Máte u nás registraci a nedaří se Vám přihlásit? Nechte si vygenerovat nové heslo jako zapomenuté: app.php/user/forgot_password

Neználek se ptá, co to tam ten remoš dělá :-(

Vše co se týká skutečných lodí všeho druhu.
Odpovědět
jaroj

Re: Neználek se ptá, co to tam ten remoš dělá :-(

Příspěvek od jaroj »

Omlouvá se za začátečnickou otázku, ale co ten remoš páchá?
To co má na zádi se snad dá nazvat jeřábem (jistě se to jmenuje jinak). Co to páchá? Něco tahá z vody?
Obrázek

(větší foto tady: http://mallat.cz/img-fora/Fenlander-jerab-orig.png)

Děkuji a nemlaťte mě.
Zachovejte paniku :-)
ladous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladous »

Nemohla by to být nějaká klec s ulovenými mořskými tvory (krabi, ústřice...)?
ObrázekModře píšu v roli administrátora DF (od května 2010) a černě jako běžný uživatel.
S přátelským pozdravem ladous
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Já bych šacoval, že právě tahá/vytáhl z vody nějaký člun, který by tam asi mohl překážet. Nejspíš ho objevili až po delší době a pro jistotu odstranili.
Zdenek
Bohouš

Příspěvek od Bohouš »

Nemohla by to být nějaká "škrabka" na čištění dna? Nebo něco podobného?
Keba

Příspěvek od Keba »

Zdenek Bílek píše:Já bych šacoval, že právě tahá/vytáhl z vody nějaký člun, který by tam asi mohl překážet. Nejspíš ho objevili až po delší době a pro jistotu odstranili.
Zdenek
Podle mě nic netahá, není na palubě ani ve vodě žádná obsluha. Spíš bych se přkláněl k tomu, že to je nějaký škrabák. Napovídá tomu i řetěz, který tam je a nějaké zuby na levém spodním okraji. Možná se tím sbírá nějaký sajrajt co napadá do vody. Na břehu je něco jako skládka šrotu? Tak možná odpadlé kousky.
Keba - webmaster
http://www.tugtowing.cz
ZBl

Příspěvek od ZBl »

Odvolávám, co jsem prohlásil a prohlašuji, co jsem odvolal...nebo jak to bylo v té pohádce.

Už mi asi neslouží oči. Máte oba pravdu. Zřejmě tam nakládají kovový šrot a tímhle sbírají ze dna, co jim během nakládky spadne do vody. Většinou se to nakládá drapákem a tam něco spadnout může.
Musím se příště líp dívat.
Zdenek
jaroj

Příspěvek od jaroj »

Děkuji. To bude ono
semo

Příspěvek od semo »

Nene, tohle je špunt ze dna. Takhle se dělá odliv. Nechají to chvíli vytažený, hladina klesne a pak to zase zandají a počkají až přiteče nová voda řekama => příliv.
;-):D
midshipman

Příspěvek od midshipman »

Ahoj. Zajímavé nápady, hlavně s tím přílivem a odlivem :), ale ve skutečnosti to je člun se srovnávacím pluhem, tzv. levelling plough. V mělkých přístavních vodách vytvářejí proplouvající a manévrující lodě svými vrtulemi velký nápor na dno a vznikají různé brázdy, díry a kopečky písku a bahna. Ty se pak čas od času musí srovnat právě takovým pluhem. Pluh občas nabere ze dna nějaký binec, ale k lovení šrotu rozhodně neslouží. Co spadne během nakládky a vykládky lodí u nábřeží, obvykle vytahuje jeřáb z břehu, a to buď přístavní, nebo pojízdný, tam kde nábřeží své jeřáby nemá.
rotruck

Příspěvek od rotruck »

Souhlas midshipman , to by mohlo být ono . A není to remorkér ale Lodivod - ježto chudáci jsou zneužíváni téměř ke všemu - prostě přístavní pracovní lodička.
jaroj

Příspěvek od jaroj »

rotruck píše:Souhlas midshipman , to by mohlo být ono . A není to remorkér ale Lodivod - ježto chudáci jsou zneužíváni téměř ke všemu - prostě přístavní pracovní lodička.
Ne, je to remorkér je-li definován remorkér "loď s vlastním pohonem k vlečení, popř. tlačení jiných plavidel", tak tento to jistě splňuje.
Konkrétně typ Stan tug 1405 od Damenu (http://www.damen.nl/PRODUCTS/DAMEN_STAN ... x?mId=8653) jménem Fenlander, působící v přístavu Wisbech (Fendland, Anglie).
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Skutečné lodě“