Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

RC soupravu

Je možné podávat jen soukromé inzeráty, jejichž obsah se týká modelářství.
benja

RC soupravu

Příspěvek od benja »

dobrý den,jako začátečník mám prosbu
sháním nějakou rc soupravu čili(má představa)vysílač+přijímač a v ideálním případě ještě i nějaké to servo eventuelně i nějaký regl(nebobo poradit jaký regl k danéme setu ideálně naroubovat.
postavil jsem už artura i naxose,ale pouze jako statické modely do vitríny.nyní se k mé osobě dostalastavebnice lodi falke a já se rozhodl jí rozpohybovat a dodat tak tomuto odvětví pro mě dosud nepoznaný další rozměr.čili budu rád za každou radu nebo odezvu,ale pokud má někdo nějakou starší nepoužívanou ale funkční rc soupravu.. ideálně i s nějakým použitelným servem nebo reglem budu jedině rád.samozřejmě vím že jsou tady jedinci kteří mají doma vše,nezlobil bych se ani kdyby někdo poradil anebo rovnou dodal komplet sadu včetně motoru..děkuji za reakce, a odpovědi,jsem siceš vydělávající člověk avšak laik a nerad bych naletěl a kupoval soupravy za tisíce(finanční stranka věci není problém)jen jde o to že nepotřebuji nic náročného.děkuji Adanm Čermín
petr hájek

Re: RC soupravu

Příspěvek od petr hájek »

Zkouším věci dělat jinak.I když si občas nas... do bot!
benja

Příspěvek od benja »

nuže přihodil jsem a když jsem byl už na tom aukru,mrknul jsem se i na ta serva,avšak nevím našel jsem v nabídce jak standartní tak i mikro servo..jde mi o to které by bylo vhodnější,respektive abych nenarazil na problém při zapojení s příjímačem(konektorově...)směl bych tě Petře poprosit o malinko času jestli by jsi mrkl i na tohle? děkuji.nechci to tady"zasírat" OTéčkem takže budu rád i za PéeMko.Děkuji Adam čermín
petr hájek

ahoj
mikro servo bývá už dost slabé a spíš bych koukal na mini , to kormidlo není hydrodynamicky vyvážené tudíž se přece jen do té plochy opírá větší síla na větší páce od hřídele . na zapojení není nic moc ke zkažení v konektoru je + uprostřed a po boku má na jedné straně - a na druhé signálový vodič ten je oranžový nebo bílý občas i žlutý na přijímači je to bud nakreslené, nebo se podívej do krabičky na připojení konektorů pro serva na jedné straně budou všechny konektory spojené , uprostřed také tak to je +a- a pak tam je každý kolíček napojen zvlášt a to jsou signálové.
Dnes už jsou snad všechny soupravy takto osazeny dřív byla vyjímka v soupravách SANWA které měly +a- opačně, ale to už je tak 10-20 let zpět
pokud pošleš odkaz kouknu na to a dám vědět .
msob

Příspěvek od msob »

Ahoj

to rádio z aukra - to jsou vyhozené peníze. FM systém, mechanické triny, žádná paměť pro modely, možnosti nastavení minimální, jen 4 kanály.
A hlavně!!!
Obecně platí, že rádio z druhé ruky kupovat jen od prověřeného a nejlépe osobně známého prodávajícího (nebo na doporučení dobrého známého). Nikdy totiž neznáš u neznámého prodejce historii co se s tím rádiem stalo a ve výsledku tě to může přijít docela draho.

Takže druhá obecně platná poučka v RC modelářské branži - můžu šetřit na materiálu nebo na modelech, ale nikdy ne na rádiu. Totiž model ojezdíš, utopíš, omrzí se ti, zalíbí se ti a postavíš nový, ale rádio, přijímače a příslušenství (serva, regly apod) ti zůstanou. Navíc pokud pro tebe není až tak finanční problém, tak kup novou soupravu se zárukou v kamenné prodejně a máš vystaráno na spoustu let dopředu. V dnešní době navíc kupovat rádio na FM systému znamená do budoucna problém s krystaly - už teď se docela ztuha shánějí. Takže raději volit WiFi systém. Opravdu výborná je TURNIGY 9X - cena LOW END, možnosti HIGH END rádia. 9 kanálů - dneska to připadá jako naprostá zbytečnost, ale velmi brzy se ukáže, že každý kanál navíc je potřeba.

