Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Royal Caroline
Re: Royal Caroline
To jsem nezkoušel. Pokud jsem to správně pochopil, tak se jedná o nastříkání barvy přes nějakou šablonu. U takto "jednoduchých" vlajek by to možná šlo, ale pokud by byla potřeba zhotovit vjaku s nějakým složitějším vzorem, asi by to byl už problém. I tak se domnívám, že by mohly vzniknout problémy s nedokonalým přilnutím masky k podkladu a tím i možný vznik "podstříknutí" pod masku. Opravdu nevím, nemám s tím žádné zkušenosti. Možným řešením by také byl tisk pomocí barevné laserové tískárny, ta má přeci jen o něco lepší způsob podávání papíru a tím i lepší možnosti soutisku (navíc má výhodu, že barvu "zapeče" do podkladu, což inkoustová tiskárny neumí).
když tisknu něco na výrobu tištěných spojů, tak nejdřív to vytisknu na papír a pak na ten samý papír přilepím páskou fólii na místo podle už předtištěného vzoru a pošlu znovu do tiskárny. Docela dobře to pak sedne. Ale je to dáno přesností a kvalitou tiskárny.
Jakou látku používáš? Nerozpíjí se to? Odolnost proti vodě asi řešit nemusíš....
Jakou látku používáš? Nerozpíjí se to? Odolnost proti vodě asi řešit nemusíš....
Tak nějak to v podstatě dělám, ono asi největší problém není sesadit motiv správně na papíru, problém bude nejspíše v ne dost dobře reprodukovatelném průchodu papíru tiskárnou.
Ještě odpověď na Tvé dotazy - na výrobu vlajek používám stejnou látku jako na plachty, tedy slabý bavlněný batist, problém s rozpíjením barvy při tisku jsem nezaznamenal, tisk je poměrně dobře ostrý.
K tej tlači ešte jedna poznámka:
Máš skúsenosť s tou tlačiarňou na ktorej si to tlačil ohladne stálosti farieb? Ja napr. mám atramentovú HP Photosmart s originálnymi HP tonermi a aj tak mi po nejakej dobe farby vyblednú (hlavne červená) a fotka je do zelena. To len aby si po 2 rokoch nerobil vlajky znovu...
Preto by som sa tiež prikláňal k maskovaniu a striekaniu.
Máš skúsenosť s tou tlačiarňou na ktorej si to tlačil ohladne stálosti farieb? Ja napr. mám atramentovú HP Photosmart s originálnymi HP tonermi a aj tak mi po nejakej dobe farby vyblednú (hlavne červená) a fotka je do zelena. To len aby si po 2 rokoch nerobil vlajky znovu...
Preto by som sa tiež prikláňal k maskovaniu a striekaniu.
Používám tiskárnu HP Desk Jet, takže ta situace s blednutím barev bude asi podobná. Ale ono i v reálu u skutečných vlajek dochází k postupnému blednutí, takže bych v tom zase takový problém neviděl.
Hotové vlajky jsem lehce přestříkl lakem ve spreji, natvaroval a nechal zaschnout. Zbývá je umístit na model.

Vidím, že finišuješ, už se těším, jak si v pátek Carolinu prohlídnu v Hradci.
Tak vlajky jsou umístěny na modelu a tím je model v podstatě hotov a připraven na cestu do Hradce Králové.

- petr hájek
Pre zaujimavost, v poslednom cisle casopisu Modelwerft 2015/6 je na piatich stranach popis stavby modelu tejto lode....
Parádní práce, klobouk dolů.
Vlajky vypadají velmi dobře, jen vlají na špatnou stranu, řekl bych. Vlajky vždycky vlají po větru, takže pokud vyloženě nevisí za bezvětří, měly by vlát jinam než dozadu, protože plachetnice přímo proti větru, který je pohání, neplují.
Je mi jasné, že budu zase za hnidopicha, který jen kritizuje, ale tuhle připomínku jsem si nemohl odpustit.
Vlajky vypadají velmi dobře, jen vlají na špatnou stranu, řekl bych. Vlajky vždycky vlají po větru, takže pokud vyloženě nevisí za bezvětří, měly by vlát jinam než dozadu, protože plachetnice přímo proti větru, který je pohání, neplují.
Je mi jasné, že budu zase za hnidopicha, který jen kritizuje, ale tuhle připomínku jsem si nemohl odpustit.
- old_Mr_Grim
Krásná práce, těžkej obdiv a čelist vláčím po zemi.
Gratulace ke špičkovému modelu a šikovným rukám.
Gratulace ke špičkovému modelu a šikovným rukám.
Díky všem
. Musím se "skromně" pochlubit, že první moje účast na Mistrovství ČR skončila ziskem bronzové medaile, což je ocenění, kterého si velmi vážím a je to pro mě hnací motor pro další modelářskou práci. Model je už umístěn na čestné místo do vitríny a jakmile se trochu zotavím z úspěchu, pustím se s chutí do pokračování Pandory.
O chybném umístění vlajek samozřejmě vím a bylo to tak provedeno více méně záměrně. Vzhledem k poměrně komplikované takeláži v zadní části bylo pro umístění zadní vlajky do správného směru poměrně málo místa a i protože plachty jsou také více méně "splihlé", zvolil jsem variantu bezvětří
.

