Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password
Blaník -námořní loď
Re: Blaník -námořní loď
Ahoj tady ve spolek. tak sem náhodou našel tady na foru odkaz na stranky admiralshop.... a tam sem v sekci plánky našel čekou nákladní lod Blaník. Docela me zaujala ale nemužu nikde najít ani fotku (krom obálky tech plánků) tak bych se chtel zeptat jestli nekdo neví kde hledat . předem děkuju za odpovedi. S pozdravem Nick
Dobrý den plán československé námořní lodě M/S Blaník vyšel ve svazku Lodní Modely 3 v roce 1979 výrobcem Modela podnik UV Svazarmu Dada
Pár fotek je v knížce Mořští vlci na Blaníku, Jaroslav Pacovský, vydal Albatros 1976 v edici Objektiv.
pár diakú jsem půjčil a nějak si je nedokážu převzít zpět -moje chyba - strácil jsem na ní cca 1/2 roku-
Blaník se malinko lišil od svých sester (Radhošť, Sitno, Kriváň) ale spíš vnitřním uspořádáním než vzhledem - deeptanky v 3 ládovně, lednice pod druhou palubou ve 4 a pod. dá se i na internetu najít pár obrázků - je to Polská stavba a ti měli několik podobných
Blaník se malinko lišil od svých sester (Radhošť, Sitno, Kriváň) ale spíš vnitřním uspořádáním než vzhledem - deeptanky v 3 ládovně, lednice pod druhou palubou ve 4 a pod. dá se i na internetu najít pár obrázků - je to Polská stavba a ti měli několik podobných
Optimismus je jen nedostatek informací...aneb zabij bobra, zachráníš strom....
Já jsem byl asi 4 měsíce jako kadet na M/S Kriváň.
Bohužel, v té době mě ani nenapadlo fotit si detaily lodě. Proč taky, když to člověk denně vídá a používá, že? No a výsledek je ten, že mám možná tři - pět nějakých fotografií a to spíš lidí než lodi a nějakých detailů. A pak, obchodní loď stejně stavět nehodlám, tak co... No a v podstatě shodný stav (ne-li horší) je skoro u všech ostatních lodí, na kterých jsem kdy byl...
Ale internet a ta zmíněná kniha něco málo pomohou.
A ještě na závěr: pokud se nepletu, v tom originálním vydání plánu lodi M/S Blaník (zniňuje Dáda) byly i nějaké fotografie.
Zdenek
Bohužel, v té době mě ani nenapadlo fotit si detaily lodě. Proč taky, když to člověk denně vídá a používá, že? No a výsledek je ten, že mám možná tři - pět nějakých fotografií a to spíš lidí než lodi a nějakých detailů. A pak, obchodní loď stejně stavět nehodlám, tak co... No a v podstatě shodný stav (ne-li horší) je skoro u všech ostatních lodí, na kterých jsem kdy byl...
Ale internet a ta zmíněná kniha něco málo pomohou.
A ještě na závěr: pokud se nepletu, v tom originálním vydání plánu lodi M/S Blaník (zniňuje Dáda) byly i nějaké fotografie.
Zdenek
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0 Odpovědi
- 6860 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od ladous
-