I tady platí, že nejsme tak bohatí, abychom si kupovali laciné věci.

Takže doporučuju na elektronice nešetřit, protože to je investice do budoucna. A navíc - když se ukáže, že tě to s RC nebaví, tak to rádio z aukra už neprodáš, kdežto tu Turnigu s WiFi systémem vcelku v pohodě ano.

Přeber si to jak uznáš za vhodné.

Přeju pěkný den.

P.S. Jen pro info - já sám mám OPTIC 6 na WiFi (ASSAN) a MULTIPLEX Royal Pro 9 na WiFi (Jeti Duplex). Obojí kupované nové, včetně VF modulů.
MoNaKo I, CARIBIC, RARACH, SC B2, SC B3, SMIT BISON
a potom už jenom letadla:
EXTRA 300S na 30ccm, FW 190 na 15ccm, SuperZoom na stříďák, ...... atd
petr hájek

no nejde to nereagovat,
poslední nové rádio z obchodu jsem koupil pro sebe v roce 1988 v současnosti mám rádií 5 po prodeji dalších 2 a darování toho prvního-dvoukanálového.......
pro osahání Rádiového řízení uplně stačí to nejlevnější FM rádio, krystaly běžně koupím v Hradeckém obchodě s krystaly a to pro jakýkoli typ rádia i prehystorického,
zatím jediné NOVÉ rádio na wifi jsem kupoval pro zákazníka a byl to 6 kanál z číny za necelý litr.
Další wifi rádia jsem měl ve vrtulnících a žádné odchylky at v dobrém či špatném smyslu slova oproti stejným vrtulníkům s FM rádiem jsem nepozoroval. podotýkám že všechny byly bazarové a na 100% funkční.
P.S. jen pro info - provozuji OPTIC 6 na syntézovém modulu 40mHz se syntézovým přijímačem od CORONA 8kanál a též nemám problém s hledáním kanálu pro provoz ( ten Optic jsem dostal s tím, že nedrží pamět modelů..... tento problém se přestal projevovat poté co jsem začal nabíjet aku uvnitř vysílače)......
msob

Příspěvek od msob »

petr hájek píše:no nejde to nereagovat,
poslední nové rádio z obchodu jsem koupil pro sebe v roce 1988 v současnosti mám rádií 5 po prodeji dalších 2 a darování toho prvního-dvoukanálového.......
pro osahání Rádiového řízení uplně stačí to nejlevnější FM rádio, krystaly běžně koupím v Hradeckém obchodě s krystaly a to pro jakýkoli typ rádia i prehystorického,
zatím jediné NOVÉ rádio na wifi jsem kupoval pro zákazníka a byl to 6 kanál z číny za necelý litr.
Další wifi rádia jsem měl ve vrtulnících a žádné odchylky at v dobrém či špatném smyslu slova oproti stejným vrtulníkům s FM rádiem jsem nepozoroval. podotýkám že všechny byly bazarové a na 100% funkční.
P.S. jen pro info - provozuji OPTIC 6 na syntézovém modulu 40mHz se syntézovým přijímačem od CORONA 8kanál a též nemám problém s hledáním kanálu pro provoz ( ten Optic jsem dostal s tím, že nedrží pamět modelů..... tento problém se přestal projevovat poté co jsem začal nabíjet aku uvnitř vysílače)......
booože... ty to vidíš...

