mohlo zajímat více "stavitelů", protože tvoje lana jsou jak dětská prdelka.
Pavel
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 5716 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od petr hájek
-