Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Pravidla vkládání příspěvků do této sekce

Zaměřeno na konkrétní historické plachetnice a stavbu jejich modelu.
Odpovědět
pavelst

Re: Pravidla vkládání příspěvků do této sekce

Příspěvek od pavelst »

Pravidla pro vkládání příspěvků do této sekce jsou tato:

1, konstruktivní příspěvky jsou vítány.
2, destruktivní příspěvky nejsou vítány.
3, chválit můžete tady, negativní projevy si nechte na SZ.

Můžete vložit vlákno o stavbě modelu historické plachetnice.
Je jedno jestli se jedná o statický nebo plovoucí model.
Je jedno jestli stavba probíhá ze dřeva, papíru, plastu nebo jiného materiálu.
Pokud jste špičkový modelář, ostatní se rádi přiučí.
Pokud nejste špičkový modelář, klidně přiložte Vaši stavbu.
Pokud jste začínající modelář, klidně přiložte Vaši stavbu, ostatní rádi poradí.

pavelst
Keba

Příspěvek od Keba »

Pánové ještě bych Vás poprosil o dodržování jednoho pravidla. Nedávejte do příspěvků zbytečně velké obrázky.

Proč ?
1) roztahuje to zbytečně diskusi do stran
2) zabírají zbytečně místo na FTP

Myslím, že by bohatě stačilo, když bude mít obrázek
max. velikost 640 x 480px.
Kdo bude chtít z nějakého důvodu větší, může si originál vyžádat u autora snímku.

Díky za pochopení.
Keba
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
Keba

Příspěvek od Keba »

Ještě bych Vám doporučil jednu věc. Pro každý model dávejte jména obrázkovým souborům jedinečná, jinak se z toho zachvilku "opupínkujete".
Např.:
Jotika_0001.jpg
Jotika_0002.jpg
Jotika_0003.jpg

a tak postupně dál. MoNaKo-CC si sice přidá předponu "u_", ale řazení zůstane zachováno.
Proč ?
Obrázková galerie MoNaKo-CC třídí názvy souborů podle abecedy a pokud se do ní někdo podívá a pak chce si třeba proghlídnout všechny obrázky k danému modelu, půjdou mu hezky zasebou. Když musí skákat sem a tam jak blecha, tak se na to zachvilku vyprdne. Bude to přehlednější i pro vás.
Jména souborů volte jednoduchá, bez mezer, diakritiky a pod. Je to jednoduší, přehlednější a FTP s tím nemá problémy.

Příklady:
Takto ANO: HMS_ZlataLan_0001.jpg
Takto NE!: H.M.S. Zlatá Laň 0001.jpg
Prosím Vás, hlavně mi nepište, že ten název lodě je blbě ! Napsal jsem co mě právě napadlo! :D
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Vysvětlím to na příspěvku USS Essex / plaňkování 2.

Žádoucí a tudíž příspěvek vhodný do diskuse je např. tento: to plaňkování je špatně. Špatný materiál a na přídi je potřeba jinak rozvrhnout lišty, díky tomu se ti dělají "schody" mezi lištami. Potom není potřeba tolik tmelit. Já jsem to řešil takto - viz foto.

Nežádoucí a tudíž příspěvek nevhodný do diskuse ale spíš do SZ je např. tento: "Ty d....., když to neumíš, tak se na to v.... a běž řadši do hospody a mezi nama se neplantej"

Bohužel se občas najdou lidé kteří nechápou, že každý není špičkový modelář jako oni a že někdo se spíš snaží dělat modelařinu pouze pro radost. I když výsledek není to pravé ořechové.

Pavel Šťastný
Peta_V

Příspěvek od Peta_V »

Tak svoje příspěvky jsem upravil podle pravidel. Tedy alespoň doufám. Moc v tom nevyznám, tak doufám, že jsem neudělal opět něco špatně. Popř opět upravím. :D
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Pánové,
to si vážně myslíte, že je nutné za každým nově přidaným příspěvkem o probíhající stavbě jen chválit autora (možná i další info nesouvisející s daným tématem)? K tomuto účelu přece slouží SZ, nebo se mýlím?
Jinak skutečně smekám před všemi, kteří se do stavby statických modelů historických plachetnic pouštějí. U mně mají za jedna :P.
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
kartonist

Příspěvek od kartonist »

Pánové,
to si vážně myslíte, že je nutné za každým nově přidaným příspěvkem o probíhající stavbě jen chválit autora (možná i další info nesouvisející s daným tématem)? K tomuto účelu přece slouží SZ, nebo se mýlím?
Mám pocit, že až tak moc nechválíme. Zkus pro srovnání mrknout třeba na Karnobau.de. Tam někdo zmačká kousek novin velikosti špendlíkové hlavičky a následuje potlesk všech přítomných. :)
Mám-li mluvit za sebe, zatím posílám výběr nejlepších fotek za uplynulý rok stavby. Až se dostanu k současnosti, tj. takeláži, myslím, že nadšení opadne a začnou se rešit chybky a návrhy na úpravy. A i tom by toto fórum mělo být.
Co se týká dalšího infa, tak např. ohýbačka lišt je jedna z nejzásadnějších pomůcek a ačkoliv teď zrovna nikdo neplaňkuje, určitě se k tomu dostane. Je pravda, že trošku zasahuje třeba do "Vybavení dílny", ale sem se hodí líp.

(A teď očekávám hromadu kritických odpovědí na můj příspěvek. :))
pavelst

Příspěvek od pavelst »

Pánové,
Zatím tady příspěvků o probíhající stavbě moc nebylo, zatím to jsou spíš shrnutí rozdělané stavby tak abychom se dostali k současnému stavu. Takže "postupy" tady rozebírany taky nebyli, nicméně z tvého příspěvku cítím trochu sarkasmu. Pokud se ti některý postup, řešení, provedení (prostě cokoli) nelíbí, stačí to "konstruktivně" okomentovat.

Jinak já skutečně smekám před těmi (a doufám že jich bude víc), kteří i přes znalost "české povahy" našli odvahu svoji stavbu modelu ukázat bez ohledu na to jaké to vyvolá reakce.

Pavel Šťastný
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Historické plachetnice - rozestavěné“