Ufoune - víš co je paradox? Že když téměř totéž, co já, tedy že lépe nakoupit kvalitní a novou elektroniku, ve vedlejším vlákně napsal někdo jiný, tak tě to nechá chladným. Když napíšu svůj názor - opakuji, že se jedná pouze a jen o můj názor, tak se naježíš a hned reaguješ a dáváš mínus :-D :-D :-D

Zkus prosím racionálně a bez emocí zhodnotit možnosti a výkony toho aukrového rádia, proti nové TGY 9X s WiFi modulem.

P.S. - pokud bys četl pozorně, tak bys věděl, že jistou zkušenost s RC už "benja" má z aut - tedy prvotní "osahání" již proběhlo :-)

Pěkný den přeju.
SH

Příspěvek od SH »

Sobe, nechci se plést do vaší učené disputace, ale trochu to moc hrotíš. U letadel, které taky lítáš, máš 1000% pravdu, ale u lodí?

- pokud nejezdíš soutěže a nějaké skupinové předváděčky, tak ani krystalové FM rádio není problém. A většinou ani ty soutěže nejsou problém... Osobně, i když mám víc párů krystalů. tak jsem je měnil naposledy tak před 5-8 lety... jednou na nějaké předváděčce. Naopak, pokud by chtěl zkusit ponorky, tak WiFi je problém... :)

- ano, to rádio nemá paměti, mixy všeho se vším, má mechanické trimy... no a? Kluci v kroužku mají počítačové rádia a kromě reverzu na nich nenastavovali snad ještě nic. Já mám nastavenou ješte superhitech vychytávku - nastavený ještě dual rate....

- koupil jsem taky už dost rádií z bazaru nebo druhé ruky pro kluky.... jediný problém bývá se stavem baterek. Což se dá předpokládat. Konec konců - když jsem kupoval NOVÁ rádia, byly v něm vadné packy taky... u dvou byl vadný rovnou, u dvou odešel v krátké době... takže to vyjde nastejno.

Jak říkám, u letadel máš naprostou pravdu - tam nejde jen o model ale i o zdraví, ale u lodí, notabene u něčeho jako je Falke bych to moc neřešil. Jasně nová je lepší, Turnigy je na to co umí za facku, ale je otázka jestli to vůbec kdy využije. A jestli to bude "někdy" tak do té doby můžou být kondenzátory v té turnigy v takovém stavu, že takle FMka bude proti ní etalonem spolehlivosti.
Taky je otázka cena - víc jak těch 500- přihozených 550 Kč bych nedal. To se pak vyplatí koupit nové.

PS: Teda nevím, jakou "jistou" zkušenost "benja" má z aut, ale obsah dotazů tomu moc nenasvědčuje...
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

msob píše:Ahoj

to rádio z aukra - to jsou vyhozené peníze. FM systém, mechanické triny, žádná paměť pro modely, možnosti nastavení minimální, jen 4 kanály.
A hlavně!!!
Obecně platí, že rádio z druhé ruky kupovat jen od prověřeného a nejlépe osobně známého prodávajícího (nebo na doporučení dobrého známého). Nikdy totiž neznáš u neznámého prodejce historii co se s tím rádiem stalo a ve výsledku tě to může přijít docela draho.

Takže druhá obecně platná poučka v RC modelářské branži - můžu šetřit na materiálu nebo na modelech, ale nikdy ne na rádiu. Totiž model ojezdíš, utopíš, omrzí se ti, zalíbí se ti a postavíš nový, ale rádio, přijímače a příslušenství (serva, regly apod) ti zůstanou. Navíc pokud pro tebe není až tak finanční problém, tak kup novou soupravu se zárukou v kamenné prodejně a máš vystaráno na spoustu let dopředu. V dnešní době navíc kupovat rádio na FM systému znamená do budoucna problém s krystaly - už teď se docela ztuha shánějí. Takže raději volit WiFi systém. Opravdu výborná je TURNIGY 9X - cena LOW END, možnosti HIGH END rádia. 9 kanálů - dneska to připadá jako naprostá zbytečnost, ale velmi brzy se ukáže, že každý kanál navíc je potřeba.

I tady platí, že nejsme tak bohatí, abychom si kupovali laciné věci.

Takže doporučuju na elektronice nešetřit, protože to je investice do budoucna. A navíc - když se ukáže, že tě to s RC nebaví, tak to rádio z aukra už neprodáš, kdežto tu Turnigu s WiFi systémem vcelku v pohodě ano.

Přeber si to jak uznáš za vhodné.

Přeju pěkný den.

P.S. Jen pro info - já sám mám OPTIC 6 na WiFi (ASSAN) a MULTIPLEX Royal Pro 9 na WiFi (Jeti Duplex). Obojí kupované nové, včetně VF modulů.
Když utopíš, tak je většina v háji a zůstane jenom vysílač, pokud se nemýlím, že?
A je To . . . .!
msob

Příspěvek od msob »

Karolinus I píše:Když utopíš, tak je většina v háji a zůstane jenom vysílač, pokud se nemýlím, že?
Ano, pochopitelně, že přijímač, serva, regl a další při utopení jdou většinou do kytek - ale občas se zadaří (když se model vyloví dostatečně rychle) a dají se minimálně serva a občas i regulátor zachránit.

Nicméně rádio se netopí (většinou) a je to zdaleka nejdůležitější proprieta rc modeláře - na tom se snad shodneme :-)

Pěkný den přeju.

P.S.
to SH - mohu prosím napsat svůj názor že??? Notabene podepřený vlastníma zkušenostma. Ale to jen na okraj.
petr hájek

i já píšu svůj názor- a ze zkušenosti od 80let .... ani moje první souprava DELTA nebyla koupena nová......
Naježím se pouze pokud někdo ten svúj názor podá stylem ze kterého vyzařuje: ,, b.......c je ten kdo to neudělá jak já,,.........a pokud tvrdíš , že shánět krystaly je nebo bude složité pak je to vyloženě o strašení modelářské veřejnosti ......proto dávám ( - ) a proto mi to vedle nevadí.
petr hájek

P.S. tu DELTU jsem provozoval od roku 76...... :cool:
msob

Příspěvek od msob »

petr hájek píše:i já píšu svůj názor- a ze zkušenosti od 80let .... ani moje první souprava DELTA nebyla koupena nová......
Naježím se pouze pokud někdo ten svúj názor podá stylem ze kterého vyzařuje: ,, b.......c je ten kdo to neudělá jak já,,.........a pokud tvrdíš , že shánět krystaly je nebo bude složité pak je to vyloženě o strašení modelářské veřejnosti ......proto dávám ( - ) a proto mi to vedle nevadí.
Tak ti nevím, kde jsi zachytil vyzařování z mého příspěvku, že kdo to neudělá jako já je b....c? To jako že když napíšu, že tebou doporučené rádio jsou vyhozené peníze??? Omlouvám se, ale za tím si stojím.
(Jen aby to nebylo trochu "podle sebe, soudím tebe" ze tvé strany :-D Ale to je šumák. :-) )

A s těmi krystaly a jejich dostupností - vzpomeň si, jak dopadly NiCd články... Takže žádné strašení, jen kouknutí se trochu dále dopředu - přičemž uznávám, že se můžu mýlit.

No nic - nemám chuť ani čas se hádat - svůj názor jsem napsal a je na adresátovi, ať si to přebere dle svého.

Pěkný den přeju.
petr hájek

no,přesně jsi to trefil právě to ,,vyhozené peníze,, pokud je to na zkoušku a kupuju nové a případně i drahé to jsou pro mě vyhozené peníze . Kdyžmě to nebude bavit,prodám to minimálně se 30-50% ztrátou i když to jen rozbalím... což je tak přibližně cena té bazarovky.
co se týče NiCd , používám je všude kde potřebuji vyšší proudovou zatížitelnost a nechci dávat lixx , narozdíl od NiMh, které by měly být pokrokovější ale jsou líné.
A NIC VE ZLÉM, ale proto tu máme palečky pod příspěvkem , nelíbí se mi nebo se líbí, použiju je a jde opravdu občas jen o styl jakým je příspěvek formulován.
Mýlit se můžeme všichni, možná budem brzy řídit ty naše výtvory telepaticky....... :D
petr hájek

P.S.
právě mi přišel další vrtulník...... a je na 2,4G opět koupen jako asi nefunkční za 200,-....stačilo spárovat a letí zcela bezchybně.
msob

Příspěvek od msob »

petr hájek píše:no,přesně jsi to trefil právě to ,,vyhozené peníze,, pokud je to na zkoušku a kupuju nové a případně i drahé to jsou pro mě vyhozené peníze . Kdyžmě to nebude bavit,prodám to minimálně se 30-50% ztrátou i když to jen rozbalím... což je tak přibližně cena té bazarovky.
co se týče NiCd , používám je všude kde potřebuji vyšší proudovou zatížitelnost a nechci dávat lixx , narozdíl od NiMh, které by měly být pokrokovější ale jsou líné.
A NIC VE ZLÉM, ale proto tu máme palečky pod příspěvkem , nelíbí se mi nebo se líbí, použiju je a jde opravdu občas jen o styl jakým je příspěvek formulován.
Mýlit se můžeme všichni, možná budem brzy řídit ty naše výtvory telepaticky....... :D

Jenže druhý pohled je ten, že z jednoduchého a nicneumějícího rádia může být nerozhodnutý nadšenec zklamán a odrazen. Třeba tím, že mu nepůjde pořádně seřídit jeho model.

A co se týče NiCd - ano - jsou to dobré baterky a škoda, že už je brzy (nebo možná už) nelze běžně koupit. To jsem měl na mysli :-) Taky ještě pár packů mám a používám. Jen jaksi náhrada je už jen NiMh, kteréžto nejsou zdaleka tak dobré, anebo pak ty LiXxx.

Pěkný den přeju.
petr hájek

,,A co se týče NiCd - ano - jsou to dobré baterky a škoda, že už je brzy (nebo možná už) nelze běžně koupit. To jsem měl na mysli :-) Taky ještě pár packů mám a používám. Jen jaksi náhrada je už jen NiMh, kteréžto nejsou zdaleka tak dobré, anebo pak ty LiXxx.,,

zase poplach???????? ;)

co třeba tady?
http://shop.battex.cz/systemy/nicd.php? ... atory+nicd
petr hájek

,,Jenže druhý pohled je ten, že z jednoduchého a nicneumějícího rádia může být nerozhodnutý nadšenec zklamán a odrazen. Třeba tím, že mu nepůjde pořádně seřídit jeho model.,,

ono záleží na typu modelu a co od něj člověk očekává , mě osobně vychytávky jako mixy a exponenciály , případně paměti nic neříkají , ono to dnes občas vypadá, že ať postavím sebekřivější fošnu a nacpu do ní procesorové srágory tak mám vyhráno protože to jednou nastavím a dám zapamatovat a ono to jede ...... jenže to vede akorát ke stavebnímu a projektovému ...no nechci říci přímo NEUMĚTELSTVÍ , ale jiné slovo mě nenapadá.
Pokud se člověk naučí základní návyky klidně na lepší přejít muže, ale opačně to jde ztuha.
Každopádně mám pocit , že tohle je na jiné téma než byl prvotní dotaz, napsal jsem konkrétní odkaz na rádio které osobně ve starší verzi používám i já sám pro řízení footyny a nemám s ním nejmenší problémy , dokonce přijímač je schopen fungovat spolehlivě i na jednočlánek lipol v dosahu přes 400 metrů i když by podle návodu toho schopen být neměl(u mé staré 8leté verze).
SH

Příspěvek od SH »

doporučuji přečíst a řídit se tím... http://borivojfilip.wordpress.com/2013/ ... i-myslite/ :)
Karolinus I

Příspěvek od Karolinus I »

SH píše:doporučuji přečíst a řídit se tím... http://borivojfilip.wordpress.com/2013/ ... i-myslite/ :)
Svatá pravda!!
A je To . . . .!
msob

Příspěvek od msob »

Tedy - Domluvil jsem - HOWGH! :-)
Pepa Darvaš

Příspěvek od Pepa Darvaš »

msob píše: Jenže druhý pohled je ten, že z jednoduchého a nicneumějícího rádia může být nerozhodnutý nadšenec zklamán a odrazen. Třeba tím, že mu nepůjde pořádně seřídit jeho model.
Zajímalo by mě jen jak neseřídit model rybářské lodičky Falke s rádiem které má jen mechanické trimy. Dále bych si dovolil nahlásit, že mám dva příjmače na 40 MhZ vykoupané aspoň desetkrát a je zajímavé, že vždy po vysušení fungovaly bezchybně. Většinou byla chyba na mojí straně. Domnívám se, že člověk který to psal nemá moc velké zkušenosti.
Myslím, že toto vlákno je o něčem jiném, než vést válku, kdo je chytřejší a zkušenější. Měli byste se držet tématu a né hned zavádět spory, okamžitě si přisolit a pokoušet se zdiskreditovat a potopit tu určitou osobu jen aby vynikla jeho osoba, jako to má ve zvyku jistý ( modelář?????)
benja

Příspěvek od benja »

SH píše: PS: Teda nevím, jakou "jistou" zkušenost "benja" má z aut, ale obsah dotazů tomu moc nenasvědčuje...

před pár lety jsem zakoupil RTR model buggy mini Inferno s tím že prostě pojezdím a uvidím co bude,jezdil jsem asi 3 měsíce bez problémů a začal pročítat různé diskuze a članky o tomto modelu z následně se Inferno začlo srát,přece jen to chce řádnou investici aby model fungoval tak jak měl,ale šlo mi jen o to občas pojezdit a ne do toho vrážet tisíce aby to bylo v cajku,vzhledem k práci není ani toho času,takže tolik t těm zkušenostem(já nikdy soupravy nesestavoval a nevím co a jak,samozřejmně "třeba "bych to zvládl,ale proč si neporadit od lidiček kteří se tomu věnují... já razím heslo že není hloupýten co se zeptá když neví,ale ten který se nezeptá...takže pokud to bylo špatně pochopeno tak se omlouvám

proto se mi moc nechce kupovat něco lepšího(zatím)když nevím jak to bude..to jestli 3x do měsíce zajdu poblbnout ke strejdovy na rybníček mi prozatím bude stačit,a jelikož je to umé práce časově náročné tak i stavba jakéhokoli následujícího modelu bude delší a taky jak jsem psal že jsem sice postavil artura i naxose(za plány děkuji panu Vavrečkovi)ale jako statické,čili opakuji se skladbou rc soupravy zkušenosti nemám,takže opakuji byl to dotaz na modelářském foru,kde se mi dostalo odpovědí za což moc děkuji a pokud to někdo vyložil trošku jinak tak jsem to zřejmně měl definovat(ono při na modelbazaru,kde jsem také napsal inzerát) mi taky "jeden modelář snaží vnutit soupravu 35mhz s tím že je to jedno atd atd ...respektive ale to už jsem hodně OT,tak pokud je někdo ze severní moravy rád se sejdu a nechám si poradit osobně
msob

Příspěvek od msob »

benja píše:...tak pokud je někdo ze severní moravy rád se sejdu a nechám si poradit osobně
Vyplň si bydliště
ze severní moravy je nás tu pár - SH, Karolinus, Snek, Netfinity, a další, mimo jiné i já.

Takže záleží odkud jsi a setkat se asi nebude nějak nemožné

Pěkný den přeju
petr hájek

bohužel já jsem poněkud dále...... :cool:
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Bazárek-poptávka“