O chybném umístění vlajek samozřejmě vím a bylo to tak provedeno více méně záměrně. Vzhledem k poměrně komplikované takeláži v zadní části bylo pro umístění zadní vlajky do správného směru poměrně málo místa a i protože plachty jsou také více méně "splihlé", zvolil jsem variantu bezvětří

- petr hájek
blahopřeji k výsledku je to krásná práce , tohle prostě neumím a obdivuji tvé umění.
pokud ti to nevadí napiš co se tolik nelíbilo v hodnocení aby i ostatní viděli jak se co projeví a soutěži.... já bych to docela rád věděl i když soutěžit v podobném stylu jako ty nikdy nebudu.
pokud ti to nevadí napiš co se tolik nelíbilo v hodnocení aby i ostatní viděli jak se co projeví a soutěži.... já bych to docela rád věděl i když soutěžit v podobném stylu jako ty nikdy nebudu.
Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
I já se připojuji s gratulací. První soutěž a hnedle medailové umístění - klobouk dolů. Když ale vezmu v potaz kvalitu Tvojí práce, není co se divit 
Zárověň bych se přidal k dotazu Petra Hájka, pokud to tedy komise sudích vůbec ventiluje a pokud to Tobě nečiní problém.
Zárověň bych se přidal k dotazu Petra Hájka, pokud to tedy komise sudích vůbec ventiluje a pokud to Tobě nečiní problém.
no, příští rok to bude stříbrná a za dva roky zlatá. "C"čka, to je něco jako krasobruslení, i páni rozhodčí si musí zvyknout na novou tvář a nový model a překonat odpor, že k nim leze někdo nový a velmi dobrý a tedy může narušit zaběhané pořádky.marsalv píše:Díky všem. Musím se "skromně" pochlubit, že první moje účast na Mistrovství ČR skončila ziskem bronzové medaile, ....
Dostal jsi 91 bodů od Holana, toho si važ, ten pán ví o čem je řeč. Zbytek bodování je to "krasobruslení", a to chce čas.
Díky všem za gratulace
.
Hodnotí se podle pravidel Navigy, hodnotí se provedení, dojem, rozsah, shodnost se stavebními podklady. Přesné body v jednotlivých bodovaných oblastech nevím, ale domnívám se, že dost bodů mi bylo strženo právě za shodnost se stavebními podklady (např. neprovedené kolíkování planěk trupu, neodpovídající uspořádání prken paluby, ozdoby ze stavebnice).
Hodnotí se podle pravidel Navigy, hodnotí se provedení, dojem, rozsah, shodnost se stavebními podklady. Přesné body v jednotlivých bodovaných oblastech nevím, ale domnívám se, že dost bodů mi bylo strženo právě za shodnost se stavebními podklady (např. neprovedené kolíkování planěk trupu, neodpovídající uspořádání prken paluby, ozdoby ze stavebnice).
Gratuluji k bronzové medaili, jen si vůbec nedokážu představit, jak musí vypadat "zlatý" model. 
Má pomalu se rozrůstající flotila:
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Dokončené: USS Fletcher destroyer (1/144), Schnellboot S-100 (1/35), DGzRS Hermann Marwede (1/72), ACL Honesty (1/100)
Rozestavěné: Smit Houston (1/200), HMCS Snowberry (1/72), Schnellboot S-100 (1/72), HMAS Armidale (1/50), Watergeus (1/40)
Tak to je velice jednoduchý. Najdeš ho tady:
http://www.petrmodelships.cz/l-aurore.html
http://www.petrmodelships.cz/l-aurore.html
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek